Voor muzikanten

Brood en Spelen #41

Brood en Spelen #41

In aflevering 41 van Brood en Spelen gaat Lars Kelpin in gesprek met Erroll Antonie. Erroll is Head of A&R bij BMG Talpa Music en heeft eerder als A&R- en Productmanager gewerkt bij o.a. Universal Music, CNR, EMI en Roadrunner.

Het gaat over de rijke carrière vn Erroll en zijn switch van de labelkant naar publishing. Wat houdt de rol van A&R manager in en wat zijn de verschillen tussen het zijn van A&R bij een label of een publisher? Wat kan een publisher voor een artiest betekenen? Hoe besluit je om iemand te tekenen en hoe ziet die samenwerking er vervolgens uit? Op al deze vragen geeft Erroll uitgebreid antwoord. 

Luister naar aflevering 41 van Brood en Spelen. 

Brood en Spelen #40

Brood en Spelen #40

Deze week in Brood en Spelen praten we over De Week van het Nederlands Poptalent met Chris Moorman (Popronde Nederland), Misha van der Winkel (No Man's Land), Lars Kelpin (Muzikantendag) en Lisa van Woersem (Paradiso Melkweg Productiehuis). 

Amber praat met verschillende organisaties die zich inspannen voor de Week van het Nederlands Poptalent. Er is veel veranderd de afgelopen tijd en de betrokken partijen reflecteren hier op terug maar kijken ook vooruit. Zo vertelt Chris Moorman van Popronde zijn hoogtepunten van de afgelopen editie, geeft Misha van der Winkel tips over wat we moeten checken bij No Man's Land, komt er meer duidelijkheid over de komende editie van de Muzikantendag van Lars Kelpin en bellen we met Lisa van Woersem over het 20-jarig bestaan van Paradsio Melkweg Productiehuis. Genoeg te bespreken! Verder worden er ook verschillende acts uitgelicht zoals Anne-Fay, Leonard Luka, YoungRubbi en Melle.

Luister aflevering 40 via jouw favoriete podcastplatform! 

Het Online Feedback Café is terug!

Het Online Feedback Café is terug!

Op woensdag 24 november keert het online Feedback Café terug met een nieuwe editie en een nieuw thema: ‘Marketing & Branding’! De editie vindt plaats tijdens muziekconferentie No Man’s Land.


De twee professionals: Mirjam Sieben (Onlightning) en Yolanda Ulger (Wildling Marketing & PR) geven in aparte groepsgesprekken advies aan makers met een vraagstuk over hun marketing en/of branding. Deelnemers kunnen aangeven met welke professional ze graag willen sparren. Tijdens elk groepsgesprek is er ook de kans om te netwerken met andere acts. Er zijn in totaal 12 plekken beschikbaar. Wie het eerst komt, eerst maalt. Inschrijven kan tot en met 17 november.

De inschrijving voor het Online Feedback Café van woensdag 24 november is vanaf nu geopend en aanmelden kan tot en met woensdag 17 november via het aanmeldformulier.
 

De maand van de programmeur

De maand van de programmeur

Poppunt Gelderland breid hun Fast Forward rubriek uit. Vanaf deze maand lichten ze elke maand een onderwerp uit en vragen ze Gelderse muziekprofessionals om hun beste tips, zodat jij snel vooruit kunt met je eigen muziek. In november: de programmeur

De livesector opent langzaam maar zeker weer haar deuren. Als jij zelf ook wilt optreden, is de kans groot dat jij binnenkort met een programmeur te maken krijgt. Maar hoe kun je ze het beste benaderen, wat heb je daarvoor nodig en hoe selecteren zij artiesten voor op hun podium? Wij vragen het ze zelf en geven jou via onze website en socials een kijkje in de wereld van de programmeur! 

Op het programma o.a.: 

  • Een Instagram takeover door Shannon van de Werff (programmeur Luxor Live, De Achtertuin)
  • Een video interview met Joris Postulart (GIGANT Apeldoorn, Fluor, Boothill Saloon)
  • Een video interview met Ilja Vaags & Pieter Holkenborg (Zwarte Cross, Mañana Mañana)
  • Een live Q&A met Jaap Bruijstens & Roel Salemink (Fahrenheit Festival, Planet Rose, Zwarte Cross)

Naast de bovenstaande items deelt Poppunt Gelderland ook losse artikelen en tips op hun social media. Volg ze hier

NH POP live demo drop!

