Voor muzikanten

Aanmelden voor Booster 2021 gestart!

Aanmelden voor Booster 2021 gestart!

Producers, rappers, bands en singer-songwriters opgelet: vanaf 1 november kan je je weer inschrijven voor het Booster Festival. Hét evenement waar Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan opdoen over de muziekindustrie. Het Booster Festival vindt op 10 april 2021 weer plaats, met overdag de ‘Conference’ en ’s avonds het ‘Showcasefestival’. Na een bijzondere online editie vorig jaar, zal ook de 8e editie van Booster uitgedaagd worden door de coronamaatregelen.

Artiesten die willen spelen op Booster kunnen zich de gehele maand november HIER aanmelden. 

Meer informatie over het Booster Festival vind je op hun website.

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Popradar Music Support is woensdag 11 november weer terug met een online editie van het online demopanel Drop It Like It's Hot. Stuur je demo in via musicsupport@poprader.nl om mee te doen aan de songpitch en tune woensdag om 19:30 in via de Poprader Music Support facebook.

Het online Feedback café is terug!

Het online Feedback café is terug!

De Nieuwe Oost pop en Booster Festival zijn op dinsdag 27 oktober terug met het online Feedback Café!

"Hoe organiseer ik een album release?"
"Hoe kom ik aan de juiste sponsor?"
"Hoe boek ik een eigen tour tijdens Corona?"
"Hoe vind ik een plugger die bij mij past?"

Wil jij antwoord op dit soort vragen of wil je je laten inspireren in een brainstorm? Schrijf je dan in voor het Feedback Café op dinsdag 27 oktober 2020 vanaf 16.30 via Zoom.
Meld je aan via deze link.

No Man’s Land online

No Man’s Land online

Op dinsdag 1 en woensdag 2 december vindt de achtste editie van No Man’s Land online plaats. De jaarlijkse muziekconferentie voor artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers keert terug met een digitale editie en lanceert hiervoor een online platform.

No Man’s Land 2020 telt meer dan veertig programma-onderdelen die worden gepresenteerd op het nieuwe online platform. Laat je informeren door fondsen, boekers en managers bij crash courses, neem actief deel aan discussies met experts tijdens de panelgesprekken of doe nieuwe ideeën op bij inspiratiesessies. Digitale borrels en live Q&A sessies via Zoom garanderen netwerkmomenten met experts en bezoekers. Liever een-op-een sparren met pro’s, je demo laten beoordelen of de strijd aangaan met andere rappers? Dan kun je terecht bij Het Spreekuur, Musicmaker Demopanel, het Online Feedback Café van De Nieuwe Oost & Booster en de TRIFECTA Cypher.

Vind meer informatie over No Man’s Land 2020 en koop je tickets op de website

Music Support: nieuw laagdrempelig fonds voor muzikanten

Music Support: nieuw laagdrempelig fonds voor muzikanten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel starten een nieuw fonds om ambitieuze artiesten te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage uit het fonds kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd, de regeling gaat open op 1 oktober. Meer informatie over Music Support kan je vinden op de site van Poppunt Gelderland of via Poppunt Overijssel.

Speelplekken in Gelderland

Speelplekken in Gelderland

Door het coronavirus zijn het zware tijden voor livemuziek. Gelukkig klinkt er ondanks de RIVM-maatregelen voor poppodia, cafés en festivals her en der voorzichtig weer livemuziek.

Poppunt Gelderland zette enkele coronaproof speelplekken voor ons op een rij. Benieuwd waar je kan genieten van muziek, of met je act kan spelen? Lees dan hier waar je terecht kan in Gelderland! 

Baroeg Open Air online!

Baroeg Open Air online!

Baroeg Open Air organiseert een online evenement op zaterdag 12 september. Een maand geleden liet de organisatie weten dat het festival verplaatst wordt naar 11 september 2021 vanwege de overheidsmaatregelen rondom Covid-19. 

Bekijk hier de livestream van BOA 2020.

Artrocks

Artrocks

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Mondriaan? Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken, geïnspireerd op een kunstwerk of historisch object. De muzikanten maken met hun nummer kans op een geldprijs, optredens in Paradiso en Nederlandse topmusea en bijzondere masterclasses. 

