Nieuwe voorzitter POPnl

terug

Aukje Bolle neemt het stokje over van Frank Kimenai

Aukje Bolle is vanaf heden de nieuwe voorzitter van POPnl. Hiermee treedt zij in de voetsporen van Frank Kimenai, en voor hem, Rita Zipora, Fer Abrahams, Jan van der Plas en Leon Zwaans.

Aukje heeft altijd al een zwak gehad voor de mensen en organisaties in de popsector. De liefde voor muziek en muzikanten, jonge mensen die blijven oefenen om beter te worden, oudere mensen die graag en gul hun ervaring delen, de steeds nieuwe genres, de DIY mentaliteit en de muziek die als geen andere kunstvorm uiting geeft aan de tijdgeest.

"De organisaties van POPnl zorgen bottum-up voor de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Wat zo vanzelfsprekend lijkt, bandjes, optreden, festivals in alle soorten en maten, talent dat ontwikkelt en doorbreekt naar de grote podia, is het resultaat van het harde werk van de organisaties van POPnl. Als directeur van Kunstgebouw zet ik mij in voor cultuur voor iedereen, omdat cultuur essentieel is voor onze ontwikkeling. Als voorzitter van Popnl kan ik een verbindende rol spelen en mijn bijdrage leveren aan een gezonde en brede basis voor popmuziek, omdat pop een groot en belangrijk deel is van cultuur voor iedereen. Een fantastische rol!" Aldus Aukje Bolle.

Nieuwe voorzitter POPnl