Queen's Pleasure Wint Imagine Netherlands

terug

20 december 2018

Garage rockband Queen's Pleasure uit Amsterdam heeft zondag 16 december Imagine Netherlands gewonnen in de Muziekgieterij. De landelijke finale, die voor de eerste keer in Nederland georganiseerd werd, vond plaats in de Muziekgieterij in Maastricht. Het winnen van Imagine Netherlands maakt dat Queen's Pleasure deelneemt aan de internationale finale van Imagine 2019. 

Queen's Pleasure werd door popkoepelorganisatie GRAP (Amsterdam) genomineerd. Het gratis toegankelijke evenement was wereldwijd te bekijken middels een livestream op Facebook. Queen's Pleasure werd door een jury bestaande uit artist manager Ahmed Abdi, singer-songwriter en coach Nina June, en muzikant en mede-oprichter van Pinguin Radio Bazz bekroond als winnaar van Imagine Netherlands.

"Queen's Pleasure is de terechte winnaar van Imagine Netherlands: een raar, eigen, muzikaal monster waar je niet omheen kunt!", aldus Bazz. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van het talent en bood aan de act te begeleiden in de aanloop naar de internationale finale. Dit sluit aan op het credo van Imagine waar de winnaars ieder intensieve begeleiding krijgen in de vorm van workshops, coaching en uitwisselingen met andere deelnemende landen.

De rondreizende internationale finale van Imagine vindt in 2019 wederom plaats in de Muziekgieterij en verhuist in 2020 naar Barcelona, Spanje. Aan de internationale finale nemen acts deel uit Brazilië, Noorwegen, Kroatië, Zweden, Zimbabwe, Polen en Frankrijk, en nu dus ook Nederland.

Imagine is een programma van JM International, een NGO die zich wereldwijd inzet voor de (talent)ontwikkeling van muziek onder jongeren. Zij hebben leden in meer dan 60 landen en organiseren meer dan 40.000 activiteiten over de hele wereld waarmee ze 6.000.000 kinderen en jongeren bereiken. De organisatie, die in 1945 opgericht werd, slaat bruggen tussen sociale, geografische en culturele verschillen en wil op deze manier een internationaal platform creëren waar jongeren en kinderen op een intercultureel niveau van elkaar leren.

Imagine Netherlands wordt mogelijk gemaakt door:
Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, POPnl, Muziekgieterij, Pinguin Radio en 1Limburg. Bij POPnl zijn aangesloten: Kunstloc (Noord-Brabant), CAF (Flevoland), Friesland Pop (Friesland), GRAP (Amsterdam), Popradar (Den Haag), K&C (Drenthe), NH-Pop (Noord-Holland), De Coöperatie (Utrecht), POPGroningen (Groningen), Poppunt Overijssel (Overijssel), Popunie (Rotterdam), ZB (Zeeland) en Pop in Limburg (Limburg).