Cultuur Opstart Lening

terug

29 juni 2020

Vanaf maandag 29 juni is de Cultuur Opstart Lening beschikbaar via Cultuur+Ondernemen, dit is een nieuwe leenfaciliteit voor culturele en creatieve organisaties. De nieuwe leenfaciliteit is onderdeel van de € 300 miljoen aanvullende maatregelen voor de culturele sector in het kader van de coronacrisis. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap stelt € 30 miljoen beschikbaar voor de leenfaciliteit. 

De Cultuur Opstart Lening is bedoeld om het nieuwe culturele seizoen weer mogelijk te maken. Deze lening biedt financiële ruimte aan culturele en creatieve organisaties om te investeren in producties, programma’s, projecten of producten zodat zij weer inkomsten kunnen verwerven. Zo kunnen theaters met deze lening weer voorbereidingen treffen voor nieuwe voorstellingen of kunnen musea weer investeren in de ontwikkeling van tentoonstellingen. We hebben de leenfaciliteit vormgegeven met input vanuit de sector.  

Culturele en creatieve organisaties die voldoen aan de criteria kunnen aanspraak maken op een lening van € 10.000 tot maximaal € 500.000 tegen 1% rente en gunstige voorwaarden. Meer informatie over details, voorwaarden en criteria van de Cultuur Opstart Lening is hier te vinden. 

Cultuur Opstart Lening