Voor muzikanten

Popcontact: In·ter·dis· ci·pli·na·ry

Master studenten van het Conservatorium van Amsterdam organiseren op dinsdag 5 maart een nieuwe editie van Popcontact! Tijdens dit event luister je naar een panelgesprek door professionals uit de muziekindustrie, afgewisseld met live optredens van studenten en alumni.

De aankomende editie staat volledig in het teken van interdisciplinaire performance. Tijdens dit gratis event gaat het over de hoe en waarom van het gebruik van visuele elementen, dans, theater en andere disciplines binnen de context van live muziek. En ook de snel evoluerende mogelijkheden rond AI en andere technologieën worden besproken en gedemonstreerd. Naast het live programma en de paneldiscussies is er ook ruimte voor vragen en netwerken. Al met al is deze avond zeker de moeite waard voor opkomende artiesten en professionals uit de industrie die geïnteresseerd zijn in interdisciplinaire kunst en het gebruik van nieuwe technologieën.

Bekijk instagram.com/cva_popcontact/ voor updates over de panelleden en acts

Indie in Town UK // Meld je aan!

Indie in Town UK // Meld je aan!

Beschik je als artiest over serieuze plannen voor Engeland, beschik je over UK-businesspartners en denk je dat een extra show in Londen je professioneel vooruit kan helpen, meld je dan aan voor de aankomende edities van Indie in Town UK! IndieIndie in Town is een plek waar opkomende acts een nieuw publiek kunnen bereiken, bestaande uit zowel muziekliefhebbers als music professionals. Tijdens deze avonden treden zowel Nederlandse als Engelse acts op. Na een aantal succesvolle 'Indie in Town' avonden in Amsterdam en een zeer geslaagd debuut in Londen worden er meerdere Indie in Town edities in Londen georganiseerd gedurende 2024.

Engeland blijft een belangrijke markt voor veel Nederlandse acts. Om de continuïteit voor Nederlandse acts in Engeland te verstevigen ondersteunt Dutch Music Export in 2024 een aantal Indie in Town edities door bescheiden bij te dragen aan de kosten voor de organisatie en een bijdrage aan de reis- en verblijfkosten. De edities van Indie In Town 2024 vinden plaats op 9 mei, 12 september en 7 november.

Beantwoord de volgende vragen bij het insturen van je aanmelding:

 • Waarom wil je graag in de UK spelen?
 • Hoeveel Spotify luisteraars heb je op dit moment in de UK, specifiek in Londen?
 • Je wilt een stap zetten om in de UK te gaan spelen. Waar heb je hulp bij nodig?
 • Hoe onderscheid je je van andere acts in Nederland op dit moment? 
 • Hoe ziet je ideale team eruit? Denk aan (Nederlandse / buitenlandse) labels, agenten, promoters, management, etc.

 

Meer informatie & aanmelden gaat via dutchmusicexport.nl

Data Popkanjers 2024 bekend

Data Popkanjers 2024 bekend

Je kan je vanaf nu weer aanmelden voor een nieuwe ronde Popkanjers! Verspreid over 2024 heeft NH-POP 5 verschillende aanvraagrondes. Zie hieronder de deadlines voor het aanmelden. Meer informatie over het aanmelden vind je op nhpop.nl

 • Deadline aanvraagronde 1, vrijdag 16 februari 2024
  Uitslag bekend 6 maart 2023
 • Deadline aanvraagronde 2, vrijdag 12 april 2024
  Uitslag bekend 1 mei 2024
 • Deadline aanvraagronde 3, vrijdag 14 juni 2024
  Uitslag bekend 3 juli 2024
 • Deadline aanvraagronde 4, vrijdag 23 augustus 2024
  Uitslag bekend 11 september 2024
 • Deadline aanvraagronde 5, vrijdag 18 oktober 2024
  Uitslag bekend 6 november 2024

Over NH Popkanjers: 

Deze nieuwe stimuleringsregeling is voor popmuzikanten in Noord-Holland. Met een financiële bijdrage zet jij de volgende stap in jouw muzikale carrière.

Er zijn twee regelingen waar je uit kunt kiezen: vraag 550 euro gage voor een show via de ‘programmeringsregeling’, of vraag 1100 euro om een project te lanceren via de ‘makersregeling’. Zoek contact met een poppodium en dien samen met de programmeur jouw aanvraag in. Dit podium is in het hele traject je partner, maar ook jouw persoonlijke ambassadeur.

De Kleine Prijs van Fryslân

De Kleine Prijs van Fryslân

Ben jij een startende muzikant uit Friesland? Ben je klaar om de Friese podia te veroveren? Schrijf je dan in voor de Kleine Prijs van Fryslân! Je kunt meedoen in de categorieën hiphop, singer-songwriter en bands. Winnaars van voorgaande edities zijn onder andere Lil Pier, Nina Los, Dan and the Middle Men, SSTO, Moonloops en Cloudsurfers. Wil jij een volgende stap zetten met je muziekact? Ga dan gauw naar de website van Friesland Pop en schrijf je in!

Noord-Hollandse Popkanjers

NH-Pop lanceert in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland: De Noord-Hollandse Popkanjers! 

Deze nieuwe stimuleringsregeling is voor popmuzikanten in Noord-Holland. Met een financiële bijdrage zet jij de volgende stap in jouw muzikale carrière. Er zijn twee regelingen waar je uit kunt kiezen: vraag 550 euro gage voor een show via de ‘programmeringsregeling’, of vraag 1100 euro om een project te lanceren via de ‘makersregeling’. Zoek contact met een poppodium en dien samen met de programmeur jouw aanvraag in. Dit podium is in het hele traject je partner, maar ook jouw persoonlijke ambassadeur. 

Voor regio's en aanvragen: NHPop.nl.

Booster Festival opent inschrijving voor 2024

Booster Festival opent inschrijving voor 2024

De inschrijvingen voor het showcasefestival van het Booster Festival zijn geopend. Het festival op zaterdag 6 april bestaat uit een gratis showcase- avond en betaalde conferentiemiddag gericht op artiesten en muziekprofessionals uit heel Nederland. Alleen artiesten gevestigd in Overijssel en Gelderland kunnen zich inschrijven voor het showcasefestival en zo kans maken op een speelplek op het festival. Dit jaar voor de 11e keer in de binnenstad van Enschede.

Je carrière een kickstart geven, je eerste sprong in het diepe als artiest? Je doet het op Booster! Jaarlijks selecteert het festival een tiental artiesten voor een plek op het gratis te bezoeken showcasefestival in het centrum van Enschede. Op zaterdag 6 april staat de binnenstad in het teken van opkomend muzikaal talent. Op elke straathoek is er in een café of cultureel centrum wel een artiest te ontdekken tot midden in de nacht. Enkel artiesten uit de provincie Overijssel en Gelderland kunnen zich inschrijven voor een plek op het festival. De inschrijving loopt dit jaar van maandag 9 oktober tot en met dinsdag 31 oktober. Artiesten kunnen zich inschrijven via het platform SONAR, via waar de werving loopt (www.checksonar.nl).

Poppunt Overijssel

No Man’s Land: Druk

No Man’s Land: Druk

Het is een veelvoorkomend probleem in de sector. Iedereen heeft wel een collega, medestudent of vriend die overspannen is. Waarom komt dit zoveel voor? Wat kunnen we eraan doen? En bovenal: Hoe maken we onze sector gezonder? In dit panel bespreken we wat je kunt doen om in de muzieksector om te gaan met de hoge druk. Meer info en tickets via No Man's Land.

Hoe kom ik aan zoveel mogelijk shows?

Hoe kom ik aan zoveel mogelijk shows?

Hoe kom je aan zoveel mogelijk shows? Op 18 oktober om 19.30 uur organiseert Friesland Pop een nieuwe Vraag de Pro sessie in Neushoorn Café om die vraag te beantwoorden. Drie landelijke experts uit de muziekindustrie vertellen je hoe ze als programmeur en boeker te werk gaan. Dit zijn Jeps Salfischberger (booking agent Mojo), Johan Koster (festival programmeur in Noord-Nederland) en Yvonne Kuiper (muziekprogrammeur Poppodium Hedon, Zwolle).

Vragen als ‘Hoe kun je programmeurs het beste benaderen?’ en ‘Waar letten programmeurs van podia en festivals op?’ komen onder andere aan bod. Kom langs en leer meer over hoe je als muzikant / band / act meer shows kunt regelen. Kijk voor meer info en het inschrijfformulier op frieslandpop.nl. Deelname is gratis.

Meld je aan voor Hit The North!

Meld je aan voor Hit The North!

Spelen op Eurosonic Noorderslag (ESNS); dat is voor veel artiesten een droom. Maar daar ben je misschien nog niet helemaal klaar voor. Bij Hit the North worden artiesten uit Drenthe, Groningen en Friesland klaar gestoomd voor een professionele carrière (en natuurlijk een show op een internationaal festival als ESNS).

In het jaar verbeter je je stage presence, leer je over marketing, streaming en je artiestenidentiteit, ontmoet je muziekprofessionals, speel je op Noorderzon en Bevrijdingsfestival, ga je achter de schermen bij shows en labels en krijg je een (zelfgekozen) coach uit de muziekindustrie. En uiteindelijk is het dan zover: in 2025 speel jij op Eurosonic Noorderslag. Klaar voor? Schrijf je dan in voor Hit The North! Maar lees eerst even onderstaande informatie door. 

Voor Hit the North 2024 is er plek voor 9 talenten uit Noord-Nederland. Het traject is geschikt voor live-acts vanuit alle genres. Dit kunnen bands, dj’s, rappers, singer-songwriters en soloartiesten zijn. Het aanmeldformulier sluit op 11 oktober 2024 om 23:59. Hierna kun je je niet meer aanmelden.

Voorwaarden: 

 • Hit the North selecteert alleen acts met een standplaats in Drenthe, Friesland of Groningen (dit houdt in dat 50% of meer van jouw band/act in de genoemde provincies woont/hieruit afkomstig is).
 • Zorg dat de naam van je act duidelijk in de bestandsnamen staat weergegeven.
 • Na het verzenden van het formulier kun je geen wijzigingen meer aanbrengen.
 • We gebruiken je contactgegevens uitsluitend om contact met je op te nemen over de voortgang van de selectie.
 • Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving per mail.

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op hitthenorth.nl

Subsidiespreekuur Arnhem & Nijmegen

Subsidiespreekuur Arnhem & Nijmegen

Elke maand, op vrijdagmiddag, nodigt Cultuur Academy een fonds of subsidiënt uit waarmee je in gesprek kunt gaan. Alle vragen over subsidiëring van jouw project kun je stellen. Zij denken met je mee over of je project wel of niet past bij het fonds dat te gast is, en over welke andere mogelijkheden er zijn voor de financiering van je project.

Op 15 september is de de Cultuur Academy aanwezig in de Gemeente Arnhem. Ze zullen alle vragen beantwoorden rondom de regeling ‘Producties, Evenementen en Festivals’ in Arnhem. Deze subsidie is bedoeld voor publieksevenementen en culturele initiatieven die bijdragen aan Arnhem als evenementen-en cultuurstad. Meerjarige artistiek hoogwaardige producties en presentaties zijn ook in de regeling opgenomen. Klik hier voor meer informatie. 

Op hetzelfde moment vindt er ook een subisidiespreekuur plaats in de Gemeente Nijmegen. Ze zullen alle vragen beantwoorden rondom de regeling 'Eenjarige culturele subsidies' in Nijmegen. Deze subsidie is bedoeld om spannende en afwisselende culturele activiteiten en (eenjarige) programma’s aan te moedigen. Aanvragen kan voor zowel participatieve als artistieke culturele activiteiten. Klik hier voor meer informatie. 

Fondsen spreekuur Brabantse Makers

Fondsen spreekuur Brabantse Makers

Wil jij meer weten over het doen van een aanvraag bij Fonds ZOZ of Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant? Speciaal voor Brabantse makers heeft Kunstloc Brabant een speciaal spreekuur ingericht. 

Op maandag 18 september kun je kennismaken met medewerkers van de twee fondsen en met hen bespreken of jouw initiatief in aanmerking komt voor een subsidieaanvraag .

