Amersfoort is binnenkort een podium rijker

terug

20 februari 2015

De verbouwing van de voormalige expeditie-hal van de Prodentfabriek is gestart. Het industriële pand wordt omgevormd tot een moderne nieuwe uitgaansgelegenheid, waarin onder meer het Amersfoortse poppodium De Kelder een plek krijgt.

Het nieuwe Podium De Kelder opent in het najaar van 2015 officieel haar deuren. In de tussentijd wordt gewoon nog geprogrammeerd op de huidige locatie. Podium De Kelder kreeg vorig jaar november akkoord van de gemeente voor plannen voor een nieuw podium. Rond de zomer krijgt Podium De Kelder de sleutel van het nieuwe pand en kan dan beginnen met de inrichting.

De huidige locatie van De Kelder, naast de voormalige Prodentfabriek, was bedoeld als tijdelijk onderkomen. Het poppodium was al lange tijd op zoek naar een nieuwe locatie. De definitieve verhuizing is mede afhankelijk van een haalbaarheidsonderzoek naar de plannen door de gemeente Amersfoort, en een onderzoek naar de geluidsnormen. De Kelder wordt huurder van het nieuwe podium. De Nieuwe Stad neemt de kosten van de verbouwing op zich.

Meer informatie op: www.entertainmentbusiness.nl