Muziekconferentie No Man's Land maakt programma compleet

terug

Woensdag 6 december in TivoliVredenburg

Op woensdag 6 december staan de bovenzalen van TivoliVredenburg volledig in het teken van de elfde editie van muziekconferentie No Man’s Land, en het showcase evenement in de avond. Met de toevoeging van een hele rits nieuwe namen voor de conferentie, waaronder Blanks, Pitou en Nnelg is het programma nu helemaal compleet. No Man’s Land biedt een programma vol panels, inspiratiesessies, showcases, workshops en spreekuren voor muzikanten, studenten, professionals uit de muzieksector en beleidsmakers.

Het belang van creativiteit
Artiest en multidisciplinaire ondernemer Akwasi gaat in gesprek met makers die ieder hun eigen redenen hebben om een creatieve onderneming te starten. Samen onderzoeken we wat er ten grondslag ligt aan creativiteit, en welke waarde dit heeft voor de sector en de maatschappij als geheel.

Als er één artiest was die met haar geëngageerde stem licht heeft geworpen op seksisme, racisme en misbruik in de muzieksector is dat Sinéad O’Connor. Shishani Vranckx brengt een ode aan O'Connor in de door haar gecureerde sessie ‘Nothing Compares 2 U’. Hierin onderzoeken de panelleden hoe we verder kunnen bewegen richting een voor iedereen toegankelijke sector.

De muzikale cashflow
Met Rocco Hueting (De Staat | Wetenschapper), Anne Breure (Theater Utrecht | Kunsten ’92) en Dennis Stam (Ministerie OCW) bespreken we de cashflow van politiek niveau naar de maker. Op welke manier wordt het geld verdeeld en wat gaat er in de komende tijd veranderen? We kijken hoe we zo solidair mogelijk om kunnen gaan met de beperkte middelen.

Ontwikkelingen en kansen
Op No Man’s Land gaan we verder in op nieuwe ontwikkelingen in de sector. Blanks vertelt hoe hij zijn carrière een boost heeft gegeven via het groeiende muzikale platform YouTube. In Studio Pandora zullen The Live Coaches tijdens No Man’s Land drie live-afleveringen opnemen over ontwikkelingen van hun gelijknamige podcast, met Scott Beekhuizen (Prins S. en de Geit), Pitou en een Q&A met het publiek. Artiest en creatief ondernemer Nnelg gaat in gesprek met de muziekrechtenorganisaties tijdens de Music Rights on Tour. Daarnaast hebben we het tijdens “AI En Creativiteit: Muzikale Revolutie’’ over de opkomst van ChatGPT en de manieren waarop je AI kunt inzetten als tool voor je muzikale carrière.

Muzikaal platform voor nieuw talent
Voor aanstormende artiesten is er weer volop ruimte om nieuwe muziek te presenteren aan professionals uit de muzieksector, tijdens de No Man’s Plug en de FunX Demopitch. Vanaf 19.00 uur kun je tien veelbelovende acts bewonderen tijdens het No Man’s Land Showcase Evenement. Het programma, aangedragen door muziekopleidingen en productiehuizen, bestaat uit Droom Dit, XILLAN, Cloud Cukkoo, Muylike, Hiqpy, Naomi Seine, NABER, puntjudith, Calundé en Rob Feather. De showcases vinden plaats in Cloud Nine en Club Nine in TivoliVredenburg.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.2023nomansland.nl 

Muziekconferentie No Man's Land maakt programma compleet