Fonds ZOZ

Fonds ZOZ is een Fonds op Naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, met een eigen adviescommissie. Het fonds financiert culturele projecten die de verschillen tussen mensen overbruggen, vaste denkkaders doorbreken en empathie en begrip stimuleren. Het verhaal en de impact daarvan centraal. De focus ligt op projecten die gericht zijn op het verminderen van extremisme, polarisatie en radicalisering. Er wordt ondersteuning geboden aan diverse disciplines, zoals: filmmakers, fotografen, theatermakers, schrijvers, muzikanten, nieuwe mediamakers, illustratoren, jongerenwerkers en beeldend kunstenaars.

Voor nieuwe makers die een idee willen testen is er het startbudget van de ZOZ Academy. Binnen de Academy staat onderzoek centraal. Met een bijdrage van maximaal €5.000,- en aanvullende inhoudelijke begeleiding krijg je de mogelijkheid om een pilot, test of prototype te ontwikkelen.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Het Cultuurfonds heeft in elke provincie een afdeling die lokale of regionale projecten ondersteunt. Voor de provincie Noord-Brabant doet de Afdeling Noord-Brabant dit vanuit 's-Hertogenbosch.

Aanmelden voor het spreekuur doe je hier. 

Popbeleid in Gelderland en Overijssel in Brood en Spelen

Popbeleid in Gelderland en Overijssel in Brood en Spelen

In de nieuwste aflevering van Brood en Spelen gaat Amber Roner in gesprek met Harold de Boer en Imke Loeffen. Beiden zijn actief als talentontwikkelaar bij respectievelijk Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland. In de aflevering wordt besproken wat POPnl allemaal kan betekenen voor muzikanten. 

Poppunt Gelderland staat sinds de vorming van een nieuw bestuur in Gelderland onder druk en luidt de noodklok. Maar wat staat er dan onder druk? Wat doen de provinciale popkoepels voor muziektalent? Op deze vragen geven Imke en Harold antwoord. In het bijzonder gaat het over Sonar, een nieuw platform dat door Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel is opgericht en dé plek is waar artiesten op zoek kunnen gaan naar optredens, media exposure en meer. Muziek is er van Anne, Pjotr ft Melissa en Maartje. 

Luister naar Brood en Spelen via jouw favoriete podcast platform!

Amsterdamse Popprijs 2023!

Amsterdamse Popprijs 2023!

De inschrijvingen voor de Amsterdamse Popprijs 2023 zijn weer geopend! Tijdens de competitie krijgen Amsterdamse bands in alle stijlen op verschillende podia in de stad de kans zich te presenteren aan nieuw publiek, media en de muziekindustrie.

De voorrondes van de Amsterdamse Popprijs vinden in september plaats in o.a. MidWest, Cinetol en Doka. De twee halve finales zijn in oktober in Paradiso en de finale een maand later in de Melkweg. Naast spelen op te gekke podia, gaat de winnaar naar huis met onder meer een waardecheque van opnames in een studio, een studio-fotoshoot, een tegoedbon voor muziekinstrumenten, een tegoedbon voor repetities, zakelijke coaching en diverse optredens! Inschrijven kan vanaf vandaag t/m woensdag 12 juli via grap.net.

Young Professional Platform

Young Professional Platform

Kom jij uit Limburg, ben je tussen de 18 en de 35 jaar oud en begin jij net met je eerste stappen te zetten in de muziekindustrie? Dan is het Young Professional platform echt iets voor jou!

Pop in Limburg heeft dit platform opgericht om jonge muziekprofessionals te begeleiden en de juiste ondersteuning te bieden. Of je nu bezig bent met het boeken van acts, het managen van artiesten, het opzetten van een platenlabel, het promoten of produceren van evenementen of je op een andere manier wil ontwikkelen. Pop in Limburg biedt hierbij ondersteuning buiten de schoolbanken om.

Wil jij deel uitmaken van deze community van getalenteerde muziekprofessionals? Vul dan nu het formulier in via deze link.

Over Pop In Limburg Young Professional platform: 
Sinds de zomer van 2022 begeleidt Pop in Limburg een groep jonge muziekprofessionals bij hun eerste stappen in de muziekindustrie. Of ze nu bezig zijn met het boeken van acts, het managen van artiesten, het opzetten van een platenlabel, het promoten of produceren van evenementen, of zich op een andere manier willen ontwikkelen in de industrie, bij ons vinden ze de juiste ondersteuning buiten de schoolbanken. Hoewel iedereen zich in een andere functie ontwikkeld is er veel overlap in de manier waarop zij zich ontwikkelen en daarom bieden wij de juiste ondersteuning om te ontdekken wat hun positie in de industrie is, hoe ze zich staande houden in deze dynamische branche en hoe ze hun netwerk kunnen uitbreiden.

Pop in Limburg heeft verschillende activiteiten ontwikkeld om deze talenten te ondersteunen, zoals sessies waarin je leert hoe je je eigen grenzen bewaakt, kennissessies met doorgewinterde muziekprofessionals die hun persoonlijke verhaal delen en het gezamenlijk bezoeken van conferenties zoals ADE en ESNS. Ook organiseren wij vraaggerichte activiteiten waarbij er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Meld je aan voor GRONDSLAG

Meld je aan voor GRONDSLAG

GRONDSLAG, een unieke samenwerking tussen Groningse poporganisaties ESNS, SPOT, Vera, Simplon, Noordstaat, EM2 en georganiseerd door POPgroningen, zoekt nieuwe en enthousiaste deelnemers voor het talentontwikkelingstraject van het seizoen ‘23/’24.

Grondslag is een project dat opkomend muzikaal talent op maat helpt ontwikkelen in de genres pop, elektronisch en urban. Acts kunnen zich aanmelden en de acht geselecteerde acts krijgen een cultureel seizoen lang coaching van professionals uit de muziekindustrie. In de vorm van individuele coaching sessies en vier gezamenlijke meet-ups, werken de deelnemers aan de ontwikkeling van hun muzikale loopbaan. De inhoud van het traject wordt mede gevormd door de behoeften van de deelnemende act.

Wie kan zich aanmelden?
De deelnemers van GRONDSLAG zijn afkomstig uit de provincie Groningen. Het traject is geschikt voor live-acts van alle genres die hun eigen muziek maken. Bovendien is het belangrijk dat de act gedreven is en zich wil richten op zowel muzikale als inhoudelijke ontwikkeling, en openstaat voor coaching, samenwerking en feedback. Uit de aanmeldingen worden acht acts geselecteerd.

Over GRONDSLAG
Door de artiesten te voorzien van de juiste begeleiding en handvatten, worden zij zelfredzamer en beter uitgerust om te werken aan een duurzame muzikale carrière. Elk jaar worden acht artiesten ondersteund bij hun ontwikkeling op een manier die volledig is afgestemd op hun individuele behoeften maar is gekoppeld aan een vast traject dat een basis biedt voor de artiest. Dit traject is bedoeld voor artiesten die de Kunstbende en Popsport zijn ontgroeid, maar nog niet klaar zijn voor deelname aan de Popronde of Hit The North. Met GRONDSLAG zetten de betrokken organisaties zich in voor een duurzaam popklimaat in de provincie Groningen.

Aanmelden kan tot vrijdag 26 mei 12.00 uur via www.grondslag.org/open-call.

Sonar is live!

Sonar is live!

Sonar is live! Op 1 april hebben Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel op Booster Festival het gloednieuwe platform gelanceerd.

Sonar is dé plek voor artiesten die op zoek zijn naar shows, media, exposure en meer. Sonar staat vol met pitches van organisatoren en media die zoeken naar muzikaal talent voor hun podium, radioshow of wedstrijd. Als artiest kun je reageren met jouw profiel, waarna de organisatie de beste match kiest. Zo brengt Sonar dj’s, acts en bands op de juiste plek. Online, maar met resultaat in real life.

Op Sonar vind je nu al zo'n 25 pitches van Burgerweeshuis, Luxor Live, Green Vibrations, Hedon, Encore, Onderstroom Festival, Dauwpop, Kattegat Festival, The Rock Circus, Spijkerrok, GROWE en vele anderen. Reageer snel als je interesse hebt, sommige pitches staan maar korte tijd open. Vanaf nu worden er wekelijks nieuwe pitches toegevoegd op Sonar. 

Meer informatie vind je op checksonar.nl

Skills & Knowledge Sessions #2

Skills & Knowledge Sessions #2

Op dinsdag 18 april is er weer een nieuwe Skills & Knowledge Session! Skills & Knowledge Sessions zijn terugkerende sessies speciaal voor popmuzikanten, georganiseerd vanuit POPgroningen. Diverse professionals uit de muziekindustrie delen hun kennis, ervaringen en netwerk over onderwerpen binnen het muzikantschap. Afhankelijk van het thema van een sessie worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit de NL muziekindustrie, het noorden en regio Groningen uitgenodigd als panelleden die hun kennis, inzichten en netwerk delen. Op 18 april leer je alles over hoe je goed voorbereid de studio in gaat. 

Je hebt een song geschreven, de demo klinkt goed en op het podium reageert het publiek er enthousiast op. Maar nu? Hoe zorg je ervoor dat je die energie ook in de studio vast kan leggen? Muzikanten & producers Harmen Ridderbos (Town of Saints, Electropoëzie) en Gijs van Veldhuizen (audiotransparant, Swinder & Waterbolk) geven je alle tips & tricks die je moet weten om goed voorbereid de studio in te gaan.

Datum: Dinsdag 18-04-23
Tijd: Inloop 19.30, Start 20.00
Locatie: VRIJDAG, St. Jansstraat 7
Tickets

De Muzikantendag is terug!

De Muzikantendag is terug!

De Muzikantendag is back! Zaterdag 27 mei 2023 laat jij je ontdekken, doe je nieuwe kennis op en ontmoet je andere muzikanten en professionals uit de muziekindustrie. Het is dé plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant en de volgende stap te zetten in je carrière. Met een gloednieuw programma bomvol met panels, flitscolleges clinics kan jij je als beginnende muzikant je hart ophalen. Thema’s die voorbij komen zijn onder meer mentale gezondheid, doorbreken via TikTok, de groene rider en cybersecurity voorbij. Binnenkort maken we het volledige programma bekend.

Met de belangrijkste mensen van de industrie op één plek is de Muzikantendag de perfecte gelegenheid om je act een kickstart te geven. Kortom: een must visit voor iedere muzikant. Tickets voor de Muzikantendag zijn vanaf nu te koop via deze link

WANTED IS BACK!

WANTED IS BACK!

Se Amsterdamse hiphop competitie voor talent uit heel Nederland is terug! In haar zevenentwintigjarig bestaan is de competitie een kweekvijver voor talent gebleken, zo deden acts als SoulTrash, De Nachtdienst, Pjotr en Jay-Way eerder al mee. Na vier jaar is het wachten voorbij, de inschrijvingen van Wanted 2023 zijn vanaf NU geopend.

Wanted is dé competitie voor aanstormende hiphop acts die klaar zijn de stap van online naar het podium te nemen. Met drie talent shows in Q-Lab in de Q-Factory Amsterdam en The Final Showcase - Most Wanted in de Melkweg OZ krijgen de acts de kans zich te presenteren aan nieuw publiek, pers en de muziekindustrie. Doormiddel van een masterclass in de Abbey Road Institute met de Flexican en diverse workshops leren de deelnemers meer over het zakelijke aspect en krijgen ze feedback op hun producties en optredens. Tijdens de competitie worden de acts begeleid door coaches. 

De winnaar van Wanted gaat naar huis met een prijzenpakket met een studio photoshoot door Richard Tas Photography, een waardecheque ter waarde van €500,- voor Dijkman Muziek, een 10-rittenkaart voor repeteren in de Q-Factory Amsterdam, zakelijke coaching en diverse optredens.

Deelnemers kunnen zich van woensdag 15 februari t/m maandag 20 maart 2023 inschrijven via het inschrijfformulier

The Playground Residence 2023

The Playground Residence 2023

De inschrijvingen voor The Playground Residence zijn weer geopend! The Playground Residence is een residentieprogramma door en voor professionele muzikanten uit de popsector. De ideale plek om creatief op te laden en met gelijkgestemden uit te wisselen, maar vooral om écht tijd voor jezelf en jouw plannen te maken. Zonder dat er iets moet: je hoeft geen performance neer te zetten, liedjes te schrijven of op te boksen tegen de industrie.

