Liefde voor Muziek

terug

MEER DAN DE ARTIEST ZELF

Op 12 maart verstomde de livemuziek en de livemuziek industrie zal de laatste zijn die weer op gang mag komen. Veel artiesten, gezonde bedrijven en ZZP’ers hebben geen omzet of inkomen meer. Tienduizenden banen en knowhow dreigen verloren te gaan. Een economische ramp, aldus de industrie.

Livemuziek bestaat niet alleen uit de artiest die op het podium staat. Geluid- en lichttechnici, backliners, podiumbouwers, beveiligers, cateraars, merchandisers, busverhuurders, boekers, managers, programmeurs, zaalbeheerders, tourmanagers, marketeers, promotie - en mediaspecialisten, detailhandelaren en werknemers van platenmaatschappijen zijn er óók nog. Zij vormen een belangrijke schakel in de live-industrie.

Samen levert deze muziekindustrie een belangrijke bijdrage aan de economie en het welzijn van het land. De ruim 1100 festivals die Nederland rijk is en de miljoenen bezoekers uit binnen- en buitenland die op de verschillende evenementen afkomen vallen nu weg en ze zullen niet snel terugkomen.

Met de hopelijk flinke opbrengst handtekeningen gaat Liefde Voor Muziek naar Den Haag om de politiek de massale liefde voor de livemuziek in persoon te overhandigen.

Meedoen? Onderteken hier de petitie