Panels POPnl tijdens Eurosonic Noorderslag

terug

15 januari 2019

POPnl organiseert donderdag 17 januari 2019 verschillende panels tijdens Eurosonic Noorderslag: Provinciale Statenverkiezingen: Meer dan erfgoed alleen, Hoe Krijgen We Meer Vrouwen op het Podium en Talentontwikkeling: Wie Doet Wat? Lees hieronder meer. 

Provinciale Statenverkiezingen: Meer dan erfgoed alleen
(donderdag 17 januari 2019 I De Oosterpoort, Back 7 | 12:00 - 13:00) 

De Provinciale Statenverkiezingen gaat over veel meer dan alleen erfgoed. In deze discussie schuiven gedeputeerden van de provincies Friesland, Limburg en de stadsregio Rotterdam en statenlid Zuid-Holland aan. Zij bespreken nut, noodzaak en onzin van een proactief provinciebestuur ten aanzien van beleid en investeringen in populaire cultuur in de regio’s en gemeenten.
Met: SIETSKE POEPJES gedeputeerde Provincie Fryslan, ALICE VLAANDEREN hoofd Cultuur van de gemeente Rotterdam (NL), ROBERT KLUMPJES Statenlid GroenLinks Zuid-Holland (NL)

Hoe Krijgen We Meer Vrouwen op het Podium 
(donderdag 17 januari 2019 I De Oosterpoort, Back 7 | 13:30 - 14:30)

De positie van vrouwen in de muziek heeft de aandacht. De discussie gaat nu vooral over het aantal vrouwen in festival line-ups. Maar om de mechanismen te begrijpen die leiden tot de ondervertegenwoordiging van vrouwen op het podium, is het goed om te kijken waar het allemaal begint. Via de muziekopleidingen, talentenwedstrijden en platforms als Noorderslag en de Popronde kunnen talentvolle muzikanten zich in de kijker spelen van het publiek en de industrie. Muziekopleidingen kennen over het algemeen een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke studenten. Maar bij andere platforms zijn de mannen vaker in de meerderheid, zonder dat er bewust vrouwen worden buitengesloten. De vraag is dan ook welke mechanismen zijn er aan het werk? Wat kunnen we leren van de opleidingen? En hoe kunnen talentenplatforms een rol spelen in een betere verdeling? Hoe kunnen ze meer vrouwen trekken en uitval van vrouwen in latere fases voorkomen?
Met: CHRIS MOORMAN Popronde (NL), JORIEN STRAVENS Popsport (NL), LI SANG ONG Conservatorium (NL)

Talentontwikkeling: Wie Doet Wat? 
(donderdag 17 januari 2019 I De Oosterpoort, Back 9 (down) | 16:30 - 17:30
)
Productiehuizen, Popkoepels, Podia, Festivals, Opleidingen, Popronde, Grote Prijs van Nederland, Popsport, Kunstbende en Muzikantendag. Het zijn de belangrijkste spelers in de talentontwikkeling in Nederland. Een keten die gestructureerd is door onderlinge relaties en relaties met de markt, maar nogal wat lucht laat in de definitie van talentontwikkeling en de vraag oproept: wie doet wat? En met welke reden? Iedereen geeft een eigen invulling aan talentontwikkeling en vindt zijn geld op een andere manier. Geldstromen per project zijn ook vaak wisselend en kennen wisselende voorwaarden. Die onzekere financiering continue zorgt dat veel organisaties continue onder druk staan, waardoor onderlinge concurrentie gevoeld wordt en je ziet dat partijen heel hard hun best doen het domein van talentontwikkeling te claimen.
Met: ERIK DELOBEL Hedon (NL), MARTIN SCHEIJGROND Popunie (NL), PIEN FEITH Friendly Fire (NL)

Klik hier voor meer informatie.