Fondsen spreekuur Brabantse Makers

terug

Wil jij meer weten over het doen van een aanvraag bij Fonds ZOZ of Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant? Speciaal voor Brabantse makers heeft Kunstloc Brabant een speciaal spreekuur ingericht. 

Op maandag 18 september kun je kennismaken met medewerkers van de twee fondsen en met hen bespreken of jouw initiatief in aanmerking komt voor een subsidieaanvraag .

Fonds ZOZ

Fonds ZOZ is een Fonds op Naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, met een eigen adviescommissie. Het fonds financiert culturele projecten die de verschillen tussen mensen overbruggen, vaste denkkaders doorbreken en empathie en begrip stimuleren. Het verhaal en de impact daarvan centraal. De focus ligt op projecten die gericht zijn op het verminderen van extremisme, polarisatie en radicalisering. Er wordt ondersteuning geboden aan diverse disciplines, zoals: filmmakers, fotografen, theatermakers, schrijvers, muzikanten, nieuwe mediamakers, illustratoren, jongerenwerkers en beeldend kunstenaars.

Voor nieuwe makers die een idee willen testen is er het startbudget van de ZOZ Academy. Binnen de Academy staat onderzoek centraal. Met een bijdrage van maximaal €5.000,- en aanvullende inhoudelijke begeleiding krijg je de mogelijkheid om een pilot, test of prototype te ontwikkelen.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt. Voor de provincie Noord-Brabant doet de Afdeling Noord-Brabant dit vanuit 's-Hertogenbosch.

Aanmelden voor het spreekuur doe je hier. 

Fondsen spreekuur Brabantse Makers