Nieuwe directeur Friesland Pop

terug

Peter Reen is de opvolger van Sjouke Nauta, die na 30 jaar afscheid neemt van Friesland Pop. Nauta is in 1992 bij Stichting Friesland Pop gekomen als popconsulent en is sinds 2009 directeur. Als directeur was hij binnen en buiten Fryslân het gezicht van Friesland Pop. Hij realiseerde veel projecten voor talentontwikkeling in de hele provincie, was betrokken bij diverse festivals en altijd een belangrijke schakel in het netwerk van de popinfrastructuur in Fryslân.

Peter Reen (44 jaar) uit Leeuwarden wordt de nieuwe directeur van Friesland Pop. Peter Reen heeft veel ervaring in de pop- en cultuursector. Hij was jarenlang als muziekprogrammeur werkzaam bij onder andere Explore The North en Het Bolwerk te Sneek en is mede-oprichter van o.a. Welcome to The Village, Podium Asteriks en Writer’s Block Murals.

Stichting Friesland Pop heeft als doelstelling het bevorderen en ondersteunen van de Friese popmuziek en popcultuur. De stichting doet dit door in te zetten op de ontwikkeling van de Friese popinfrastructuur en projecten voor talentontwikkeling. Zoals de contests Kleine Prijs van Fryslân en Bring It On, Fenix Festival, Helden Fan Hjir, videoclipproject Sa Fier Fan Hûs Friese Vinyl Club, Friese Popawards, Talentstages en vele andere projecten.

Nieuwe directeur Friesland Pop