Panelleden en hosts voor expertmeeting No Man's Land bekend

terug

23 oktober 2018

Vorige maand werd het programma van No Man’s Land 2018 bekend gemaakt. Een vertrouwd concept dat op donderdag 29 november plaatsvindt onder het grotere dak van TivoliVredenburg met oude én nieuwe partners. De jaarlijkse muziekconferentie van het Utrechtse productieplatform De Coöperatie telt vijf deelsessies. De hosts en panelleden zijn inmiddels bevestigd. Professionals vanuit o.a. Fonds Podiumkunsten, ArtEZ, Paradiso Melkweg Productiehuis, [PIAS] en SPEC. actief deel in de gesprekken, mede als verschillende artiesten, politici en beleidsmedewerkers van fondsen, op zoek naar nieuwe gesprekken voor de toekomst.

De middag gaat van start met een welkomstwoord door Jeroen Bartelse, algemeen directeur TivoliVredenburg, gevolgd door een gedicht van spoken word artiest Smita James. Wethouder Anke Klein haakt hier op in en deelt haar visie voor Utrecht Culturele Metropool. Arjo Klingens, manager van o.a. De Staat, deelt met een keynote bevindingen vanuit haar eigen (creatieve) ontwikkeling binnen de muziekindustrie en doet aanbevelingen aan jong talent, dat nu nog een weg te bewandelen heeft.

Het plenaire programma wordt afgesloten met een paneldebat, een voorproefje van de verschillende deelsessies, waarin Mitchel van Dinther (Jameszoo), Mijke Loeven (Bimhuis), Rob Kramer (ArtEZ) en Smita James de discussie aangaan omtrent experiment en makerschap anno 2018. Showcases worden verzorgd door Faradays, Janna Lagerström en Massi.

Lees hieronder meer over de deelsessie van POPnl of klik hier voor de andere deelsessies. 

Een gezond popbeleid betaalt zich terug
Geen betere citymarketing dan de next best band uit je stad of een muziekfestival waar mensen van heinde en verre voor naar de stad komen. Maar: geen topsport zonder brede basis. Wat hebben jonge talentvolle muziekmakers nodig om zich te ontwikkelen tot de artiest van morgen? En wat levert dat op voor een stad in ontwikkeling? Popcultuur verbindt mensen en heeft allerlei verbanden tussen beleidsterreinen als cultuur, economie, diversiteit/inclusiviteit en onderwijs. Wat is de waarde van pop 2.0 voor de lokale overheid? Een gesprek met makers en vernieuwers.

Host: Jasper van Vugt

Panelleden: Michel Rogier (CDA Den Haag), Martin Scheijgrond (Popunie), Angelo Bromet (Melkweg, NoLIMIT), Danny van Tiggele (Mister and Mississippi), Bas Jongmans (Gemeente Utrecht), Eva Oosters (Gemeente Utrecht, Student & Starter Utrecht), Majel Blonden (Paard), Frank Janssen (Fluor), Karin Boelhouwer (Groenlinks Utrecht) 

Interessant voor: makers, muziekvakopleidingen, productiehuizen, broedplaatsen, poppodia, beleidsmakers