‘Bewaar je ticket, geniet later’ regeling verlengd

terug

17 februari 2021

De Alliantie van Evenementenbouwer en Taskforce culturele en creatieve sector maakte vanochtend bekent dat de ‘Bewaar je ticket, geniet later’ regeling verlengd wordt. Met deze regeling blijven gekochte tickets voor verplaatste evenementen langer geldig, namelijk 26 maanden in plaats van 13. Ook hebben consumenten langer de tijd hun vouchertegoeden om te zetten in tickets voor events die wél doorgaan, te weten 24 maanden. eld terugvragen is ook altijd mogelijk. Deze verlenging is tot stand gekomen na overleg tussen de evenementen- en de cultuursector en de betrokken overheden. De regeling wordt ondersteund door de ministeries van OC&W en EZK en volgt de regels van de Autoriteit Consument en Markt. 
 De Bewaar Je Ticket regeling is tijdens de eerste coronagold van kracht gegaan, toen is er geen rekening gehouden met de lange duur van de coronacrisis.

Evenementen worden nu voor de tweede of derde keer verplaatst of definitief geannuleerd. Ook is het door de aanhoudende coronamaatregelen niet mogelijk geweest voor consumenten om tegoeden (vouchers) in te wisselen voor een ander evenement: het organiseren van alternatieve evenementen was immers niet mogelijk. Met de verlenging van de termijn kunnen de ticketvouchers alsnog gebruikt worden.


Meer informatie en de volledige regeling vind je op: bewaarjeticket.nl.

‘Bewaar je ticket, geniet later’ regeling verlengd