Ketentafel freelance popmusici van start

terug

Programma 'verbetering arbeidsvoorwaarden en collectieve afspraken'

In november 2021 startte Platform ACCT het driejarige programma 'Verbetering Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken' om de totstandkoming van collectieve afspraken over betere arbeidsvoorwaarden binnen verschillende disciplines in de culturele en creatieve sector te bevorderen. Op donderdag 24 februari kwamen vertegenwoordigers uit de popmuziek voor het eerst samen om een stap te zetten naar betere en eerlijke verdiensten voor freelance musici in deze sector.

Aan de keteltafel zaten Arriën Molema en Rita Zipora (BAM! Popauteurs), Will Maas (NTB - Kunstenbond), Froukje Bouma (Motel Artist Management), Pien Feith (Friendly Fire), Mischa van den Ouweland (Popronde), Jolanda Beyer (Patronaat Haarlem) en Fred Bond (Paradiso). Het gesprek werd geleid door Noud van de Rhee en Lydia Jongmans.

Ze bespraken onder meer transparantie over tarieven binnen de sector en de mogelijkheden voor honorariumrichtlijnen. Ook stelden ze een agenda vast met bespreekpunten voor het komende jaar. Het streven is om in ongeveer 6 bijeenkomsten tot concrete resultaten te komen.

Meer informatie over het driejarige 'Verbetering Arbeidsvoorwaarden en Collectieve Afspraken’ programma vind je hier.

Ketentafel freelance popmusici van start