The Brahms wint Sena Performers POPnl Award 2015

terug

30 augustus 2015

De winnaar van de Sena Performers POPnl Award zei nog dat ze vooral waren gekomen om het publiek te laten dansen, maar uiteindelijk pakten ze de hoofdprijs. The Brahms is gisteravond uitgeroepen tot winnaar van de Sena Performers POPnl Award 2015.

Uit handen van Markus Bos, algemeen directeur van Sena, ontving The Brahms een waardecheque van € 5000 uit het Sena Muziekproductiefonds voor de opname van een EP of album. “Strak, spannend en sexy”, aldus de jury bestaande uit Stan Rijven (journalist), Perquisite, Flip van der Enden (Pinguin Radio), Erik Delobel (Hedon) en Kelsey Coockson (3FM/Serious Talent). De band heeft bravoure, is eigenzinnig en de jury kijkt dan ook uit naar het debuutalbum. Met name de drummer werd geroemd: om zijn originaliteit, attitude en spel. Hij maakt de sound van de band, aldus de vijfkoppige jury. The Brahms gaat niet alleen naar huis met een waardecheque van het Sena Muziekproductiefonds, maar ook met tourposters, promotiefoto`s en diverse optredens. Dit jaar kon ook het publiek stemmen op zijn favoriet. Assorted Travellers was de publieksfavoriet en gaat als winnaar van de Sena Performers Pubieksprijs naar huis met een geldbedrag ter waarde van € 3000,- uit het Sena Muziekproductiefonds.

Bussen met fans waren uit het hele land afgereisd naar de Melkweg voor de optredens van de veertien finalisten: Les Djinns (Limburg), The Brahms (Utrecht), Toycar Taxi (Drenthe), KrakersIJland & The Locomotives (Noord-Holland), Sarah-Jane (Amsterdam), The Blind Roofers (Groningen), De Skaggerz (Rotterdam), Clear Clamour (Zeeland), The Homesick (Friesland), Assorted Travellers (Flevoland), Shaemless (Gelderland), Fake Billy & The False Prophets (Noord-Brabant), Playground Zer0 (Den Haag) en Karel J. Schepers (Overijssel).

De Sena Performers POPnl Award is inmiddels een van de grootste Nederlandse bandcompetities. Het is tevens een showcasefestival waar bezoekers in één avond veertien nieuwe, opkomende bands kunnen zien. De Award is onderdeel van de Amsterdamse Uitmarkt, dat jong talent centraal stelt.  Eerdere deelnemers zijn onder andere La Corneille, The Vagary, Orange Skyline, Mister and Mississippi, Yori Swart, Kraantje Pappie en The Cool Quest.