De residentie biedt een perfect gefaciliteerde vrijplaats om op te laden. Heel concreet: een prachtig gebouw midden in het centrum van Berlijn, van 6 tot 16 juli 2023. Onderdak, eten en drinken, openbaar vervoer in de stad, muziekinstrumenten, studio-apparatuur, netwerkmogelijkheden én ruimte om je terug te trekken: de residentie faciliteert het. In ruil daarvoor laat je ons weten hoe dit residentieprogramma past in jouw proces en waarom jij behoefte hebt aan leren van en delen met gelijkgestemden. 

Alle voorwaarden, kosten en de inschrijflink vind je op: www.playground-residence.com

Schrijf je in voor Mooie Noten 2023

Schrijf je in voor Mooie Noten 2023

De inschrijvingen voor Mooie Noten 2023 zijn geopend! De competitie voor singer-songwriters en (semi-)akoestische acts van maximaal 3 personen, is terug om nieuw talent in Amsterdam te ontdekken.

Tijdens Mooie Noten presenteren 18 geselecteerde artiesten hun eigen werk op de verschillende podia van Amsterdam. De voorrondes vinden eind maart plaats in onder andere de Roode Bioscoop en MidWest. Per voorronde is er een winnaar, daarnaast worden er drie wildcards uitgedeeld. De zes halve finalisten geven vervolgens alles in Paradiso om een plek in de finale te bemachtigen. Eind mei staan de drie finalisten in het Vondelpark Openluchttheater en gaat er één act met het prijzenpakket naar huis. 

De winnaar van Mooie Noten wint o.a. diverse optredens, een studio photoshoot door Richard Tas Photography, studiotijd bij Maurits Nijhuis van Studio Karakterbak, een waardecheque van Dijkman Muziek, repetitietijd bij de Q-Factory Amsterdam, zakelijke coaching door een specialist van GRAP en meer. Inschrijven kan van woensdag 25 januari t/m maandag 13 maart via www.grap.net

Pop in Limburg Makersregeling

Pop in Limburg Makersregeling

De makersregeling van Pop in Limburg gaat weer open! Tot en met 1 maart 2023 kun jij als uitvoerende muzikant weer een aanvraag indienen bij Pop in Limburg ter ondersteuning van jouw project, onderzoek en/of ontwikkeltraject. 

Deze makersregeling is bedoeld voor muzikanten die professioneel in de muzieksector opereren en planmatig hun carrièrepad vormgeven. Je kan een aanvraag doen als je iets wil onderzoeken, ontwikkelen en/of maken rondom een eigen muziekproject. Denk hierbij aan financiering voor coaching, expertise, een tour, geluidsdrager of een multi- of interdisciplinaire samenwerking. Pop in Limburg richt zich op muzikanten die naast financiële steun gebaat zijn bij inhoudelijke begeleiding.

Meer informatie over deze regeling? Ga dan naar www.popinlimburg.nl

NH-POP Popkanjers 2023

NH-POP Popkanjers 2023

Wil jij jouw muzikale plannen voor 2023 waarmaken Een EP opnemen, optreden of heb je andere muzikale plannen? Vraag dan de NH-POP Popkanjers aan! 

Er zijn twee regelingen waar je uit kunt kiezen: vraag 560 euro gage voor een show via de ‘programmeringsregeling’, of vraag 1120 euro om een project te lanceren via de ‘makersregeling’. Zoek contact met een poppodium en dien samen met de programmeur jouw aanvraag in. Dit podium is in het hele traject je partner, maar ook jouw persoonlijke ambassadeur

De deadline voor de eerste aanvraag ronde is op vrijdag 24 februari. Meer informatie vind je op: www.nhpop.nl/popkanjers

Popaanzee ACADEMY

Popaanzee ACADEMY

Ben jij klaar voor de volgende stap als artiest of met jouw band? Meld je aan voor Popaanzee ACADEMY! Hiermee maak jij kans om geselecteerd te worden voor misschien wel je beste jaar ooit: een jaar lang begeleiding door professionals uit de Nederlandse muziekscene, optreden op de grote Zeeuwse festivals en jouw eigen clubshow in een professioneel podium. 

Popaanzee ACADEMY is in het aanbod van Popaanzee het meest ambitieuze traject dat een band kan doorlopen om zich verder te ontwikkelen. Er is plek voor drie acts.

Deelnemers krijgen verschillende masterclasses over de zakelijke kant van muziek, zoals publishing, boekingen, releasemanagement en artist branding. Daarnaast schrijf je een bandplan, en op basis daarvan wordt een passende coach uit de muziekindustrie aan jouw act gekoppeld. Dat kan bijvoorbeeld een manager zijn, maar ook een producer of muzikant. Hij of zij helpt je met het nemen van verdere stappen in je muzikale carrière.

Je bent en blijft muzikant, en dan wil je natuurlijk niets liever dan optreden. Gedurende het festivalseizoen maak je kans op optredens op verschillende festivals tijdens de Popaanzee Zomertour (zoals Bevrijdingsfestival Zeeland, Concert at Sea, Vestrock en Zeeland Nazomerfestival). Het traject wordt afgesloten met een clubshow in samenwerking met één van de professionele poppodia in Zeeland: ’t Beest in Goes of De Spot in Middelburg.

Aanmelden kan tot 15 januari 2023. Meer informatio vind je op: www.popaanzee.nl.

Hoe verbeter je jouw stageperformance?

Hoe verbeter je jouw stageperformance?

Hoe verbeter je jouw stageperformance en hoe zorg je ervoor dat de juiste boodschap bij jouw publiek overkomt? Samen met popartiest Inge van Calkar, performance-artist Nina Iggy en producent Marijn Nagel gaat Pop Groningen in een panel praten over welke mogelijkheden je als artiest hebt om jouw performance te verbeteren en de connectie met jouw publiek te verbeteren. Daarnaast nodigen ze je uit om je eigen live-video mee te nemen. In het 2e deel van de sessie gaan ze verschillende performances bekijken en opzoek naar concrete feedback.

Datum: Dinsdag 06-12-22
Tijd: Inloop 19.30, Start 20.00
Locatie: VRIJDAG, Walstraat 34
Tickets

Brood en Spelen: Fair pay and play

Brood en Spelen: Fair pay and play

In samenwerking met No Man’s Land en Studio Pandora presenteert GRAP in oktober en november drie speciale Brood en Spelen afleveringen over de Fair Practice Code en Fair Pay. Hosts Lars Kelpin en Jasper van Vugt gaan in gesprek met muzikanten, organisatoren en beleidsmakers over dit actuele onderwerp.
 
In de eerste aflevering gaat Lars Kelpin het gesprek aan met Áslaug en Menno Krivokutya (Waltzburg). In de tweede aflevering met Lisa de Jongh (TivoliVredenburg) en Chris Moorman (Popronde). De laatste aflevering komt op zaterdag 26 november online. Hier gaan ze het gesprek aan met Anne Breure (Kunsten'92) en Arriën Molema (BAM! Popauteurs). 
 
Op woensdag 7 december komen alle inzichten die zijn opgedaan in de gesprekken samen op No Man's Land in het panel: Fair pay & play. Hier wordt live besproken wie welke verantwoordelijkheid heeft en waar mogelijke oplossingen liggen.

De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Deezer en Google Podcasts. 

No Man’s Land 2022

No Man’s Land 2022

No Man’s Land 2022 staat voor de deur en het programma is rond.

Het 10-jarig jubileum van de Utrechtse muziekconferentie vindt op woensdag 7 december plaats in TivoliVredenburg. Het volledige conferentieprogramma staat nu online. Onder andere Rico, MEAU, Ide Koffeman (Down The Rabbit Hole), Son Mieux, Eefje de Visser, Mahi Khalesi (ROQ ‘N Rolla Music), Blanks en vele anderen zijn aanwezig als panelleden.

Nieuw dit jaar is het showcase-programma. De 10 meest veelbelovende acts, die zijn aangedragen door kunstvakopleidingen en muziekproductiehuizen, zijn gekozen door de selectiecommissie bestaande uit 3voor12 Utrecht, Daniël Nagelkerke (013, Radar Agency), Imke Loeffen (Poppunt Gelderland), Jairzinho (Rotterdam Airlines), Joey Ruchtie (ESNS) en Pien Feith (Friendly Fire).

Pop Seminars - Branding & Promotie

Pop Seminars - Branding & Promotie

NH-Pop breidt jouw kennis uit om je verder te helpen als artiest met de NH-Pop Seminars! Samen met professionals uit de muziekindustrie industrie helpen je op weg te helpen met onderwerpen waar jij mee worstelt!

Op zondag 20 november wordt er in de Vorstin in Hilversum antwoord gegeven op de vraag: Hoe wordt je als artiest herkenbaar, promoot je jezelf en creëer je een pakkend imago? Je hebt je social media aangemaakt, muziek op de plank liggen, maar met elke post haal je slechts een aantal likes binnen. Algoritmes zijn voor jou een raadsel en een contentkalender, nee daar heb je geen tijd voor. Daarom helpt NHPop je graag op weg in het doolhof van Branding en Promoten.

Meer informatie vind je op de website van NHPop

Rotterdamse Popweek

Rotterdamse Popweek

Van vrijdag 4 t/m zondag 13 november staat Rotterdam weer bol van de popmuziek tijdens de 10de editie van de Rotterdamse Popweek. Tien dagen lang wordt Rotterdam overspoeld met optredens, waarbij evenementen, artiesten en podia op inspirerende wijze laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

Sinds de eerste editie is de Rotterdamse Popweek uitgegroeid tot een festijn met ruim 800 optredens, 200 events op 120 locaties. Ook dit jaar staar er een vol programma in de planning. Voor het totale Rotterdamse Popweek programma kijk je op de speciale site, die regelmatig wordt aangevuld. De lijst met Popweek Specials worden binnenkort bekend gemaakt.

http://rotterdamsepopweek.popunie.nl/

Rock Your Business - Fondsen & Subsidies

Rock Your Business - Fondsen & Subsidies

Een telefoon gevuld met spraakmemo’s, je computergeheugen staat vol met logic ideeën en je hoofd stroomt over. Je bent klaar om je ideeën de wereld in te brengen; de studio in te duiken of het podium te betreden. Hier zitten alleen kosten aan verbonden, en hoewel je veel uit eigen zak kan financieren zijn er een hoop partijen die je hier bij willen steunen.

Fondsen hebben subsidieregelingen om muzikanten verder te helpen, maar hoe schrijf je nou eigen een goede aanvraag? Wat moet je allemaal vermelden in je plan? En als je eenmaal het geld hebt ontvangen, kan je daar dan alles mee doen of zitten er nog voorwaarden aan vast?

Tijdens Rock Your Business - Fondsen & Subsidies gaan o.a. Nancy Coolen (LaLaLa Management) en Martijn Munk (Day Four Management) dieper in op dit onderwerp en de verschillende partijen waar je subsidie kan aanvragen. Daarnaast is er de mogelijkheid om jouw aanvraag voor o.a. het Sena Muziekproductiefonds door te nemen met de panelleden en hier advies op te krijgen.

Rock Your Business is gratis toegankelijk. Het panel begint om 19:30 en vindt plaats in de Melkweg Amsterdam.

 Music & Business - Upgrade Your Gigs

Music & Business - Upgrade Your Gigs

Pop in Limburg is terug met een reeks nieuwe Music & Business! Gedurde het jaar worden er zes masterclasses georganiseerd door de hele provincie op verschillende locaties.

Op zondag 16 oktober is alweer de vijfde Music & Business van 2022. Tijdens dit panel staat het regelen van optreden en touren centraal. Maar, we gaan niet alleen naar Nederland kijken, maar ook naar Duitsland en België! Tijdens het panel krijg je praktische tips, zodat je jouw volgende optreden meteen kunt regelen.

Meer informatie over het panel en de link om je aan te melden doe je via popinlimburg.nl.

Talenthouse Producers

Talenthouse Producers

Burgerweeshuis presenteert: Talenthouse Producers. Ben jij tussen de 13 en 20 jaar en heb je interesse in muziek? Wil je na het eindeloos luisteren van tracks, nu ook zelf een keer aan de slag met de techniek?

Vanaf 25 oktober gaat het workshoptraject van Deventer Talenthouse van start. Hier zet jij de eerste stappen op het gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van songs. De focus ligt op Pop, Hiphop en Dance. Tijdens de Talent Route Producers, ga je in 6 lessen aan de slag met mixen, masteren, arrangeren, vocals opnemen, drums programmeren en muziektheorie.

