Popmuziek tijdens Amsterdamse Uitmarkt

terug

12 augustus 2015

Sena presenteert in samenwerking met GRAP en De Uitmarkt op zaterdagmiddag 29 augustus een selectie van artiesten die een succesvolle aanvraag hebben gedaan bij het Sena Muziekproductiefonds. De middag is onderdeel van de Uitmarkt en vindt plaats in Melkweg Theater. Optredende artiesten zijn: Celine Cairo, Orange Fox, Aafke Romeijn, Sir James en Rita Zipora.

Sir James: In januari 2015 bracht de Nederlandse pop-rockband Sir James zijn debuutalbum ‘’My Love The Drunk’’ uit. Het eerste voorproefje van dit album kwam in de vorm van de single ‘’Good Morning’’. Inspiratiebronnen voor de band zijn onder andere Coldplay, Wilco, Crosby, Stills, Nash & Young en Bon Iver.

Aafke Romeijn: CHIN. IND.SPEC.REST. is het tweede album van Aafke Romeijn. Na haar akoestische Engelstalige debuut ‘’Stella Must Die!’’ komt Romeijn met een Nederlandstalige electroplaat vol glitter. De nummers die ze schrijft gaan over snelwegen, kalashnikovs en de vieze automaatkoffie die hoort bij het lerarenbestaan.

Celine Cairo: Celine’s stemgeluid is bijzonder en authentiek, de nummers die ze schrijft en zingt zijn zowel prikkelend als ontroerend. Ze trad op in Kaapstad, Brussel, Hamburg, Barcelona en New York en werd door Dotan en Asgeir gevraagd om hun voorprogramma’s te doen.

Orange Fox: Orange Fox combineert Kings of Leon met U2 in een energieke live show. De band schrijft liedjes over sociale, persoonlijke en herkenbare onderwerpen. Opgericht in 2012, hebben ze al op verschillende locaties gespeeld zoals in Metropool, de Melkweg en een uitverkochte release in Hedon.

Rita Zipora: Rita Zipora schrijft Nederlandstalige muziek. Ze combineert Brits-klinkende electropop à la Portishead en Massive Attack met warme soundscapes. Rita speelde met haar band op Noorderslag 2014, beleefde de week erna haar minuut in De Wereld Draait Door en is vervolgens op tour geweest als support act van Kris Berry & Perquisite.

Kom je ook kijken? Lees hier meer.