POPnl voorzitter Frank Kimenai reageert op verzoek prins Bernhard

terug

Op woensdag 25 augustus deelde Chef’s Special’s lead zanger Josua Nolet een video waarin hij zijn hart luchtte over een verzoek dat was binnengekomen. De band was door prins Bernhard, mede-eigenaar van Circuit Zandvoort, gevraagd om gratis op te treden tijdens de Dutch Grand Prix. De band zou voor het optreden enkel wat VIP-kaarten krijgen. POPnl voorzitter Frank Kimenai stelt dat de vraag van de prins en de Dutch Grand Prix getuigt van grote minachting jegens de muziekindustrie.

“Artiesten zijn vaak de sluitpost op elke rekening, het wordt gezien als een hobby”, stelt Kimenai. “Deze vraag van de prins getuigt van grote minachting voor een sector die heel hard werkt en de afgelopen anderhalf jaar toch al keihard getroffen is. De verhouding tussen de financiële slagkracht en de omvang van de Grand Prix, de grote hoeveelheid huizen die de prins bezit en de flexibiliteit die van artiesten wordt gevraagd is volledig zoek.”

Dat Davina Michelle wel optreedt, snapt Kimenai wel. Hij erkent dat het altijd een verkeerd signaal geeft om gratis op te treden “Maar als jij racefan bent, snap ik wel dat een optreden op deze plek je meer waard kan zijn dan wanneer je dat niet bent”, nuanceert hij.

POPnl voorzitter Frank Kimenai reageert op verzoek prins Bernhard