Meer informatie en aanmelden doe je via deze website.

Popaanzee Masterclasses

Popaanzee Masterclasses

Dit najaar kan je je muzikale en zakelijke kennis bijspijkeren met Popaanzee MASTERCLASS. Op basis van input van Zeeuwse bands en muzikanten heeft Popaanzee een aanbod ontwikkeld waar alle muzikanten in Zeeland GRATIS aan kunnen deelnemen.

Na twee succesvolle edities over Songwriting en Branding leer je de aankomende weken meer over Streaming Management (11 okt), Promotie & PR (18 okt) en Shows Regelen (30 okt).

Alle Masterclasses vinden plaats in poppodium De Spot in Middelburg. Vooraf aanmelden gewenst en doe je via deze link.

Haagse Popweek 2022

Haagse Popweek 2022

Van 14 t/m 22 oktober staat Den Haag volledig in het teken van (pop)muziek. Tijdens de Haagse Popweek is Den Haag gevuld met optredens, workshops, demo-panels, talenavonden, speeddatss met muziekprofessionals en meer! Zo leer je o.a. over muziekrechten, profilering, Spotify, Ableton en audiovisuals.

Voor iedereen die iets met muziek te maken heeft, is dit dé gelegenheid om te leren, te netwerken en uiteraard te genieten van alles wat Den Haag te bieden heeft op muzikaal vlak. Meer informatie vind je op de website.

 Nieuwe Skills & Knowledge Sessies!

Nieuwe Skills & Knowledge Sessies!

Het aankomend najaar staan er weer drie nieuwe Skills & Knowledge sessies op het programma in Groningen. Diverse professionals uit de muziekindustrie delen hier hun kennis, ervaringen en netwerk over onderwerpen binnen het muzikantschap. Afhankelijk van het thema van een sessie worden er passende professionals en ervaren muzikanten uit de Nederlandse muziekindustrie uitgenodigd. 

Zo leer je de aankomende maanden over (analoge) Synthesizers (11 oktober), het maken van je Electronic Press Kit (8 november) en hoe je je stageperformance verbetert (6 december).

De sessies starten om 20:00 en kosten 5€ per keer. Meer informatie over de sessies en de locaties vind je op popgroningen.nl

NORMA Startersfonds

NORMA Startersfonds

Het NORMA Startersfonds is geopend. Startende uitvoerende kunstenaars kunnen nu een werkbeurs aanvragen voor een eigen productie op een alternatieve locatie.

Net als alle andere uitvoerende kunstenaars hebben starters geleden onder de COVID-19 maatregelen. Nu dat de maatregelen zijn opgeheven, hebben ze moeite om mogelijkheden voor optredens binnen het reguliere circuit te vinden. Daarom heeft het Ministerie van OCW € 750.000 beschikbaar gesteld aan NORMA om startende uitvoerende kunstenaars te ondersteunen. Wij doen dat met werkbeurzen van maximaal € 5.000 per productie.

Iemand is een startende uitvoerende kunstenaar als die:

 • of tussen 2018 en 2021 is afgestudeerd aan een in Nederland erkende mbo- of hbo-opleiding 
 • of zich tussen 2018 en 2021 heeft ingeschreven als uitvoerend kunstenaar bij de Kamer van Koophandel

Het Startersfonds honoreert aanvragen van eigen producties die op een alternatieve locatie plaatsvinden en toegankelijk zijn voor het publiek. 

Meer informatie en wat je als starter moet doen voor het indienen van een aanvraag, lees je op de website van NORMA.

Rock Your Business - Marketing: Strategie & Verhaal

Rock Your Business - Marketing: Strategie & Verhaal

Online promotie, offline marketing, social media, branding; als artiest moet je overal aan denken. Of je nou een single or tour promoot, je wilt dat je boodschap bij zoveel mogelijk mensen aankomt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je iedereen je bericht ziet? Dat je origineel blijft en het publiek interactie uitvoert met je content?

Social media vergt aandacht en tijd, wil je er alles uithalen. De promotie van je act is een constant proces. Met de juiste strategie en plan zorg je ervoor dat, ook wanneer je niet zo veel te melden hebt, je content goed op elkaar aansluit. Onder andere Bart Slangen (Boemklap Industries) en Wessel van Hulssen (Agents After All) vertellen je alles over hoe je zo’n plan in elkaar zet, en je er ook aan blijft houden.

Pitch je demo of laat je socials inspecteren door de professionals uit het panel. Rock Your Business - Marketing: Strategie & Verhaal op dinsdag 4 oktober begint om 19:30 en is gratis toegankelijk.

In samenwerking met de Melkweg organiseert GRAP: Rock Your Business. Elke eerste dinsdag van de maand krijg je de kans om je demo aan belangrijke spelers uit de muziekindustrie te laten horen, meer te leren over onderwerpen die je als muzikant verder helpen en te netwerken met soortgelijke én industrie professionals. 

Eerste namen NML 2022 bekend!

Eerste namen NML 2022 bekend!

De eerste sessies en panelleden van No Man's Land 2022 zijn bekend! Op woensdag 7 december keert No Man’s Land, na 2 jaar online, terug naar TivoliVredenburg. Ook dit jaar heeft No Man's Land verschillende demopanels, crash courses en inspiratiesessies voor aanstormende en gevestigde artiesten, muziekindustrieprofessionals, beleidsmakers en studenten.

Zo trapt de Zwolse rapper Rico No Man’s Land af met een keynote over zijn weg vinden in het muzieklandschap, schijnt het team van Eefje de Visser licht op hun werkwijze en hosten Musicmaker en FunX demopanels waar je als artiest je demo kunt pitchen.

Op de website van No Man's Land vind je een overzicht van het programma tot nu toe. Tickets voor 7 december zijn beschikbaar via deze link.

Foto: Nathan Reinds

Steunfonds Muzikantendag

Uit het Corona gerelateerde steunpakket van het ministerie van OCW komt via het Buma Cultuur-platform ‘De Muzikantendag’ € 600.000,- beschikbaar om jonge makers - muzikanten die hun eigen nummers schrijven - te ondersteunen bij de creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk. Het Steunfonds Muzikantendag is een werkbijdrage voor jonge makers – muzikanten die hun eigen nummers schrijven – die ondersteunt bij de creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk. 

Hoe dat werkt? Er zijn werkbijdragen van €5.000,- beschikbaar voor jonge makers: misschien dus ook wel voor jou! De bijdrage is bedoeld voor muzikanten die hun eigen muziek maken, uitvoeren, zijn afgestudeerd aan een muziekopleiding (bijvoorbeeld het conservatorium) óf al de nodige ervaring hebben opgebouwd. Voldoe jij aan de eisen, dan kan je dus €5.000,- aanvragen via het Steunfonds voor jouw muzikale ontwikkeling. Een onafhankelijke beoordelingscommissie bestaande uit professionals uit de muziekindustrie bepaalt welke aanvragen gehonoreerd worden. Hoe je een aanvraag doet? Bekijk de website www.steunfondsmuzikantendag.nl voor alle info.

Aanvragen voor een werkbijdrage kunnen vanaf zaterdag 21 mei 2022 via de website www.steunfondsmuzikantendag.nl worden ingediend. De inschrijfperiode sluit een maand later op maandag 20 juni 2022. Naar verwachting is eind juli 2022 bekend welke aanvragen door de onafhankelijke commissie zijn geselecteerd.

Dien hier je aanvraag in.

Music Support Gelderland 2022

Music Support Gelderland 2022

Samen met het Cultuurfonds Gelderland heeft Poppunt Gelderland een eigen fonds: Music Support Gelderland. Hier kunnen Gelderse artiesten tot €1000 aanvragen voor hun muzikale plannen. Deze worden beoordeeld door zes professionals uit verschillende hoeken van de muziekindustrie. 

De regeling is bedoeld voor artiesten die eigen werk maken en afkomstig zijn uit Gelderland. Dat houdt in dat de meerderheid in Gelderland woont of dat de act duidelijk verbonden is met deze provincie. Je kunt aanvragen voor een investering die jou duidelijk naar een volgende stap in je muzikale carrière helpt. Denk bijvoorbeeld aan een tour in binnen- of buitenland, audio- en video-opnames, coaching, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept of het inhuren van professionals voor jouw plannen. 

De beoordelingscommissie komt zes keer per jaar samen. Aanvragen die voor de genoemde deadline binnen zijn, worden dan besproken:

 • Deadline ronde 3: tot en met 7 juni 2022
 • Deadline ronde 4: tot en met 30 augustus 2022
 • Deadline ronde 5: tot en met 11 oktober 2022
 • Deadline ronde 6: tot en met 22 november 2022

Meer informatie over Music Support Gelderland vind je hier.

Be Your Own Boss - Muzikaal Ondernemen

Be Your Own Boss - Muzikaal Ondernemen

Op woensdag 15 juni organiseert POPgroningen een Skills & Knowledge sessie met de focus op muzikaal ondernemen. Hoe start je als ondernemende muzikant? Welke bedrijfsvorm past hier het beste bij? Hoe kun je straks leven van je muziek? Zet de eerste stappen voor jouw act als bedrijf tijdens de masterclass van Hanneke Dijkstra (Mooie Dingen Makers en bedenker van Mooiedingenmakers Starterkit).

Als sessiemuzikant, producer, topliner of act wil je natuurlijk niets liever dan kunnen leven van je muziek. Maar welke stappen zet je om een gezond bedrijf te starten en te behouden? Hanneke Dijkstra neemt je tijdens de masterclass mee door de stappen van het muzikaal ondernemen aan de hand van Mooiedingenmakers Starterkit. Van de basis zoals het aanvragen van een KVK en welke bedrijfsvorm je kiest, tot het kijken naar de toekomst en het maken van een jaarplan. Hoe ga jij jouw bedrijf zakelijk vormgeven en welke stappen moet je zetten om business-wise klaar te zijn voor 2023. Kortom, onmisbare kennis!

Reserveer hier je plek.

The Playground Residence

The Playground Residence

Woensdag 8 juni 2022 vindt de tweede editie van Jamsession plaats! Ben jij muzikant en op zoek naar nieuwe inspiratie en samenspel? En wil je tegelijk nieuwe muzikanten ontmoeten en ervaringen opdoen? Dan ben je bij Jamsession aan het juiste adres!

Voor de beginnende jammers: kom vroeg! Zo kan er extra tijd voor jullie gemaakt worden voor meer tips en tricks om te jammen. Gevorderde jammers zijn uiteraard ook welkom, vanaf half 10 gaan we met een huisband het podium op en kan iedereen helemaal los gaan. POPEI organiseert regelmatig jamsessies voor muzikanten van diverse doelgroepen en genres. Alle instrumenten en muziekstijlen zijn welkom. 

De Jamsessions vinden plaats in POPei Eindhoven, meer informatie vind je hier. 

Doorbreken in de hiphop I NH-Pop Seminar

NH-Pop breidt jouw kennis uit om je verder te helpen als hiphopartiest. Met een breed scala aan professionals uit de hiphop industrie wordt jij opweg geholpen met de onderwerpen waar je mee worstelt!

Op 1 mei trappen we af en geven ze samen met Nederhop het antwoord op de vraag: Doorbreken in de HipHop. Hoe doe je dat? Tijdens een workshopdag vanuit Q-Factory in Amsterdam spreekt Bart van Houten over de successen van grote namen als Josylvio en Esko. Daarnaast geeft hij tips en tricks over hoe jij als artiest daarvan kan leren. Verder leer jij hoe je je socials on-point krijgt en hoe je jouw netwerk opbouwt om door te breken in de hiphop.

Heb je nog meer brandende vragen? Deze worden beantwoord door de aanwezige professionals uit de scene. In een-op-een-sessies word jij persoonlijk verder op weg geholpen om door te breken in de hiphopscene.

Tickets haal je via deze link.

Zondag 1 mei - 13:30-21:30 - NH Pop Hiphop Seminar

Muzikantendag 2022!

Muzikantendag 2022!

