Nieuws

No Man's Land presenteert eerste onderdelen programma 2023

No Man's Land presenteert eerste onderdelen programma 2023

Op woensdag 6 december vindt de elfde editie van No Man’s Land plaats in de bovenzalen van TivoliVredenburg in Utrecht. De conferentie bestaat uit panelsessies, workshops, inspiratiesessies, spreekuren en demopanels en biedt een passend programma voor aanstormende en gevestigde artiesten, studenten, muziekindustrieprofessionals en beleidsmakers. 

De conferentie wordt afgetrapt met een keynote van de creatieve duizendpoot Akwasi. Een spraakmakende en inspirerende maker, die zich met zijn werk altijd inzet voor maatschappelijke thema’s. Hij vertelt over zijn makerschap en de drang om dit in te zetten voor een solidaire omgeving. No Man’s Land 2023: Op basis van solidariteit. Met dit als startpunt creëeren we gezamenlijk een omgeving waarin de positie van talentvolle makers centraal staat.

SAMENWERKINGEN ACHTER INDRUKWEKKENDE SHOWS
No Man’s Land verwelkomt het team van Goldband. De managers, boekers en creatives gaan in op de organisatorische zaken rondom een van de snelst groeiende acts van de afgelopen jaren. Verder praat rapper, producer en theatermaker Elmer met Paradiso Melkweg Productiehuis over cross-overs maken binnen de pop. Deze spraakmakende artiest stond vorig jaar al op het showcasefestival van No Man’s Land en heeft optredens op onder andere Lowlands en Pukkelpop achter de rug. Daarnaast krijgen we een inkijk in de Ableton Live set-up van Froukje door toetsenist en musical director Julius van Eijs. Hoe werk je samen richting een show op hoog niveau?

CONCRETE TOOLS VOOR ARTIESTEN EN ASPIRANT MUZIEKPROFESSIONALS
No Man’s Land biedt makers handvatten om zelf aan de slag te gaan. Zo kun je alles leren over het pitchen van je muziek tijdens de crash course Spotify For Artists en leer je onderhandelen over je gage. Verder neemt de Nederlandstalige indiefolkband De Toegift je mee in hun maak- en schrijfproces en biedt Music Declares Emergency praktische tips over hoe je als artiest of muziekindustrieprofessional je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. 

SHOWCASES EN NIEUW TALENT
Tijdens de dag is er ook ruimte voor nieuw, authentiek talent. Je kunt je laten fascineren door de VR-installatie van Nemo Vos en de warme R&B en soul-sound van de Soedanees-Nederlandse artiest Hatoon. Ook onderzoeken we de verschillende routes voor talentontwikkeling en kijken we naar hoe we het veld beter kunnen inrichten voor de artiesten van de toekomst. Aansluitend op de conferentie kun je de tien meest veelbelovende acts van 2023 bewonderen tijdens het No Man’s Land Showcase Evenement. 

Binnenkort wordt de rest van het programma en de artiesten bekendgemaakt. Tickets zijn verkrijgbaar via www.2023nomansland.nl | Young Professional Tickets (t/m 25 jaar) kosten €25,00 en Regular Tickets kosten €35,00. Voor het Showcase Evenement zijn er ook aparte tickets verkrijgbaar, deze kosten €10,00.

Foto: Nathan Reinds

Programma Congres Podia Festivals Evenementen bekend

Programma Congres Podia Festivals Evenementen bekend

Blokkenschema online

Op maandag 18 september vindt voor de 5e keer het Congres Podia Festival Evenementen plaats in de Tivoli Vredenburg in Utrecht. Vanaf vandaag is het volledige programma en het blokkenschema te vinden op de website van het congres. Klik hier voor het blokkenschema. 

Het congres wordt plenair geopend door Dichter des Vaderlands: Babs Gons en met een keynote door Derk Loorbach

Dichteres Babs Gons is vanaf september 2023 twee jaar lang Dichter des Vaderlands. Babs is dichter, schrijver en host. Ze opent het congres met een ode aan de sector. Door de maatschappelijke betrokkenheid en urgentie die uit haar werk spreekt wordt Babs ook regelmatig gevraagd haar werk te voor te dragen tijdens festivals, literaire programma's, in musea, debatcentra en bibliotheken. Ze draagt voor op radio en televisie en reist met haar werk de wereld rond. Lees hier meer over Babs Gons.

Keynote door Derk Loorbach
Derk Loorbach is directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities aan Erasmus Universiteit. Derk is een van de grondleggers van de transitiemanagement-aanpak als een nieuwe manier van governance voor duurzame ontwikkeling. Hij was ook betrokken bij het advies 'Cultuur Natuurlijk' van de Raad voor Cultuur dat in juni 2023 werd gepubliceerd. Derk stelt dat we alleen door een nieuwe manier van denken, werken en organiseren komen we tot een duurzame wereld. Ook in de live muziekwereld is een omslag noodzakelijk, maar de overgang naar een duurzame sector komt moeizaam op gang. Volgens Derk komt dat doordat we vast zitten in onze bestaande systemen en routines. Beleid is er vaak op gericht om de huidige systemen beter (of minder slecht) te maken. Toch moeten we volgens Derk uit "onze collectieve comfortzone" en op zoek naar nieuwe manieren van denken, werken en organiseren.