Op 28 augustus start de aanmeldperiode voor de 2020 editie. Schrijf je hier in!

Popronde poppodium pre-party!

Popronde poppodium pre-party!

Popronde gaat toch op tour dit najaar! Van 12 september tot en met 28 november zijn er Poprondeshows in verschillende Poppodia in Nederland.
Wegens de maatregelen omtrent het coronavirus is de reguliere editie van het festival verplaatst naar begin 2021. In de poppodia is 1,5 meter afstand houden mogelijk waardoor alle geselecteerde acts tenminste een keer op het podium staan! Popronde pre-party trapt af op zaterdag 12 september in Doornroosje en eindigen op 28 november met een eindfeest in de Melkweg Amsterdam.
Alle speelsteden en locaties, en het bijbehorende programma vind je op www.popronde.nl!
 

DSOPM Summercamp 2020

DSOPM Summercamp 2020

Dutch School of Popular Music organiseert van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli een summercamp in de Q-Factory in Amsterdam. Elke dag wordt er van 10:00-18:00 een divers programma afgewerkt, met onder andere lessen bandcoaching, instrument lessen en clinics. Meer informatie staat op www.dsopm.nl/summercamp

50 Jaar Melkweg Marathon

50 Jaar Melkweg Marathon

Op 17 juli is het precies 50 jaar geleden dat de Melkweg de deuren voor het eerst open deed. Dat wordt gevierd tijdens De 50 Jaar Melkweg Marathon! 24 uur lang presenteert de Melkweg een online programma met live optredens, talks, dans, dj-sets en meer. De stream is live en gratis vanuit huis te volgen. Bekijk hier het hele programma.

De week van de Limburgse popmuziek

De week van de Limburgse popmuziek

Pop in Limburg en L1 Radio & Televisie slaan de handen ineen en lanceren vanaf maandag 13 juli tot en met zondag 19 juli de Week van de Limburgse Popmuziek.
Muzikanten, bands, muziekcafés, jongerenverenigingen, cultuur- en poppodia worden uitgedaagd om naar buiten te treden en liveoptredens in de openlucht te organiseren. De Week van de Limburgse Popmuziek is opgezet om de sector een hart onder de riem te steken, om talent een podium te bieden én om muziekliefhebbers in Limburg de gelegenheid te geven om weer live muziek te beleven, door de héle provincie. Kijk op de website om te zien wat er allemaal te beleven is!

Popronde radio op KINK NL

Popronde radio op KINK NL

Elke week luister is er een nieuwe editie van Popronde Radio op KINK NL! Tijdens de uitzending wordt er gesproken over de afgelopen 25 jaar Popronde door middel van verhalen van onder andere oud-deelnemers, bezoekers, winkeleigenaren, barvrouwen en alle anderen die een Popronde op wat voor manier ook hebben beleefd.

Heb jij een toffe herinnering of bijzondere anekdote over de Popronde. Laat het ons weten via popronde@kink.nl

Luister de uitzendingen terug via www.kink.nl/podcasts

Quarantalks

Quarantalks

In Quarantalks van Pop in Limburg ontvangt Leon Verdonschot iedere zondagmiddag vanaf 17:00 in een lege Muziekgieterij een muzikant, die op ruim anderhalve meter van hem plaatsneemt. Vorig weekend ontving hij in Quarantalks Jack Poels, onder andere frontman van de legendarische Limburgse band Rowwen Heze.

Nu we allemaal de dagen thuis doorbrengen, is Verdonschot benieuwd welke foto’s, boeken, muziek, films, planten, welke voorwerpen dan ook, zijn gast heeft (her)ontdekt. Drie daarvan neemt iedere gast mee. Benieuwd naar de verhalen van verschillende artiesten? Kijk dan iedere zondag om 17:00 uur via de Facebook pagina van Pop in Limburg. Ook eerdere afleveringen zijn hier terug te kijken.

