Fonds Podiumkunsten lanceert regeling voor Muziekhubs

terug

Vandaag opent het aanvraagloket van de nieuwe ‘Regeling voor muziekhubs op het gebied van pop, hiphop en dance’. In muziekhubs werken verschillende partijen, zoals podia, festivals, producenten, boekingskantoren of labels, samen aan talentontwikkeling. Met deze regeling wil het Fonds Podiumkunsten verspreid over het land samenwerking en kennisdeling tussen partners faciliteren en kansen voor jonge professionals in de popmuziek, hiphopmuziek of dancemuziek vergroten.

In haar Meerjarenbrief 2023-2025 maakte staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) haar plannen voor investeren in nieuwe makers bekend. Het Fonds Podiumkunsten werd gevraagd te werken aan regionale muziekhubs op het gebied van pop, hiphop en dance. Het Fonds ontwikkelde de regeling in samenspraak met vertegenwoordigers van het veld. Een ontwikkelsessie tijdens Eurosonic Noorderslag in januari 2023 legde de basis voor de uitgangspunten. Vervolgens gingen ze in gesprek met verschillende partijen uit de popmuziek, hiphopmuziek en dancemuziek.

De Muziekhubs-regeling richt zich op talentontwikkeling in het hele land en het Caribisch deel van het Koninkrijk, met bijzondere aandacht voor regionale samenwerking. Aanvragen worden daarom per landsdeel beoordeeld. Per landsdeel wordt één aanvraag gehonoreerd. Aanvragen kunnen ingediend worden tot en met woensdag 13 september 2023, 23.59 uur. Meer informatie vind je hier.

Fonds Podiumkunsten lanceert regeling voor Muziekhubs