De Muzikantendag is helemaal terug! Op zaterdag 7 mei strijkt hét evenement voor muzikanten neer in de Melkweg Amsterdam. Op deze dag leer je niet alleen alles over de de artistieke maar ook zakelijke kant van de muziekindustrie. Laat je muziek horen tijdens de demospreekuren, waar meer dan 70 professionals uit de industrie klaar zitten om nieuw talent te ontdekken. Ga in gesprek met professionals van de belangrijkste partijen in de muziekindustrie. 

Spijker je kennis over de industrie bij tijdens verschillende flitscolleges en panels waar je alle ins en outs van de muziekindustrie leert.

Met de belangrijkste mensen van de industrie op één plek is de Muzikantendag de perfecte gelegenheid om je act een kickstart te geven. Hier moet je bij zijn! Tickets voor de Muzikantendag zijn vanaf nu te koop via deze link. 

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnlSenaMusicMakerInterfaceDe BassistGitaristSlagwerkkrantPopronde en de Melkweg

Rock Your Business

Rock Your Business

Zes avonden gevuld met relevante informatie voor jou als muzikant: dat is Rock Your Business! 

Dit voorjaar organiseert GRAP in samenwerking met de Melkweg Amsterdam zes edities Rock Your Business, waar gemotiveerde talenten op zes dinsdagavonden in de Melkweg leren hoe ze hun act naar een nieuw level kunnen brengen. De toegang tot Rock Your Business is gratis, maar vol = vol.

Hoe speel je jezelf in de kijker? Hoe kom je aan shows? Hoe haal je het meeste uit je release en hoe bouw je aan een team rondom je act? Wat geef je uit handen en wat regel je zelf? 'Rock Your Business' biedt uitkomst voor artiesten die tegen deze vragen aanlopen. In een reeks van zes edities helpt het panel om je inzicht te vergroten.

Schrijf de volgende data alvast in je agenda want hier moet je bij zijn!  

Dinsdag 15/03: De Boeker 
Dinsdag 05/04: De Manager
Dinsdag 19/04: De Platenmaatschappij
Dinsdag 03/05: De Publisher
Dinsdag 17/05: Releaseplanning
Dinsdag 07/06: Online Promotie 

Tijdens iedere editie worden drie panelleden uit het vak geïnterviewd. De avond eindigt met een demopanel waarin bezoekers hun muziek aan de panelleden, en natuurlijk de rest van het publiek in de zaal, kunnen laten horen. Klik hier voor meer informatie!

Music & Business 2022

Music & Business 2022

Gedurende het jaar worden er zes masterclasses georganiseerd door de hele provincie op diverse locaties. Elke masterclass heeft een eigen thema en per sessie worden er minimaal drie professionals voor in het panel uitgenodigd uit de Nederlandse en/of Belgische muziekindustrie.

Het begint natuurlijk allemaal met het maken van goede muziek. En dan, what’s next ? Voor wie maak je je muziek? Wie is je publiek? Hoe kom je aan optredens? Hoe profileer je jouw act? Heb je een manager of regel je je zaken zelf?

Deze vragen en meer worden behandeld in een zesdelige masterclass reeks, waarin professionals uit de Nederlandse popsector hun ervaringen en kennis met jullie delen. Naast het opdoen van nieuwe kennis en ervaring ziet Pop in Limburg deze masterclasses als een perfecte gelegenheid om je netwerk uit te breiden en om kennis te maken en/ of bij te kletsen met collega-muzikanten uit de popsector.

Sessie #1:       Zondag 20 maart 2022 Meet Your Scene – Theater de Huiskamer, Weert
Sessie #2:       Zondag 24 april 2022 Songwriting Session -Poppodium Volt, Sittard
Sessie #3:       Zondag 29 mei 2022 The Total branding package – Muziekgieterij, Maastricht
Sessie #4:       Zondag 18 september 2022 Hiphop Business – Grenswerk, Venlo
Sessie #5:        Zondag 16 oktober 2022 – Upgrade Your Gigs – Nieuwe Nor, Heerlen
Sessie #6:       Zondag 2o of 27 november 2022  – locatie n.t.b.

De sessies zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg. Alle sessies starten om 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Aanmelden doe je hier!

Meld je aan voor Kunstbende

Meld je aan voor Kunstbende

Klaar voor het podium en publiek? Doe dan ervaring op tijdens de voorronde in jouw provincie. Je krijgt feedback van een jury. Win je de voorronde? Dan ga je naar de finale. Als je die wint, mag je jouw werk showen op een van onze mainstages, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. Wil je feedback van een professionele jury en kans maken op te gekke prijzen? Schrijf je dan nu in voor de voorronde in jouw regio!

Kunstbende
Kunstbende is een platform voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. Het is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert.
Met de wedstrijd worden jongeren op vroege leeftijd gestimuleerd hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende zoals Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix, Nielson, Kalvijn, Claudia de Breij, Stefano Keizers, Abdelkader Benali, Douwe Bob en DeWolff. Voor meer informatie en om je aan te melden ga je naar www.kunstbende.nl

Club No Man’s Land: Van artistieke visie naar executie

Club No Man’s Land: Van artistieke visie naar executie

Op 9 maart 2022 keert Club No Man’s Land terug met een speciale post-lockdown editie!

Je hoofd zit vol briljante ideeën, maar waar begin je met het concretiseren van deze plannen? Hoe ziet de stip op jouw horizon eruit, welke stappen moet je maken om hier te komen en hoe maak je een haalbare planning? Met welke mensen ga je samenwerken en hoeveel geld is hier precies voor nodig? Hoe maak je het verschil, hoe wordt er naar je gekeken, waarom is het verschil (authentiek zijn) maken belangrijk? Een panel – bestaande uit Bob Donkers en andere muziekprofessionals – staat paraat om jouw vragen te beantwoorden, hun ervaringen te delen en je te voorzien van tips & tricks.

Club No Man’s Land is gratis toegankelijk. Aanmelden voor de gastenlijst is noodzakelijk om entree te verzekeren. Dit doe je gemakkelijk en snel via deze link.

Basiscursus subsidie- en fondswerving 2022

Basiscursus subsidie- en fondswerving 2022

Heb jij een goed idee voor jouw initiatief, maar kan jij hier hulp bij gebruiken? Meld je dan aan voor de nieuwe reeks van de basiscursus subsidie- en fondswerving!

In de basiscursus subsidie- en fondswerving leer je onder begeleiding van Esther Dikkers binnen 5 avondsessies hoe jij jouw idee vertaalt naar een concreet plan en deze ook bij de juiste fondsen onder te brengen. Zien wij jou terug tijdens onze cursus? Schrijf je dan snel in! We hebben plek voor 10 verschillende initiatieven.

Kijk op popinlimburg.nl voor meer informatie

Open Call: Up North

Open Call: Up North

Ben jij een artiest en heb je een idee voor een productie waarbij je verschillende disciplines combineert en wil je daarmee optreden op poppodia en festivals? Meld je plan dan aan voor Up North! 

Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke artiesten in de hiphop- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen.
We gebruiken hierbij een brede definitie van hiphop- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Hiphop- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend.

Meld je plan voor 1 maart aan via upnorth-lab.nl

Noord-Hollandse Popkanjers is terug!

Noord-Hollandse Popkanjers is terug!

Ook in 2022 is Noord-Hollandse Popkanjers er om jouw muzikale project te lanceren! 

In samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Holland, presenteert NH-Pop de Popkanjers. Met deze regeling kan jij 500 euro aanvragen voor jouw optreden via de programmeringsregeling of 1.000 euro via de makersregeling om een muzikaal project te lanceren. Wil jij jouw muzikale plannen voor 2022 waarmaken? Bekijk de aanvraagrondes en dien snel je aanvraag in via: www.nhpop.nl/popkanjers/

Deadline voor de eerste ronde is vrijdag 25 februari.

Meld je aan voor een Metropool Offensief!

Wil jij laten zien wat je in je mars hebt? Meld je dan nu aan voor een Offensief! Metropool organiseert elk seizoen een Offensief.

Op elk Offensief spelen drie acts met potentie en ambitie die klaar zijn voor een volgende stap. Elke act die deelneemt aan een winter-, lente-, zomer- of herfstoffensief kan in de drie maanden voorafgaand aan de grote avond gebruik maken van meerdere faciliteiten en diensten. Metropool biedt de deelnemers een unieke en veelzijdige toolbox vol professionals uit de muziekindustrie die je kunnen helpen op het gebied van marketing, (podium) techniek en presentatie, lichtplannen, programmering en carrièreplanning. Voorafgaand aan je Offensief heb je een maand lang de beschikking over een repetitieruimte om je optreden te perfectioneren. Van het Offensief wordt een opname gemaakt die je krijgt om toe te voegen aan je presskit.

Meer informatie over Metropool Offensief vind je via deze link! 

Brood en Spelen S02 #4

Brood en Spelen S02 #4

Brood en Spelen S02 #4 - Het belang van branding en lichtpuntjes voor de toekomst met: Bart Slangen (founder Slang&co, eerder werkzaam bij MOJO en Agents After All), Jordy Dijkshoorn (De Likt, Het Gezelschap) en Liza van As (POM).

Op wat voor manier bereik je als artiest zoveel mogelijk mensen met je muziek op social media? Hoe behoud je de focus voor de volgende stap op je muzikale pad? Wat kun je leren van de loopbaan van een medemuzikant? Deze en meer vragen bespreekt Amber Roner met Bart Slangen, Jordy Dijkshoorn en Liza van As in aflevering 4 van seizoen 2 van Brood en Spelen. Met muziek van WIES, De Likt, POM en MEAU.

Luister aflevering 4 van seizoen 2 van Brood en Spelen via jouw favoriete podcastplatform!

#supportyourlocals talkshow

#supportyourlocals talkshow

In de talkshow #supportyourlocals geeft Poppunt Gelderland een online podium aan de Gelderse muziekscene, nu andere podia helaas gesloten zijn. Op dinsdag 11 januari staat de uitzending volledig in het teken van Music Support Gelderland, het fonds van Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds waar je vanaf 12 januari weer tot €1000 aan kunt vragen voor de ontwikkeling van jouw act. Tune in en kijk mee!

In het eerste jaar van Music Support Gelderland zijn er meer dan 250 aanvragen binnengekomen en heeft de commissie 45 plannen toe kunnen kennen. In de uitzending checken we hoe het nu is met die artiesten en plannen, vragen we de beoordelingscommissie om tips voor een goede aanvraag en is er natuurlijk livemuziek!

Kijk om 20:00 naar #supportyourlocals op www.arnhemlive.nl

Drop it Like It’s Hot 2022

Drop it Like It’s Hot 2022

Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe Drop it Like It's Hot! Donderdag 27 januari krijg je passende feedback op jouw track van het neusje van de zalm uit de muziekindustrie.

Drop it Like It’s Hot is de plek om nieuwe artiesten te ontdekken, verse songs te checken en de wijsheden van het panel tot je te nemen. Kijk op donderdag 27 januari mee met de livestream via de Popradar Music Support Facebook pagina! De panelleden worden binnenkort bekend gemaakt en vind je op de facebook pagina terug. 

Wil je meedoen met je eigen track en je voordeel halen uit de tips van de panelleden? Mail dan je demo dan naar musicsupport@popradar.nl

Popaanzee ACADEMY

Popaanzee ACADEMY

Schrijf je in voor Popaanzee ACADEMY! Popaanzee ACADEMY is een coachingstraject voor bands, acts en/of solo-muzikanten uit Zeeland, die de sprong naar nationale bekendheid willen wagen. Een jaar lang ga je actief en intensief aan de slag met jouw bandplan en krijg je allerlei tips en tools om verdere stappen te nemen in jouw muzikale carrière. 

De acts die geselecteerd worden voor de Popaanzee ACADEMY krijgen o.a.:

 • Masterclasses over boekingen en social media
 • Een budget wat uitgegeven kan worden aan advies/studiotijd, een videoclip etc.,
 • Optredens op verschillende festivals

En meer!

Meer informatie over Popaanzee ACADEMY en aanmelden doe je via popaanzee.nl. 

GIGANT voor één dag

GIGANT voor één dag

Een hele dag beschikking hebben tot de grote zaal van de GIGANT? Dat is op 13 januari mogelijk voor één band uti Gelderland. 