KINK invites: Studio Rabbit

KINK invites: Studio Rabbit

Down The Rabbit Hole organiseert samen met KINK invites: Studio Rabbit. Niet live vanaf het veld, maar live op je radio nemen Carolien Borgers en Michiel Veenstra je mee naar optredens van o.a. Tienson Smeets en Jac van Exter (Jungle by Night). Ook wordt het leven gevierd met Dieuwertje Heuvelings tijdens de Auxvaart én luister je naar diepte-interviews met Torre Florim van De Staat, Klangstof en Thomas Azier. Daarnaast wordt er teruggeblikt naar héél véél unieke Down The Rabbit Hole momenten en luister je naar livetracks van afgelopen edities. Luister zaterdag 4 juli van 21:00 uur tot 00:00 uur via de KINK-app, www.kink.nl of DAB+.

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Popradar Music Support komt op woensdag 1 juli weer met een online editie van het online demopanel Drop It Like It's Hot. De panelleden voor deze editie zijn Charlot Henzen (Kartel Music Group) en Blaudzun. Ga naar het Facebook event om te lezen hoe je deelneemt!

Livestream over pop in corona tijden

Livestream over pop in corona tijden

Op dinsdag 23 juni vanaf 20.00 uur organiseren Kunstlink Flevoland in samenwerking met Poppunt Drenthe een livestream vanuit Poppodium De Meester-Almere. De livestream is vanavond en na afloop te zien via: www.facebook.com/Kunstlinkflevoland

Bandcamp steunt NAACP

Bandcamp steunt NAACP

Op vrijdag 19 juni doneert Bandcamp de volledige omzet aan NAACP Legal Defense Fund om raciale rechtvaardigheid, gelijkheid en verandering te steunen. Deze actie is opgezet naar aanleiding van de recente moorden op George Floyd, Tony McDade, Sean Reed, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery en het continuerende geweld dat wordt gebruikt tegen de zwarte bevolking in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Vanaf nu zal elke Juneteenth (19 juni) de omzet worden gedoneerd aan NAACP Legal Defense Fund, een organisatie die zich inzet voor raciale rechtvaardigheid en verandering. Een mooi moment om nieuwe muziek te ontdekken en bij te dragen aan een betere wereld.

Online Feedback Café

Online Feedback Café

De Nieuwe Oost pop en Booster Festival brengen nog één keer het online Feedback Café!

“Wat kan ik als artiest doen om deze tijd nuttig te besteden? 
“Hoe stel ik een releaseplan op voor mijn nieuwe album?”
“Hoe creëer ik vet artwork zonder er een fortuin aan te spenderen?”

Wil jij antwoord op dit soort vragen of wil je je laten inspireren in een brainstorm? Schrijf je dan in voor het Feedback Café op dinsdag 30 juni 2020 vanaf 13.30 via Zoom.
Meld je aan via deze link.

ESNS debatteert

ESNS debatteert

Een reeks online panels over de toekomst van de populaire muzieksector.

Hoe gaan de verschillende delen van de totale keten in de muziekindustrie om met de Corona-maatregelen, de beperkingen, de toegezegde hulp vanuit de overheid of juist het uitblijven daarvan en de mogelijkheden die een versoepelde lockdown biedt? ESNS geeft in een reeks van drie online panels inzicht in de toekomst van de populaire muzieksector. Alle panels zijn live te volgen via het ESNS YouTube kanaal en ook later terug te kijken via de ESNS socials en esns.nl.

CLUB NML // Songwriting serie

CLUB NML // Songwriting serie

We zitten thuis en dat betekent: tijd om te werken aan nieuwe songs. CLUB NML introduceert de serie Songwriting // Van inspiratie naar creatie. In deze serie onderzoekt host Simon Akkermans welke verschillende manieren er zijn om het schrijfproces aan te vliegen. Iedere editie focussen we ons op een specifiek onderdeel van songwriting. 

Meedoen? Aanmelden via deze website www.decooperatie.net

Cultuur In Actie!

Cultuur In Actie!

Van 30 mei t/m 5 juni laat de culturele sector zijn stem horen via Cultuur in actie! De sector is hard getroffen door de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan en de steunmaatregelen van het kabinet zijn onvoldoende.

