Oproep BAM!, MMF en UIMA aan artiesten en managers

terug

Dien een aanvraag in bij het garantiefonds

BAM! Popauteurs, Music Managers Forum en United Independent Music Agencies roepen artiesten en managers op om bij hun boeker/organisatoren aan de bel te trekken. Door een aanvraag in te dienen bij het garantiefonds, kunnen gages van artiesten vergoed worden. Het garantiefonds is een tijdelijke subsidie regeling voorr evenementen. Door dit fonds kunnen organisatoren kosten vergoed krijgen die gemaakt zijn op basis van afspraken met artiesten, leveranciers en dergelijke. Hier behoren dus ook de gages van artiesten bij.

Een van de voorwaarden is dat alleen de organisator van een evenement, een aanvraag kan indienen. Artiesten en managers moeten dan ook hun boekers en organisatoren verzoeken om een aanvraag te doen bij het garantiefonds. Het is van belang dat de artiest en/of manager niet automatisch akkoord gaat met het verschuiven van de show, maar de overeenkomst en volledig factuur van dit jaar in stand houdt. Door zoveel mogelijk aanvragen bij het garantiefonds in te dienen, geeft dit een signaal aan Den Haag dat de nood hoger is dan ze dachten.

Dien je aanvraag in, ook als je denkt dat je evenement niet aan de voorwaarden voldoet. Meer informatie over het garantiefonds en het indienen van je aanvragen doe je via deze site.

Oproep BAM!, MMF en UIMA aan artiesten en managers