Sena Muziekproductiefonds

terug

Tweede aanvraagronde geopend

Ben je professioneel muzikant en wil je je muziek digitaal of fysiek uitbrengen, maar mis je de financiële middelen? Dan is het Sena Muziekproductiefonds wat voor jou! Het fonds kan je net dat ene duwtje in de rug geven dat nodig is voor de volgende stap in je muzikale loopbaan.

Wie komen er in aanmerking?

  • Voor aanvragen uit het Sena Muziekproductiefonds komen alleen professionele uitvoerend kunstenaars (muzikanten) en producenten in aanmerking (meer dan 20 uur per week werkzaam als uitvoerend kunstenaar en/of producent) die een CD/muziekproductie willen uitbrengen en ingeschreven zijn bij Sena.
  • Producenten kunnen 5 keer per jaar aanvragen voor 5 verschillende acts. Muzikanten kunnen 1 keer per jaar aanvragen voor minimaal 3 tracks of een complete CD/muziekproductie.
  • Er mag geen nieuwe aanvraag worden gedaan door een muzikant/producent als het leningdeel van een eerdere toekenning aan de betreffende muzikant/producent niet op tijd is terugbetaald.
  • Er mag geen nieuwe aanvraag worden gedaan als na 2 jaar blijkt dat er geen release heeft plaatsgevonden van de CD/muziekproductie waarvoor in het verleden een bijdrage is verleend.

In totaal kun je per aanvraagronde maximaal € 5.000,- aanvragen. Aanvraagronde 2 is op 11 maart van start gegaan en sluit op 23 juni. Check de website van SENA voor de voorwaarden en overige informatie.

Sena Muziekproductiefonds