Laat je stem horen in DeFabrique in Utrecht. Via een livestream geef je een kort interview en presenteer je jouw act in 5 minuten. Inschrijven kan via: www.cultuurinactie.nl/book-online

Music & Business #2: Master je Marketing

Music & Business #2: Master je Marketing

Op Zondag 24 mei vind de tweede sessie van “Music & Business” plaats in het thema van marketing. Doe gratis en voor niets mee vanuit je woonkamer! Tijdens de tweede masterclass, in de vorm van een panel, wordt alles besproken binnen het onderwerp: ‘Master je marketing!’ 

Popcontakt Online #3 : WAT NU?!

Popcontakt Online #3 : WAT NU?!

Het leven van de muzikant staat op zijn kop. Hoe blijven we in deze tijden productief, geïnspireerd en gezond? Wat zijn de perspectieven voor de lange termijn? En wat kunnen we van deze tijd leren en nemen we mee de toekomst in? Dit en meer wordt op maandag 25 mei besproken in de online editie van Popcontakt met: Sander van Dijck (San Holo), Sharon de Randamie (Management Typhoon) & Cor Noltee (Design Thinker). Klik hier voor meer informatie.

Corona budget Fonds Podiumkunsten

Corona budget Fonds Podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten maakt extra budget vrij voor de professionele podiumkunstensector, die hard is getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Het Fonds neemt deze maatregelen in aanvulling op de 300 miljoen euro extra die het kabinet beschikbaar stelt voor de culturele sector.

Sunday Sounds // Tolhuistuin

Sunday Sounds // Tolhuistuin

In mei tot en met september is de Tuin van de Tolhuistuin normaal gesproken geopend voor publiek. Met Sunday Sounds brengen ze gratis live muziek. In deze tijden kunnen we helaas niet samenkomen, dus streamen we de optredens zodat je thuis van de muziek kunt genieten. Op zondag 17 mei geeft Thijs Boontjes Dans- en Showorkest een optreden. Klik hier voor meer informatie.

Achter de schermen

Achter de schermen

Achter de schermen’ is een initiatief van ENCORE, de alliantie van ondernemers en collectieve beheersorganisaties in de muziek-, film- en boekenindustrie. Op de website www.achterdeschermen.nl staan videogesprekken met verschillende professionals uit de creatieve industrie. Vanuit de muziekindustrie geven onder andere Raymond van Vliet (Cloud 9 Music) en Tomas Luyke (V2 Records) een kijkje achter de schermen in tijden van Corona. 

Noodfonds Muziek

Noodfonds Muziek

Ben jij een muziekliefhebber en wil jij ook in de toekomst weer kunnen genieten van optredens en nieuw materiaal? Via Noodfonds Muziek kan jij muziekprofessionals steunen door een kleine of grotere donatie te doen. Ook Spotify steunt dit initiatief en verdubbelt de donaties. Zo krijgen de muziekprofessionals in Nederland die het hardst getroffen zijn een steuntje in de rug en houden we met elkaar de Nederlandse muziekindustrie levend. Ga naar de site en draag een steentje bij.

CLUB NML // Social media ads

CLUB NML // Social media ads

Op woensdag 13 mei is alweer de volgende editie van CLUB NML // Online gepland. Deze editie staat in het teken van Social media ads, bewustwording en strategie. Tijdens de livestream neemt Mirjam Sieben, gespecialiseerd in direct-to-fan marketing, ons mee in een bewustwordingstraining om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met advertenties voor je muziek.

Meedoen? Aanmelden via deze website www.decooperatie.net

ESNS organiseert online debat over toekomst muzieksector

ESNS organiseert online debat over toekomst muzieksector

Eurosonic Noorderslag organiseert donderdag 7 mei een online debat over de toekomst van de populaire muzieksector. Heb je het gemist? Bekijk het debat hier terug.

Mei Money Maand // Popsport

Mei Money Maand // Popsport

Met deze broodnodige workshop serie van Popsport staat de maand mei volledig in het teken van de financiële zekerheid voor muzikanten.

Wil je weten hoe je slimme verdienmodellen kunt bedenken nu alle inkomsten uit optredens wegvallen? Wil jij als muzikant meer financiële zekerheid creëren? Popsport komt met de Mei Money maand! Een maand lang wekelijks workshops over geldzaken voor muzikanten.