Door de huidige coronamaatregelen klinkt er momenteel geen muziek in de Nederlandse podia. Hartstikke zonde natuurlijk. In navolging van Luxor Live stelt nu ook GIGANT haar grote zaal 1 dag gratis beschikbaar zodat jij tóch aan je muziek kunt werken. GIGANT biedt jou de kans om op een volwaardig podium aan je act te werken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een podiumrepetitie, werken aan je licht- en stageplan, video-opnames of misschien heb je wel een heel ander origineel idee! Niets is te gek of te saai, zolang je maar goed uitlegt waarom dit zinnig is voor jouw act.

Inschrijven kan t/m 22 december en doe je HIER

Schrijf je in voor de Popronde!

Schrijf je in voor de Popronde!

Maak net als De Staat, Chef'Special, Lucas Hamming, WIES, Rondé, The Vices, Jeangu Macrooy en Foxlane ooit deden, vlieguren en doe waardevolle podiumervaring op met de Popronde! Tour met je gear en/of je bandleden het hele land door, speel voor muziekliefhebbend publiek en doe naamsbekendheid op, oftewel:

Schrijf je in voor de Popronde 2022!

Ben jij een ambitieuze artiest of wil je stappen maken samen met je band? In 2022 vinden er van 10 september tot en met 26 november ieder weekend Poprondes plaats in de 42 Popronde steden. 

Inschrijven kan t/m dinsdag 1 maart. Nadat de inschrijvingen gesloten zijn buigt de selectiecommissie van circa 170 sleutelfiguren uit de Nederlandse muzieksector zich over deze selectie. Aan de hand van de demo’s en artiestenprofielen van alle aanmeldingen bepalen zij wie volgens hen klaar zijn voor deelname aan Popronde. Daar komt een selectie uit van ca. 100 acts die dat najaar mee op Popronde tour gaan. Alle muziekstijlen zijn welkom! 

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op popronde.nl

Brood en Spelen #42

Brood en Spelen #42

Brood en Spelen #42 - Live op de Muzikantendag met Pip Blom, Lucas Hamming, Martijn Groeneveld, Sarah-Jane en Jeanne Rouwendaal (WIES).

In deze speciale aflevering spreekt onze Amber met verschillende gasten live op de Muzikantendag. Hoe ervaren zij deze editie? En hoe is afgelopen jaar voor ze geweest? Er wordt gesproken met Pip Blom, Lucas Hamming, Martijn Groeneveld, Jeanne Rouwendaal (WIES), Sarah-Jane en we krijgen een korte les over muziekauteursrecht van Buma/Stemra. Natuurlijk is Musicmaker ook weer van de partij met de laatste snufjes op het gebied van gear.

Luister naar aflevering 42

Brood en Spelen #40

Brood en Spelen #40

Deze week in Brood en Spelen praten we over De Week van het Nederlands Poptalent met Chris Moorman (Popronde Nederland), Misha van der Winkel (No Man's Land), Lars Kelpin (Muzikantendag) en Lisa van Woersem (Paradiso Melkweg Productiehuis). 

Amber praat met verschillende organisaties die zich inspannen voor de Week van het Nederlands Poptalent. Er is veel veranderd de afgelopen tijd en de betrokken partijen reflecteren hier op terug maar kijken ook vooruit. Zo vertelt Chris Moorman van Popronde zijn hoogtepunten van de afgelopen editie, geeft Misha van der Winkel tips over wat we moeten checken bij No Man's Land, komt er meer duidelijkheid over de komende editie van de Muzikantendag van Lars Kelpin en bellen we met Lisa van Woersem over het 20-jarig bestaan van Paradsio Melkweg Productiehuis. Genoeg te bespreken! Verder worden er ook verschillende acts uitgelicht zoals Anne-Fay, Leonard Luka, YoungRubbi en Melle.

Luister aflevering 40 via jouw favoriete podcastplatform! 

Het Online Feedback Café is terug!

Het Online Feedback Café is terug!

Op woensdag 24 november keert het online Feedback Café terug met een nieuwe editie en een nieuw thema: ‘Marketing & Branding’! De editie vindt plaats tijdens muziekconferentie No Man’s Land.


De twee professionals: Mirjam Sieben (Onlightning) en Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR) geven in aparte groepsgesprekken advies aan makers met een vraagstuk over hun marketing en/of branding. Deelnemers kunnen aangeven met welke professional ze graag willen sparren. Tijdens elk groepsgesprek is er ook de kans om te netwerken met andere acts. Er zijn in totaal 12 plekken beschikbaar. Wie het eerst komt, eerst maalt. Inschrijven kan tot en met 17 november.

De inschrijving voor het Online Feedback Café van woensdag 24 november is vanaf nu geopend en aanmelden kan tot en met woensdag 17 november via het aanmeldformulier.
 

De maand van de programmeur

De maand van de programmeur

Poppunt Gelderland breid hun Fast Forward rubriek uit. Vanaf deze maand lichten ze elke maand een onderwerp uit en vragen ze Gelderse muziekprofessionals om hun beste tips, zodat jij snel vooruit kunt met je eigen muziek. In november: de programmeur

De livesector opent langzaam maar zeker weer haar deuren. Als jij zelf ook wilt optreden, is de kans groot dat jij binnenkort met een programmeur te maken krijgt. Maar hoe kun je ze het beste benaderen, wat heb je daarvoor nodig en hoe selecteren zij artiesten voor op hun podium? Wij vragen het ze zelf en geven jou via onze website en socials een kijkje in de wereld van de programmeur! 

Op het programma o.a.: 

 • Een Instagram takeover door Shannon van de Werff (programmeur Luxor Live, De Achtertuin)
 • Een video interview met Joris Postulart (GIGANT Apeldoorn, Fluor, Boothill Saloon)
 • Een video interview met Ilja Vaags & Pieter Holkenborg (Zwarte Cross, Mañana Mañana)
 • Een live Q&A met Jaap Bruijstens & Roel Salemink (Fahrenheit Festival, Planet Rose, Zwarte Cross)

Naast de bovenstaande items deelt Poppunt Gelderland ook losse artikelen en tips op hun social media. Volg ze hier

NH POP live demo drop!

NH POP live demo drop!

NH-POP gaat op woensdag 24 november voor het eerst live met hun demo drop! 
Tijdens de demo drop pitch je jouw of jullie nieuwe track aan een panel van professionals. Daarnaast leg je al je brandende vragen aan ze voor: is de track goed genoeg? Hoe bereiken we meer publiek? Zou een label dit willen uitgeven? Klopt onze sound bij onze uitstraling? Hoe komt een track in een goede playlist? Wanneer is Corona eindelijk voorbij? 

Tijdens editie op 24 november wordt er gefocust op urban muziek, en wordt live gepresenteert vanuit de P60 in Amstelveen. Meld je demo aan via nhpop.nl.

Brood en Spelen #37

Brood en Spelen #37

In deze aflevering van Brood en Spelen gaat Lars Kelpin in gesprek met Rick Mensink. Rick is al geruime tijd werkzaam in de muziekwereld als drummer, percussionist, organisator, programmeur, boeker en manager. Een indrukwekkend cv. Door zijn collega muzikanten kreeg Rick dan ook de eretitel ‘Gouden Regelneef’, inmiddels de naam van zijn bedrijf.

Het eerste grote avontuur in zijn carrière beleefde Rick als drummer van de Prodigal Sons, waarna nog veel projecten zijn gevolgd van tribute acts tot het voorprogramma van Metallica en alle grote buitenlandse festivals met Blaas of Glorie (een ‘marching band' die rootsy americana covers speelt van bekende hardrock klassiekers en al meer dan 10 jaar wereldwijd tourt). Tot slot is Rick ook nog eens programmeur van Stortemelk op Vlieland, Strawberry Fields, Zwolle Unlimited en daarnaast ook nog manager van Micah & Julia, Joey’s Midnight Club en Fred Goverde. Met recht een gouden regelneef! Beluister hier de hele aflevering.
 

Met Pop In Limburg naar de Muzikantendag!

Met Pop In Limburg naar de Muzikantendag!

Ga vanuit Limburg met de bus naar de Muzikantendag! Op zaterdag 27 november vindt er weer een grote Muzikantendag plaats in de Melkweg Amsterdam. De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities.

Speciaal voor deze dag organiseert Pop In Limburg een busreis voor ambitieuze Limburgse muzikanten die naar de Muzikantendag Amsterdam toe willen.Voor sléchts €20,- krijg je een toegangskaartje voor de muzikantendag, een verzorgde heen- en terugreis met de bus én de lekkerste Amsterdamse friet.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je via deze link!

Muzikantendag 2021: 27 november

Muzikantendag 2021: 27 november

De Muzikantendag is helemaal terug! Op zaterdag 27 november 2021 strijkt hét evenement voor muzikanten waar je kan leren over zowel de artistieke als zakelijke kant van de muziekindustrie neer in de Melkweg Amsterdam. Laat je demo horen aan verschillende professionals bij de demospreekuren, waar kopstukken uit de muziekindustrie zitten. Daarnaast zijn er verschillende flitscollege's en panels waar je alle ins en outs kan leren van de muziekindustrie. Kortom: een dag om niet te missen! Het volledige programma maken we binnenkort bekend. Wil jij er graag bij zijn? Dat kan! Tickets voor de Muzikantendag haal je via de onderstaande link. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP.

De Muzikantendag is dé plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Boekers, managers, medewerkers van platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers, producers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen. We hebben meer dan 75 professionals voor je klaar zitten. Met bijna 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie.

Tickets zijn beschikbaar vanaf 28 september 10:00 via muzikantendag.nl

Enter No Man’s Land 2021!

Dinsdag 21 oktober werd EnterNoMansLand.nl gelanceerd én werden de eerste programmaonderdelen van No Man’s Land 2021 aangekondigd. Met de toevoeging van het online muziekplatform wordt content op een duurzame manier toegankelijk voor een breder publiek. Zo zijn live panelgesprekken, reportages en crashcourses terug te kijken, krijgen communities nieuwe mogelijkheden tot interactie en worden makers en acts sfeervol in beeld gebracht. Met een ticket voor No Man’s Land 2021 krijgt je automatisch 10 maanden toegang tot het platform en exclusieve content. Verder tijdens het festival: een schrijverskamp in samenwerking met CTM, crash courses die worden gegeven door Ableton en rosetta en reportages met o.a. Niels Broos en Paul Sinha. Koop nu je ticket voor No Man's Land 2021. 

Foto: Jessie Kamp

Brood en Spelen #32

Brood en Spelen #32

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers. Deze week spreekt host Amber met Lane Reckman en Sal Priem over het leven 'on the road'. Wat doet een tourmanager precies? Wat zijn de gekste dingen die zij hebben meegemaakt? En wat precies is de 'tourfunk'? Ook bellen we met Ed Struijlaart over zijn avontuur bij Radio Veronica en zijn pas aangekondigde tour.

Muziek is er onder andere van KUZKO en Sophie Janna. Benieuwd naar de rider van Iggy Pop and the Stooges? Luister dan naar aflevering 32 van Brood en Spelen! 

De Coöperatie = No Man’s Land!

De Coöperatie = No Man’s Land!

De Coöperatie wordt No Man’s Land! Hetzelfde DNA, met een ander uiterlijk. No Man's Land ken je natuurlijk al als de jaarlijkse muziekconferentie van De Coöperatie en van de Club No Man's Land-avonden, waarbij kennis en netwerken hand in hand gaan. Vanaf volgende week kun je niet meer om ons heen en voeren we al onze initiatieven uit onder de vlag van No Man’s Land. No Man’s Land wordt een online en offline platform waarop artiesten, het kunstvakonderwijs, cultuur en de muziekindustrie elkaar ontmoeten om samen artistieke ontwikkelingen een boost te geven. Aankomende dinsdag wordt het gloednieuwe plaftorm van No Man’s Land gelanceerd via EnterNoMansLand.nl. Hou ook de socials goed in de gaten, want binnenkort wordt het eerste programma van de digitale conferentie van No Man's Land bekend gemaakt! 

Laatste ronde Music Support Overrijsel

Laatste ronde Music Support Overrijsel

Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel starten een nieuw fonds om ambitieuze artiesten te ondersteunen. Met een bijdrage kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd verdeeld over zes aanvraagrondes. Artiesten kunnen geld aanvragen voor o.a. het ontwikkelen van nieuwe liveconcepten, coaching, inhuur van deskundigen op het gebied van performance, marketing etc, bijdragen voor videoclips. 

