Unmute Us

terug

Protestmars 21-08-21

Na maandenlange inspanningen vanuit de evenementensector om te voldoen aan de wensen van de overheid, moet worden geconcludeerd dat de intenties eenzijdig waren. Tijdens de recente persconferenties kregen festivals wederom geen groen licht, ondanks de belofte dat deze weer konden plaatsvinden wanneer iedereen die dat wil is gevaccineerd. Dat moment is nu, maar de belofte is officieel gebroken. 

Met ‘Unmute Us’ maken we een vuist. We geven een duidelijk signaal af richting Den Haag: zo kan het niet langer, we laten ons niet de mond snoeren. De sector vraagt om een duidelijk toekomstplan, met meetbare afspraken, maar ook om erkenning voor de emotionele gesteldheid van de vele bezoekers en makers die zich niet gehoord voelen. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken.

Het is tijd dat we opstaan. Onze stem laten horen. Van alles en iedereen die zich verbonden voelt met de evenementenbranche: kom zaterdag 21 augustus naar één van de vijf steden en loop mee. Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam (waarbij partijen uit Den Haag zullen aansluiten bij de demonstratie in Rotterdam). Hou het Facebook evenement in de gaten voor meer informatie en de opstartlocaties. #UnmuteUs

Unmute Us