Dutch Music Export hulpfonds

Dutch Music Export hulpfonds

Op basis van het Dutch Music Export Corona Hulpfonds kan een tegemoetkoming in de kosten worden aangevraagd onder voorwaarde dat er sprake is van annulering van buitenlandse optredens waardoor reeds gemaakte kosten niet konden worden terugverdiend of vanwege extra kosten voor repatriëring uit het buitenland. Deze tegemoetkoming is bedoelt voor alle Nederlandse artiesten binnen het genre popmuziek die geconfronteerd zijn met onvoorziene kosten als gevolg van het afzeggen van buitenlandse optredens of repatriëring uit het buitenland vanwege de internationale Corona maatregelen.

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Popradar Music Support komt op woensdag 6 mei met een tweede online editie van het wekelijkse online demopanel Drop It Like It's Hot. De panelleden voor deze editie zijn Sander Hoogendoorn (NPO 3FM), Thijs Boontjes en Linda van Leeuwen. Ga naar het Facebook event om te lezen hoe je deelneemt!

Hometour Events: stream concerten, steun artiesten

Hometour Events: stream concerten, steun artiesten

Hometour Events is een platform waar je kunt zien wie er wanneer live gaat. Vervolgens kan je tickets kopen om van het optreden te genieten, waardoor de artiest in kwestie er nog wat aan overhoudt ook! Daarnaast kun je ook merchandise en albums kopen via het platform. Artiesten die op dit moment al meewerken aan dit platform zijn onder andere Yellow Claw, Charly Luske, Jeroen van der Boom, Akwasi en Anna Nooshin.

Bandcamp steunt artiesten en labels

Bandcamp steunt artiesten en labels

Op 20 maart doneerde Bandcamp 100% van de inkomsten aan artiesten en labels. Op deze dag werd er 15x meer uitgegeven dan op een andere vrijdag. Een enorm succes! 
Bandcamp heeft nieuwe data aangekondigd waarop 100% van de inkomsten naar de maker gaan. De data zijn 1 mei, 5 juni en 3 juli (de eerste vrijdag van de maand). Steun artiesten en labels door op deze dagen te kopen! 

CLUB NML // Mentale gezondheid

CLUB NML // Mentale gezondheid

Op woensdag 29 april vindt alweer de derde editie van CLUB NML // Online plaats bij jou thuis! Deze editie van CLUB NML // Online staat in het teken van de mentale uitdagingen in tijden van Corona Tijdens de livestream gaat host Anna Oosterling (Get your act together en HBA) op onderzoek uit. 

De code van de meeting van Zoom krijg je na je aanmelding.

Meedoen? Aanmelden via onze website

Online workshops van Popsport

Online workshops van Popsport

Popsport = coronaproof! Popsport is gestart met een nieuwe reeks online workshops, waarbij iedere week minimaal twee Popsport coaches live gaan. De online workshops zijn openbaar toegankelijk voor iedere muzikant die het interessant vindt; dus ook voor niet-Popsporters.

Vind hier een overzicht van alle online workshops.

Drop It Like It’s Hot #5 | online demopanel

Drop It Like It’s Hot #5 | online demopanel

Popradar komt op 29 april met een eerste online editie van het demopanel. Tijdens deze livestream kun je jouw song pitchen vanuit je eigen huiskamer. Lees op het Facebook evenement hoe je deelneemt met je track! De sessie wordt live gestreamd op de Popradar Music Support facebook pagina.

Spotify voegt doneerfunctie toe

Spotify voegt doneerfunctie toe

Muzikanten kunnen vanaf nu een optie toevoegen aan hun Spotify profiel waardoor luisteraars geld kunnen doneren. Met deze functie kunnen luisteraars doneren aan artiesten en hun crew, maar krijgen muzikanten ook de optie om geld in te zamelen voor andere initiatieven. De zogeheten Artist Fundraising Pick is gelinkt aan online betaaldiensten als PayPal.

Hedon Academy

Hedon Academy

Het Hedon Productiehuis presenteert de Hedon Academy. Als (beginnende-) professional in de muziekbusiness ben je nooit uitgeleerd. Daarom heeft het Hedon Productiehuis een reeks onderwerpen geselecteerd die verschillende kanten van de muziekindustrie belichten. Hedon Productiehuis volgt uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Hierdoor kunnen we helaas geen openbare edities van Hedon Academy organiseren. Daarom organiseren we op dinsdag 28 april de tweede editie van Hedon Academy Online. Bekijk hier de eerste editie terug.