De zesde, tevens laatste, ronde is op dit moment geopend. Aanvragen kunnen t/m 28 september ingedient worden. De aanvragen worden vervolgens behandeld door een onafhankelijk jury, bestaande uit experts uit de industrie. 

Ga naar de website van Poppunt Overijssel voor meer informatie en het indienen van je aanvraag. 

Brood en Spelen #31

Brood en Spelen #31

We gaan weer Backstage! Ook na de zomerstop gaan we weer Backstage met Lars Kelpin en Jasper van Vugt. Deze week was het de eer aan Jasper om met de eerste af te trappen met niemand minder dan Leander Maas (Label Manager Cloud 9 Music). 

Als senior label manager is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij platenlabel en publisher Cloud 9 Music. Leander heeft zich door de jaren heen een weg naar boven in de muziekindustrie gewerkt. In deze aflevering vertelt hij hoe hij dat deed. Ook vertelt hij over zijn eigen managementkantoor Devoted Management. Muziek is er van Glennis Grace en Dannic. 

Aflevering 31 van Brood en Spelen luister je via jouw favoriete podcastplatform
 

Tijdelijke uitbreiding Music Support Rotterdam

Tijdelijke uitbreiding Music Support Rotterdam

Met Music Support Rotterdam levert de Popunie in samenwerking met de creatieve en ondernemende muzikanten en organisatoren in de stad een bijdrage aan talentontwikkeling en een levendig optreedcircuit in Rotterdam. Heb jij in deze ongewisse tijden een geniaal plannetje uitgebroed dat je voor 31 december 2021 wilt realiseren en zoek je hiervoor ondersteuning? Dien dan je plan en begroting snel in. Ook als je al een beroep hebt gedaan op de regeling dit jaar ben je welkom nogmaals met iets nieuws aan te kloppen.

Er zijn drie uitgangspunten:

 1. Het moet een initiatief zijn van en/of met Rotterdamse popmuzikanten (livestreams, livesessies, homebased recordings, albumopnames, speciale releases, videoclips).
 2. Het moet plaatsvinden/gerealiseerd worden in september, oktober, november, december 2021.
 3.  De bijdrage van de Popunie bedraagt maximaal €1.000 per project en moet rechtstreeks ten goede komen aan de Rotterdamse muzikanten.

Meer informatie over Music Support vind je op de website van de Popunie. Informatie over het indienen van je aanvraag vind je HIER

Haagse Popweek

Haagse Popweek

Van 16 t/m 24 oktober vindt de Haagse Popweek weer plaats! De Haagse Popweek bestaat uit negen dagen vol concerten en workshops, zowel online als offline, op verschillende locaties in het centrum van Den Haag. 

Tijdens de workshops, georganiseerd door Popradar & Ready To Play, leer je hoe je rake lyrics schrijft, catchy nummers maakt en hoe je jouw slaapkamer-productie naar een hoger niveau kan tillen. De workshops zijn toegankelijk voor elk niveau en alle leeftijden.

Meer informatie over het programma wordt de komende weken gepubliceerd via de social media van Popradar en op www.haagsepopweek.nl

Brood en Spelen #30

Brood en Spelen #30

Brood en Spelen is terug! Na een korte zomerstop is de wekelijkse podcast Brood en Spelen terug op jouw favoriete podcast platform. Met een flinke bak aan nieuwe ideeën, onderwerpen én gasten gaan we jou de komende maanden voorzien van je wekelijkse dosis (muziekindustrie) nieuws, tips en muziek. Na de stop zijn we weer terug en spreken we met Chris Moorman van de Popronde over de veranderingen die dit reizende festival heeft moeten maken. Daarnaast heeft hij volop tips voor Popronde-deelnemers. Ook praten we met Meis over Unmute Us en bellen we met Ben Forte over zijn nieuwe EP 'Rusten' en zijn rol in de reclames van een bekende treinvervoerder. 

Vers van de pers: in samenwerking met Musicmaker presenteren we: ‘Musicmaker Gear Talk’ Chris Dekker praat je maandelijks bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apparatuur, hardware en software. Daarnaast hebben we nóg meer leuke verrassingen: daarover later meer!

Luister aflevering 30 van Brood en Spelen HIER. 

Popaanzee KICKSTART

Popaanzee KICKSTART

Nieuwe muzikanten ontmoeten en samen spelen? Ga naar Popaanzee KICKSTART. Tijdens deze avonden staat er een volledige backline én instrumenten voor je klaar, die hoef je dus niet mee te nemen (mag wel!). Elke maand is er een andere Zeeuwse band of muzikant te gast. Zij hosten de avond, begeleiden de jamsessie en delen hun ervaringen als muzikant met jou.

Popaanzee KICKSTART is elke tweede woensdagavond van de maand in De Spot en elke laatste woensdagavond van de maand in ’t Beest. Meer informatie vind je HIER.

Music and Business Hiphop Succes stories

Music and Business Hiphop Succes stories

Op zondag 19 september vindt de vierde sessie van Music and Business plaats. Tijdens de masterclass ‘Hiphop Success stories’ staat de muzikant uit de hiphopscene centraal. Tijdens de masterclass gaat Pop In Limburg het gesprek aan met de hiphopmuzikanten van nu, hoe zijn deze muzikanten begonnen aan hun carrière, wat zijn hun grootste tips aan beginnende acts, en nog veel meer! De masterclass wordt geleid door Thomas Waterreus (onderdeel van het duo Boef en de gelogeerde Aap), Blabbermouf (internationaal Hip Hop artiest) en DOOKIE (rapper).

De masterclass vindt plaats via ZOOM tussen 14.00 en 17.00. Inschrijven kan tot uiterlijk 17 september via deze link.

No Man’s Land 2021

No Man’s Land 2021

Save the date! Op 22, 23 & 24 november is No Man's Land terug met een online editie. Een vernieuwd platform biedt op 22 en 23 november ruimte aan twee compacte avondprogramma’s, waarin we je laten kennismaken met het thema door middel van reportages en demopanels. Op woensdag 24 november zoeken ze de verdieping van het thema op tijdens een ochtend- en middagprogramma, met onder meer panelsessies, crash courses, spreekuren en showcases. Dit alles vind je verdeeld over maar liefst vier kanalen, waaronder het hoofdkanaal dat live vanuit Cloud Nine in TivoliVredenburg wordt uitgezonden.

In september wordt het eerste deel van het programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop. Houdt dus de website en socials goed in de gaten om op de hoogte te blijven! 

Producers Meet Up

Producers Meet Up

Popaanzee organiseert samen met Albeda College (opleiding Muzikant Producer) en The Beatyard op zondag 26 september de eerste Producers Meet Up. Tijdens deze Meet Up in 't Beest in Goes onmoet je nieuwe producers, is er een demopanel, zijn er Q&A's en workshops waar je acties aan kunt deelnemen. Het volledige programma wordt op 26 augustus bekend gemaakt, dus hou vooral de sociale media van Popaanzee in de gaten! 

Aanmelden voor de Producers Meet Up is gratis en doe je hier

NH POP Demo Drop is terug!

NH POP Demo Drop is terug!

Op dinsdag 28 september gaat NH-Pop weer van start met de Demo Drop. Vanuit je luie stoel pitch je jouw of jullie nieuwe track aan een panel van professionals. Daarnaast leg je al je brandende vragen aan ze voor: is de track goed genoeg? Hoe bereiken we meer publiek? Zou een label dit willen uitgeven? Klopt onze sound bij onze uitstraling? Hoe komt een track in een goede playlist? Hoe zet ik mijzelf neer als artiest? Ook in oktober staat er al een Demo Drop op de planning. Op dinsdag 26 oktober bespreekt een panel van professionals uit de muziekindustrie misschien wel jouw track!

Aanmelden doe je via de website van NH-Pop.

DNA roept op: Red nachtcultuur, gecontroleerde heropening is noodzaak

DNA (Dutch Nighttime Alliance) bracht een statement naar buiten om de nachtcultuur te redden. De Nederlandse nachtburgemeesters, -raden en -stichtingen doen met klem een oproep aan de overheid om het uitgaansleven in ons land te redden via een gecontroleerd, aangescherpt heropeningsplan. Ze vinden dat clubs weer gecontroleerd open moeten kunnen, waar enkele aanbevelingen over worden gegeven in het persbericht.

Investeringsfonds Muziek

Investeringsfonds Muziek

Buma/Stemra en het Ministerie van OCW versterken de muzieksector door werkbijdragen beschikbaar te stellen aan componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers en de door Buma/Stemra erkende beroepsverenigingen. Zij kunnen vanaf maandag 26 juli 2021 een aanvraag doen bij het fonds, wat bedoeld is voor de ontwikkeling van (nieuwe) muziek en voor nieuwe exploitatie van nieuwe of bestaande muziek in Nederland. Naast werkbijdragen voor nieuwe muziek zijn er ook bijdragen voor zes compositieopdrachten aan te vragen. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Alle benodigde informatie is beschikbaar via deze website. Op 12 april om 19:00 is er een webinar, te volgen via het Facebook en Youtube kanaal van Buma/Stemra. Tijdens dit webinar kunnen vragen gesteld worden over het doen van en aanvraag.

Spelen op Eurosonic Noorderslag 2022

Spelen op Eurosonic Noorderslag 2022

Wil jij spelen op Eurosonic Noorderslag? Hét showcase-festival voor Europese artiesten, met een internationale muziekconferentie. Elk jaar komen er meer dan 4000 muziekindustrie professionals vanuit heel Europa naar Groningen. Met een bezoekerstotaal van +40.000 is het de perfecte plek om je muziek te laten horen! 

Inschrijven doe je hier.

Brood en Spelen aflevering 29

Brood en Spelen aflevering 29

Brood en Spelen is dé podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers.

Deze aflevering kijken we vooruit op het liveprogramma en de visie van de festivals Grasnapolsky en Left of the Dial. Host Amber Roner belt in met Stephan Maaskant (Rotown en Left of the Dial) en Mariska Berrevoets (Grasnapolsky). Gasten live in de studio zijn Brood en Spelen Backstage interviewers Lars Kelpin (GRAP) en Jasper van Vugt (OOR) en hebben ze het over de popnota en het garantiefonds. Daarnaast is er ook veel muziek van onder andere Raw Roets, Ben Forte en FATA BOOM. Luister het hier!

Enter No Man’s Land // Video & Branding: pak de regie!

Enter No Man’s Land // Video & Branding: pak de regie!

In samenwerking met KOSMIK en FLUOR presenteert De Coöperatie op 16 juni om 20:00 live vanuit FLUOR de sessie Enter No Man’s Land // Video & Branding: pak de regie! Host Coen WitteveenJoris Postulart (POSTIE), Sarah-Jane en Shalisa van der Laan onderzoeken waar de mogelijkheden liggen voor beginnende makers om met zo weinig mogelijk budget goede videocontent te maken en te verspreiden. Wie en wat heb je hiervoor nodig en wat kun je zelf doen? En waar moet je allemaal op letten?

Deze live-sessie kun je gratis (online) bijwonen door je aan te melden via deze link.
Houd de socials van De Coöperatie in de gaten: via Instagram en het Facebook-event wordt de komende dagen nog een artiest (die tijdens het panel de muzikale omlijsting verzorgt) bekendgemaakt!

Het Online Feedback Café is terug!

Het Online Feedback Café is terug!

Het Online Feedback Café is terug! Tijdens het online Feedback Café zet De Nieuwe Oost pop in samenwerking met Booster diverse professionals in om d.m.v. online groepsgesprekken zo veel mogelijk kennis over de Nederlandse muziekindustrie te delen met artiesten uit heel Nederland. Door online te sparren met professionals en andere artiesten krijg je misschien nieuwe inzichten en verse inspiratie voor jouw project. 

Op dinsdag 8 juni is de eerstvolgende editie, waar je een programmeur en mede-artiesten de hemd van het lijf kan vragen! Het groepsgesprek vindt plaats via Zoom. Naast jouw act zijn aanwezig: Een moderator, een professional uit de muziekindustrie en twee andere acts die op zoek zijn naar feedback.

Inschrijven kan tot t/m 2 juni! Er zijn maar 12 plekken beschikbaar dus wees snel, want VOL = VOL! 

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je hier
 

Popradar’s Drop It Like It’s Hot!

