POPnl presenteert: Talentontwikkeling: doorbreken in het live circuit

terug

Op 19 september presenteert POPnl tijdens het Congres Podia, Festivals, Evenementen het panel 'Talentontwikkeling: doorbreken in het live circuit'. 

POPnl, Popronde, Kunstbende en Popsport hebben in het Convenant Talentwikkeling de ambitie uitgesproken om de keten van talentontwikkeling in de popmuziek te versterken en verder te professionaliseren. Centraal hierbij staat de positie van de muzikant. Wat vindt vindt hij/zij/x wat er nodig is om de carrière een vliegende start te geven? Wat zijn de belangrijkste elementen om succesvol te worden? Meters maken is een veelgenoemde voorwaarde tot succes. Maar de kleinere speelplekken staan onder druk, ook door de Fair Practice en Fair Pay discussie. Idealiter hebben we een circuit van kleine zalen waar acts zich kunnen ontwikkelen tot ze genoeg fanbase hebben opgebouwd om de overstap te maken naar de grotere zalen en in de tussentijd door redelijke betalingen ook financieel kunnen bouwen aan hun carrière. Maar de stap vanuit de talentontwikkeling naar een eigen clubtour blijkt een grote horde. We hebben allemaal behoefte aan veel Nederlandse acts die kaarten kunnen verkopen, maar de route om via het live circuit dat op te bouwen is een lastige. Hoe kunnen we met de talentonwikkelaars en de podia en festivals hier stappen maken? Welke investeringen zijn er nodig om nu, post-COVID, ons poptalent tot volle wasdom te laten komen.

Het panel bestaat uit Rita Zipora, Chris Moorman (Popronde) en Erik Delobel (HEDON) en wordt namens POPnl en GRAP geleid door Lars Kelpin.  

POPnl presenteert: Talentontwikkeling: doorbreken in het live circuit