Livestream jouw concert

Livestream jouw concert

Nu veel artiesten noodgedwongen thuis zitten terwijl ze het liefst hun muziek delen op een podium hebben vele een livestream georganiseerd. Dit kan jij ook doen!
Zoek de voor jou beste manier van livestreamen uit en vraag een donatie voor je thuisconcert. Dit kan een donatie aan jezelf zijn of aan een goed doel. Om meer publiek te bereiken kun je jouw videoshow ook aanmelden bij bijvoorbeeld Corona ConcertenPrivé Podium of andere media die hun kanalen hiervoor beschikbaar stellen.

CLUB NML // Ableton

CLUB NML // Ableton

Op woensdag 22 april vindt de volgende editie van CLUB NML // Online plaats bij jou thuis!

Deze editie van CLUB NML // Online staat in het teken van Ableton: Een introductie in Ableton Live. Ontdek welke unieke functies Ableton live te bieden heeft. Hoe gebruik je bijvoorbeeld samples en effecten? En hoe maak je een beat, zonder een instrument aan te raken? Een expert geeft je tips en tricks. Meld je hier aan!

VoorDeKunst Actiecampagne’s

VoorDeKunst Actiecampagne’s

VoorDeKunst biedt makers en instellingen die door de maatregelen rondom het coronavirus inkomsten mislopen een nieuwe tijdelijke functionaliteit aan: actiecampagnes. 

Overzicht steunregelingen Noord-Brabant

Overzicht steunregelingen Noord-Brabant

De Covid-19 pandemie vraagt om ingrijpende maatregelen. Culturele organisaties en zelfstandigen zitten hierdoor in zwaar weer. Inmiddels zijn er verschillende soorten steunmaatregelen getroffen die gelden voor een specifieke groep. Kunstloc Brabant heeft een overzicht gemaakt van de coulance- en steunregelingen die beschikbaar zijn bij overheden en fondsen. Ideaal voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet. Bekijk hier het overzicht.

Melkweg organiseert Industry Talk

Melkweg organiseert Industry Talk

Tijdens Industry Talk van de Melkweg, gaan we in gesprek met verschillende spelers uit de Urban Industrie en zoomen we in op alle mogelijke kansen na deze sector lock down.

Klik hier voor de Zoom link 

Groene Engel - Quarantaine Sessies

Groene Engel - Quarantaine Sessies

Op 24 en 25 april organiseert de Groene Engel 'Quarantaine sessies'. Tijdens dit evenement treden verschillende artiesten op via een livestream die te volgen is via het Facebookevenement.
live gaan streamen.

TivoliVredenburg gaat dagelijks live

TivoliVredenburg gaat dagelijks live

Om deze concertloze dagen door te komen gaat TivoliVredenburg dagelijks 'live' via hun Facebook-kanaal om 20.00 uur. Samen met andere muziekliefhebbers kan je kijken naar de beste live registraties die zijn opgenomen. Leuk om even terug te blikken in de tijd!

Eerdere livesessies terugkijken? Hier kan je de verschillende fragmenten terugvinden die eerder zijn uitgezonden.

Rock The House

Rock The House

Meld je nu aan voor ROCK THE HOUSE! 
Dit is een competitie waarbij je muziek maakt geïnspireerd op je lievelingskunstwerk. Hiermee maak je kans op €250,- en een masterclass van Kovacs! Daarnaast wordt per challenge €1,- gedoneerd aan het Rode Kruis. Op deze manier draag jij op creatieve wijze bij in de strijd tegen het Corona-virus. Samen staan we sterk! 
https://artrocks.nl/thehouse

Oproep voor meer muziek van eigen bodem op radio

Oproep voor meer muziek van eigen bodem op radio

Nu alle Nederlandse bands en acts geen inkomen meer hebben door live-optredens en dit ook nog wel even zo lijkt te blijven roept Luisternaarons.nu de zendermanagers op zoveel mogelijk - of zelfs alleen maar - Nederlandse muziek te draaien. Hiermee zorg je namelijk direct voor inkomsten bij deze artiesten. 