Het Congres Podia Festivals Evenementen is er voor iedereen die de Nederlandse live (pop)muziekwereld een warm hart toedraagt. Bijvoorbeeld: alle medewerkers van organisatoren, festivals, podia boekers, promoters, bestuurders, beleidsmakers, muzikantenmanagers, fondsen, toeleveranciers en studenten. 

KOSMIK en No Man's Land bundelen krachten

KOSMIK en No Man's Land bundelen krachten

KOSMIK x No Man's Land, twee grootstedelijke productiehuizen in de provincie Utrecht, kondigen met trots hun samenwerking aan om muziekmakers beter te bereiken en een vruchtbare omgeving te bieden voor artistieke ontwikkeling. Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal in de ondersteuning en bevordering van creatief talent in de provincie Utrecht.

De productiehuizen hebben zich bewezen op het gebied van talentontwikkeling in de culturele sector van Utrecht en Amersfoort. Ze bieden een plek voor getalenteerde artiesten om hun vaardigheden en creativiteit verder te ontwikkelen. De samenwerking zal de toegang tot professionele ontwikkelingsmogelijkheden vergemakkelijken voor opkomend talent in de provincie. KOSMIK x No Man's Land zullen hun expertise en middelen delen om gezamenlijk nieuwe trajecten te ontwikkelen. Waarbij er zowel opkomende als gevestigde makers erbij te betrekken. Door de krachten te bundelen, kunnen ze de kwaliteit van de projecten verhogen en het talent aan een breder publiek presenteren.

Onze makers
Igor, Raven Kangee en STACH & Tano Rivers maken sinds dit jaar deel uit van de KOSMIK x No Man’s Land community. Ze krijgen de mogelijkheid om hun muzikale visie verder te realiseren en zich door te ontwikkelen. Future Husband en Muylike zijn de volgende makers die een ontwikkelingstraject beginnen.

Voor de hele provincie
"We zijn verheugd om deze opwindende samenwerking aan te kondigen", zegt Coen Witteveen, directeur van KOSMIK. "We geloven dat er veel onontdekt talent is in de provincie Utrecht, en door onze middelen en expertise te combineren, kunnen we deze getalenteerde artiesten een platform bieden om hun stem te laten horen en hun artistieke visie te verwezenlijken."

De samenwerking tussen KOSMIK x No Man's Land zal ook leiden tot meer educatieve en ontwikkelingsmogelijkheden voor opkomend talent. Gezamenlijke workshops, masterclasses en mentorprogramma's kunnen worden georganiseerd om artiesten te begeleiden en hen te helpen groeien in hun artistieke carrière.

Met de samenwerking tussen KOSMIK, No Man's Land en hun culturele partners zetten de productiehuizen zich in om de provincie Utrecht te transformeren tot een broedplaats voor creativiteit en innovatie, waar getalenteerde muziekmakers de ruimte krijgen om te groeien en te professionaliseren.

Poppunt Gelderland luidt de noodklok:

Poppunt Gelderland luidt de noodklok:

‘Stopzetten provinciale steun funest voor muzikaal talent’

Als er niets gebeurt, stopt de provinciale subsidie aan Poppunt Gelderland per 1 januari 2024. Daarmee krijgt Gelders muziektalent straks veel minder mogelijkheden en dreigt een waardevol netwerk te verdwijnen. Vandaag verscheen er een artikel over de situatie in De Gelderlander. 

Eerder deze maand schreef Poppunt Gelderland deze brandbrief aan de Provincie Gelderland, waarin we onze zorgen uitten over de consequenties van de voorgenomen bezuinigingen. De brief werd ondertekend door talloze spelers uit het culturele veld van Gelderland, Overijssel en de rest van Nederland.

Wat nu?

De nieuwe Provinciale Staten van Gelderland die afgelopen maart gekozen werden, moeten het besluit nog definitief goedkeuren. Hier is ruimte om af te wijken van de voorgenomen herijking waar het stopzetten van deze subsidie onderdeel van is.

Naast de brandbrief spreekt Poppunt Gelderland in op woensdag 14 juni bij de extra hoorzitting over dit onderwerp. Op 5 juli wordt er een definitief besluit genomen over deze begroting, waar hopelijk alsnog ruimte kan worden gevonden om waardevolle initiatieven als Poppunt Gelderland te ondersteunen.

Voor meer informatie zie de website van Poppunt Gelderland en het artikel in De Gelderlander.