Juno & Pakhuis de Zwijger: panel, drinks, networking Vrouwendag

terug

21 februari 2019

Er was een tijd dat feminisme een vies woord was, Harvey Weinstein nog macht had en Ronald Molendijk in RTL Boulevard nog geen ophef zou veroorzaken met de stelling dat vrouwen ‘gewoon geen goede muziek maken’. Er was namelijk een tijd dat dit de gewone gang van zaken was. Maar we zijn inmiddels een #metoo, een herwaardering van het feminisme en een relletje rondom Molendijk verder en worden er terechte vraagtekens gesteld bij de ongelijkheid in de muziekindustrie.

Dat er een probleem is, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar wat gaan we eraan doen? Hoe krijgen we meer vrouwen op het podium? Hoe krijgen we meer vrouwen in hogere posities achter de schermen? Hoe vergroten we hun kansen en hun zelfvertrouwen?

Met roepen dat er meer rolmodellen nodig zijn, komen we er niet. We moeten verder kijken. Donderdag 7 maart heeft Juno daarom een aantal markante persoonlijkheden uitgenodigd die ieder op eigen wijze bijdragen aan een gelijkere verdeling van kansen voor mannen en vrouwen in de muziek.

-In het panel zitten Marije van Veen (Hot Topic), Geert van Italie (Melkweg) en Lisa de Jongh (Patronaat) die hun licht laten schijnen over problemen, kansen oplossingen. Voor wie graag zijn of haar zegje wil doen: we hebben ook nog een interactief onderdeel, maar daarover later meer.

-Gesproken column: Lisa Gritter

-Moderator: Amber Roner 

Lees hier meer en meld je hier aan.