Please Don’t Stop The Music

Please Don’t Stop The Music

Om artiesten een hart onder de riem te steken is Please Don’t Stop The Music opgericht. Een website waar mensen hun waardering kunnen laten blijken door het kopen en luisteren van muziek & merchandise van hun favoriete Nederlandse artiest. Ontdek als consument hier het hele Nederlandse muzieklandschap. Van de Waddeneilanden tot Limburg. Van Groningen tot Zeeland.

Ben jij artiest en wil je ook op de site? Meld je dan aan via dit formulier.

Booster Festival

Booster Festival

Aankomende zaterdag 4 april zal het Booster Festival plaatsvinden bij jou in de huiskamer! Het netwerk event voor popmuzikanten uit Overijssel en Gelderland zal via streams hun  geplande programma uitvoeren. 

Naast panels en meetings gaan ook verschillende acts zich presenteren in vier festival area’s. Dit doen ze doormiddel van sessies, videoclips en livestreams.

Dit alles is te volgen op de site van het Booster festival. 

Music & Business: ‘Upgrade your gigs!’

Music & Business: ‘Upgrade your gigs!’

Pop in Limburg gaat weer van start met hun sessies “Music & Business” sessies. Wegens omstandigheden zullen zij de eerste paar sessies online aanbieden. Tijdens de eerste sessie op zondag 19 april wordt er ingegaan op het onderwerp ‘Upgrade your gigs!’. Ruby van den Brink (Twist Agency), Daniel Nagelkerke (Wolf Bookings) en Lisanne Middag (Crystal Stone Management) advies en tips.

Wil je hier graag bij zijn, meld je dan hier aan. Dit kan tot 17 april. 

Extra tranche Sena Performers Muziekproductiefonds

Extra tranche Sena Performers Muziekproductiefonds

Nu artiesten door afgelaste tournees omkomen in tijd, steken ze hun energie in het maken van nieuwe muziek. Het Sena Performers Muziekproductiefonds snapt dat en stelt daarom een fors extra budget beschikbaar om nieuwe opnamen, een album of EP te ondersteunen. 

Je kunt tot en met 12 april een aanvraag doen, lees alle informatie en voorwaarden op de website.

10 tips tegen verveling

10 tips tegen verveling

Nu alle gigs en studio sessies zijn gecanceld, kwam 3voor12 met 10 dingen die je kan doen om te overleven in deze tijden. Hieronder staan er een paar:

-Zet een livestream op en vraag om donaties
-Verkoop onuitgebrachte demo’s/sets via Bandcamp
-Speel balkon/raam concerten voor je wijk
-Maak een album (en schrijf een subsidie aanvraag)
-Geef online muziekles

Lees hier ook de andere tips!

Livestreams vanuit Paradiso

Livestreams vanuit Paradiso

Normaal gesproken brengt Paradiso dagelijks artiesten en publiek samen. In de huidige door corona ontregelde realiteit staat Paradiso leeg en zijn veel artiesten optredens en inkomsten misgelopen en zitten ze noodgedwongen thuis. Om artiesten evengoed een podium te bieden, gaan ze de komende maanden met regelmaat 'live'. Hou de Facebookpagina van Paradiso in de gaten om op de hoogte te blijven van de livesessies. 

3voor12 Home Schooling

3voor12 Home Schooling

Om de tijd door te komen zonder school en concerten heeft 3voor12 een lesprogramma opgesteld. In de reeks komen diverse onderwerpen aan bod zoals House, Nirvana, Nederlandse hiphop, Disco en Punk. Op een leuke manier brengt 3voor12 achtergondinformatie over deze iconische stromingen en acts. Niet zo'n fan van geschiedenis? Ze hebben ook links gedeeld om diverse instrumenten te leren spelen of om te leren produceren. Vind alle lessen op de website van 3voor12.

POPnl speelt een actieve rol in de ontwikkeling van popmuziek in heel Nederland. • De ontwikkeling en publicatie van onderzoek, zoals Pop Met Beleid en De Waarde Van Pop.