Sjouke Nauta wint de Friese Popprijs 2021

terug

Scheidend Friesland Pop directeur Sjouke Nauta heeft de Friese Popprijs 2021 gewonnen. De Friese Popawards werden uitgereikt in een speciale uitzending van Neushoorn TV. Deze vond plaats vanuit de grote zaal van Neushoorn en was rechtstreeks te volgen via een livestream. 

Nauta zwaaide ruim 25 jaar de scepter bij Friesland Pop en gaat dit voorjaar met pensioen. In deze jaren bouwde hij een enorme staat van dienst op. Onder zijn leiding zorgde Friesland Pop ervoor dat er tegenwoordig Friesland een gezonde popcultuur heerst. Niet in de laatste plaats door de inventieve ideeën van Nauta. De jury vond het daarom ook niet meer dan terecht dat de Nauta de Friese Popprijs, voor zijn ‘gehele oeuvre’ ontvangt! Andere genomineerden waren Maurice de Jong (Gnaw Their Tongues), Electric Hollers en Michelle Samba en Phil Mills voor het project ‘Platoo’.

De uitreiking van de Friese Popawards wordt jaarlijks georganiseerd door Friesland Pop en kwam dit jaar tot stand door medewerking van Neushoorn, D’Drive, 3voor12/Friesland en Provincie Fryslân. Alle winnaars van de Friese Popawards vind je op frieslandpop.nl 

Foto: Titus van ’t Veer

Sjouke Nauta wint de Friese Popprijs 2021