ESNS organiseert online debat over toekomst muzieksector

terug

Eurosonic Noorderslag organiseert donderdag 7 mei een online debat over de toekomst van de populaire muzieksector. Heb je het gemist? Bekijk het debat hier terug.

Door het verbod op evenementen tot 1 september is een totale industrie tot stilstand gekomen waarin de talloze ondernemers en kleine zelfstandigen hun opdrachtenportfolio hebben zien wegvallen. Om ervoor te zorgen dat er ook na het wegvallen van de lockdown maatregelen nog een gezonde muziekindustrie bestaat, moet de overheid meer middelen ter beschikking stellen en samen met de muzieksector overleggen hoe en waar deze extra gelden aan worden besteed.

Deelnemers aan het debat zijn Robbert Baruch (lobbyist bij Buma/Stemra en woordvoerder van het platform Encore), Peter Kwint (Tweede Kamerlid namens SP, o.a. Cultuur, Onderwijs en Wetenschap) en Salima Belhaj (Tweede Kamerlid namens D66 – Kunst, Cultuur en Defensie). De moderator is Frank Janssen.

Het online debat vindt plaats op donderdag 7 mei om 19:00 via youtube.com/esnsnl. Er is een mogelijkheid om vragen te stellen via de YouTube Chat.

ESNS organiseert online debat over toekomst muzieksector