Het is weer tijd voor een nieuwe Drop It Like It's Hot demopanel! Hier kan je elke maand je demo pitchen aan de crème de la crème van de muziekindustrie. Daarnaast is het een plek om nieuwe artiesten te ontdekken, verse track the ontdekken en wijsheden van het panel tot je te nemen.

Op woensdag 9 juni om 19:30 is de eerstvolgende editie, live te volgen via de Popradar Music Support Facebook pagina. Meedoen met je track? Dat doe je door je demo en EPK te mailen naar musicsupport@popradar.nl. We koppelen je aan de sessie waarin je track het beste past.

Brood en Spelen aflevering 24

Brood en Spelen aflevering 24

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers.
Deze week gaat host Amber Roner in gesprek met zangeres Aysha de Groot (Meis), Bob Donkers (manager) en Arriën Molema (BAM Popauteurs) over het aavragen van subsidies, releasen in België en eerlijke verdeling van streaming-inkomsten. Verder wordt er dieper ingedoken op het persoonlijke verhaal achter de teksten van Meis. Daarnaast hoor je muziek van Komodo en Someone. 

Aflevering 24 van Brood en Spelen over subsidies aanvragen, releasen in België en eerlijke verdeling van streaming-inkomsten luister je HIER.

Music & Business: Is het tijd voor een manager?

Music & Business: Is het tijd voor een manager?

Op zondag 16 mei is Pop In Limburg terug met een nieuwe Music & Business. In de masterclass 'Is het tijd voor een manager?' wordt onder andere besproken wat een manager precies doet, of het wellicht tijd wordt om te praten met een manager, hoe jij iemand kan vinden om jouw act te managen en nog veel meer! De masterclass wordt geleid door Carlijne Schreijer (eigenares DITE Management), Jitkse Bakker (International Bookings & Artist management bij David Lewis Productions) en Ruud Peeters (freelance manager). 

De masterclass vindt plaats over zoom tussen 14:00 - 17:00. Inschrijven kan t/m vrijdag 14 mei en doe je HIER.

Meet The Pro - Popunie

Meet The Pro - Popunie

De Popunie is terug met een nieuwe editie van Meet The Pro! Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector

In Meet The Pro editie 39 op 22 april neemt Catalijne je mee in de verhalen van succesvolle artiesten die achter de coulisse mentaal falen. Ze geeft je praktische tips die je voor eens en voor altijd gaan helpen jouw carrière in perspectief te zien en te genieten van je reis. Geen yoga gelul, geen afgedwongen interactie, maar inzichten. Simpelweg inzichten door de lens van legendarische helden.

Meer informatie en een inschrijflink vind je HIER.

Friesland Pop workshop-serie #4

Friesland Pop workshop-serie #4

Onder het motto: ‘Need to know? Ask a Pro!’ startte Friesland Pop onlangs met online workshops. Ze behandelen een breed scala aan onderwerpen, die zelf aangedragen kunnen worden. 

Op donderdag 22 april vanaf 20:00 zijn ze terug met een nieuwe editie over Artist Branding en Social Media! In deze gratis online workshop ‘Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest?’ leer je alles over hoe jij als artiest je verhaal kan vertellen. Artist Branding & Social Media Coach Melanie Esther deelt haar kennis en ervaringen en beantwoord al je vragen. Dit doen we op onze vertrouwde manier: interactief en online. Met ruimte voor vragen en opmerkingen en met tips en oefeningen.

Meer informatie en inschrijven doe je via de website van Friesland Pop.

Noord-Hollandse Popkanjers

Noord-Hollandse Popkanjers

NH-Pop lanceert in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland de Noord-Hollandse Popkanjers! Dit is een financiële bijdrage én professionele begeleiding naar de volgende stap in jouw muzikale carrière. Er zijn twee regelingen waar je uit kunt kiezen: vraag 500 euro gage voor een show via de programmeringsregeling, of vraag 1000 euro om een project te lanceren via de makersregeling. Een aanvraag dien je in met de programmeur van jouw poppodium. Dit podium is in het hele traject je partner, maar ook jouw persoonlijke ambassadeur. De deelnemende podia zijn: P3 Purmerend, PX Volendam, Vorstin Hilversum, Manifesto Hoorn, Q-Factory Amsterdam, Flux Zaandam, Duycker Hoofddorp, Victorie Alkmaar, Patronaat Haarlem & P60 Amstelveen.

Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag: www.nhpop.nl/popkanjers.

Schrijf je in voor Mooie Noten 2021!

Schrijf je in voor Mooie Noten 2021!

De singer-songwriter competitie Mooie Noten is terug in een online jasje! Met deze eerste GRAP-competitie sinds het begin van de coronacrisis wordt aanstromend talent weer een podium geboden. De inschrijving loopt vanaf  woensdag 7 april tot zaterdag 1 mei.Helaas is het nog niet mogelijk een 'normale' editie te organiseren, daarom wordt Mooie Noten 2021 als online editie georganiseerd en uitgezonden via een livestream!  Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen.

Inschrijven doe je HIER

Meld je aan voor Booster’s talentscouts!

Meld je aan voor Booster’s talentscouts!

Vanaf donderdag 1 april is het mogelijk om je in te schrijven voor de online feedbacksessies tijdens het Booster Festival.  

Tijdens de feedbacksessies krijg je de mogelijkheid om in gesprek te gaan met diverse professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en kun je jouw muziek laten horen. Verschillende boekers, programmeurs, managers en talentenscouts zijn altijd op zoek naar nieuwe acts om mee samen te werken. Er zijn 42 verschillende proffesionals om gesprekken mee in te plannen. 

De feedbacksessies van 2021 vinden plaats op 10 april tussen 13:00 en 16:00 uur via Zoom. Inschrijven voor een feedbacksessie is gratis en kan vanaf 1 april via WEBSITE van Booster. 


 

Brood en Spelen aflevering 16

Brood en Spelen aflevering 16

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers.

In aflevering 16 ontvangt Amber Roner de heren van Topcast Media: Stan Steeghs en Freek Heinen. In het verleden hebben zij verschillende functies bekleed bij labels waaronder EMI, Warner Music en Armada. We praten dan ook over de samenhand tussen podcasting en streaming en hoe er een zo duidelijk mogelijk profiel geschetst kan worden van je luisteraar. Verder bellen ze met "Dance-advocaat" Sander Petit over Non Fungible Tokens en wat voor voordelen dit kan hebben in de muzieksector. Daarnaast is er muziek van Froukje, The Vices en Faberyayo

Luister aflevering 16 van Brood en Spelen via jouw favoriete podcast platform!

POPcast Overijssel - Booster special

POPcast Overijssel - Booster special

Er staat weer een nieuwe aflevering van POP Overijssel's podacast online! In de POPcast Overijssel praten Booster coördinator Pim Kokkeler en Poppunt Overijssel coördinator Harold de Boer met de mensen voor én achter de schermen in de Overijsselse popmuziek. De nieuwste aflevering staat volledig in het teken van het Booster Festival op 10 april. Wat houdt het in en wat heb je hier als muzikant aan? Wat zijn de Popprijzen en is het lastig om zowel organisator als spelend artiest te zijn op het festival? Samen met Bastiaan Jonathan van der Spek (GIRLSGIRLSGIRLS) en Eva Lima gaan ze hierover in gesprek.

Luister POPcast Overijssel hier.

Drop It Like It’s Hot

Drop It Like It’s Hot

Drop It Like It's Hot is terug!

Nieuw seizoen, nieuwe kansen: PopRadar's Drop It Like It’s Hot gaat weer van start! Hier kun je iedere maand jouw song pitchen bij de crème de la crème van de Nederlandse muziekindustrie. Op woensdag 31 maart 19:30 is de eerst volgende editie met: Robin Veldman (producer/artiest o.a. AVA NOVA, Steen, Pat Smith, Ted Beats), Froukje Bouma (manager o.a. S10, GIAN en Froukje) & Marta Belay (label manager Rotterdam Airlines).

Meedoen met jouw nummer? Dat doe je door je demo en electronic press kit te mailen naar musicsupport@popradar.nl. Popradar koppelt je aan de sessie waarin je nummer het beste past. 

Music & Business: Haal het meeste uit je streams!

Music & Business: Haal het meeste uit je streams!

In 2021 biedt Pop in Limburg weer de gratis zesdelige workshopserie aan voor muzikanten (bands, singer-songwriters, dj’s, producers en rappers) uit de Limburgse popsector. Gedurende het jaar worden er zes workshops georganiseerd, dit jaar vinden deze online plaats via zoom. Elke workshop heeft een eigen thema en per workshop worden er minimaal twee professionals voor in het panel uitgenodigd uit de Nederlandse en/ of Belgische muziekindustrie.

Op zondag 21 maart vindt Pop in Limburg's eerst masterclass plaats! Tijdens Music & Business: Haal het meeste uit je streams! kom je meer te weten over Spotify, streams en playlists. Met niemand minder dan Stan Steeghs (oud streaming manager bij Warner Music) en Dieuwertje Heuvelings (oud Spotify Playlist Editor) als panelleden gaan wij dieper in op dit onderwerp.

Aanmelden kan t/m 19 maart en doe je via de website van Pop In Limburg
 

Masterclass songwriting Lucas Hamming

Masterclass songwriting Lucas Hamming

Om muzikanten te inspireren en extra handvatten te geven organiseert Popaanzee een exclusieve online Masterclass songwriting met Lucas Hamming. Deze masterclass is op zondag 14 maart om 15:00 uur. Lucas Hamming was één van de grote talenten uit het tv-programma De Beste Singer-Songwriter. Daarna brak hij definitief door toen hij samen met zijn band ‘huisband’ werd van DWDD. Hij stond op Pinkpop en verkocht Paradiso uit. In 2019 won hij het televisieprogramma Maestro. Een tour langs de Nederlandse theaters zit in de planning en een nieuw album is in de maak. Daarvan is het nummer ‘Falling’ de eerste single.

Deelname is gratis, na het doorgeven van naam, telefoonnummer en woonplaats via info@popaanzee.nl.

New Skool Rules

New Skool Rules

New Skool Rules is een internationale hiphop en r&b muziekconferentie en festival voor mensen uit meer dan 25 landen. Ze hebben panelleden gehad van enkele van de grootste bedrijven in de Urban Music Industry, waaronder panelleden van Motown, Universal Music, Atlantic Records, RepublicDef Jam en Roc Nation. Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen heeft de organisatie besloten om in plaats van een fysieke event een online editie te houden van 28 t/m 30 mei 2021, gehost vanuit WORM. Deze virtuele editie van New Skool Rules brengt een internationale muziekconferentie met seminars, workshops, masterclasses, netwerksessies, (vooraf opgenomen) showcases, een afterparty en nog veel meer. Deze editie zal ook gaan over het delen en opdoen van kennis, netwerken en zakendoen met plezier.

New Skool Rules is een internationale stedelijke muziekconferentie en festival voor mensen uit meer dan 25 landen. Ze hebben panelleden gehad van enkele van de grootste bedrijven in de Urban Music Industry, waaronder panelleden van Motown, Universal Music, Atlantic Records, Republic, Def Jam en Roc Nation. 

Tickets en meer informatie vind je op de site van New Skool Rules.

POPcast Overijssel Season 3

POPcast Overijssel Season 3

Elke maand brengt Poppunt Overijssel een nieuwe podcast aflevering uit onder de naam POPcast Overijssel. In de POPast Overijssel praten Booster Festival coördinator Pim Kokkeler en Poppunt Overijssel coördinator Harold de Boer met de mensen voor én achter de schermen in de Overijsselse popmuziek. Hoe hebben zij afgelopen jaar ervaren? We kijken met een positieve blik naar de toekomst en bespreken waar de kansen liggen.

In deze uitzending zijn Harco Rutgers en MINKA te gast. Harco is als culturele duizendpoot betrokken bij De Perifeer, label Esc.rec. & Nieuwe Electronische Waar, we kijken met hem terug op het recordjaar 2020 en ontdekken wat een labelbaas zoal doet. MINKA scoorde met 'Wandelen Wandelen (Whoop!)' een bescheiden coronahit. Wat zijn de ups en downs van een doorbraak tijdens corona?

Luister de aflevering hier

POPnl speelt een actieve rol in de ontwikkeling van popmuziek in heel Nederland. • De ontwikkeling en publicatie van onderzoek, zoals Pop Met Beleid en De Waarde Van Pop.