NH POP live demo drop!

NH-POP gaat op woensdag 24 november voor het eerst live met hun demo drop! 
Tijdens de demo drop pitch je jouw of jullie nieuwe track aan een panel van professionals. Daarnaast leg je al je brandende vragen aan ze voor: is de track goed genoeg? Hoe bereiken we meer publiek? Zou een label dit willen uitgeven? Klopt onze sound bij onze uitstraling? Hoe komt een track in een goede playlist? Wanneer is Corona eindelijk voorbij? 

Tijdens editie op 24 november wordt er gefocust op urban muziek, en wordt live gepresenteert vanuit de P60 in Amstelveen. Meld je demo aan via nhpop.nl.

Brood en Spelen #37

Brood en Spelen #37

In deze aflevering van Brood en Spelen gaat Lars Kelpin in gesprek met Rick Mensink. Rick is al geruime tijd werkzaam in de muziekwereld als drummer, percussionist, organisator, programmeur, boeker en manager. Een indrukwekkend cv. Door zijn collega muzikanten kreeg Rick dan ook de eretitel ‘Gouden Regelneef’, inmiddels de naam van zijn bedrijf.

Het eerste grote avontuur in zijn carrière beleefde Rick als drummer van de Prodigal Sons, waarna nog veel projecten zijn gevolgd van tribute acts tot het voorprogramma van Metallica en alle grote buitenlandse festivals met Blaas of Glorie (een ‘marching band' die rootsy americana covers speelt van bekende hardrock klassiekers en al meer dan 10 jaar wereldwijd tourt). Tot slot is Rick ook nog eens programmeur van Stortemelk op Vlieland, Strawberry Fields, Zwolle Unlimited en daarnaast ook nog manager van Micah & Julia, Joey’s Midnight Club en Fred Goverde. Met recht een gouden regelneef! Beluister hier de hele aflevering.
 

Met Pop In Limburg naar de Muzikantendag!

Met Pop In Limburg naar de Muzikantendag!

Ga vanuit Limburg met de bus naar de Muzikantendag! Op zaterdag 27 november vindt er weer een grote Muzikantendag plaats in de Melkweg Amsterdam. De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities.

Speciaal voor deze dag organiseert Pop In Limburg een busreis voor ambitieuze Limburgse muzikanten die naar de Muzikantendag Amsterdam toe willen.Voor sléchts €20,- krijg je een toegangskaartje voor de muzikantendag, een verzorgde heen- en terugreis met de bus én de lekkerste Amsterdamse friet.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je via deze link!

Muzikantendag 2021: 27 november

Muzikantendag 2021: 27 november

De Muzikantendag is helemaal terug! Op zaterdag 27 november 2021 strijkt hét evenement voor muzikanten waar je kan leren over zowel de artistieke als zakelijke kant van de muziekindustrie neer in de Melkweg Amsterdam. Laat je demo horen aan verschillende professionals bij de demospreekuren, waar kopstukken uit de muziekindustrie zitten. Daarnaast zijn er verschillende flitscollege's en panels waar je alle ins en outs kan leren van de muziekindustrie. Kortom: een dag om niet te missen! Het volledige programma maken we binnenkort bekend. Wil jij er graag bij zijn? Dat kan! Tickets voor de Muzikantendag haal je via de onderstaande link. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP.

De Muzikantendag is dé plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Boekers, managers, medewerkers van platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers, producers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen. We hebben meer dan 75 professionals voor je klaar zitten. Met bijna 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie.

Tickets zijn beschikbaar vanaf 28 september 10:00 via muzikantendag.nl

Enter No Man’s Land 2021!

Enter No Man’s Land 2021!

Dinsdag 21 oktober werd EnterNoMansLand.nl gelanceerd én werden de eerste programmaonderdelen van No Man’s Land 2021 aangekondigd. Met de toevoeging van het online muziekplatform wordt content op een duurzame manier toegankelijk voor een breder publiek. Zo zijn live panelgesprekken, reportages en crashcourses terug te kijken, krijgen communities nieuwe mogelijkheden tot interactie en worden makers en acts sfeervol in beeld gebracht. Met een ticket voor No Man’s Land 2021 krijgt je automatisch 10 maanden toegang tot het platform en exclusieve content. Verder tijdens het festival: een schrijverskamp in samenwerking met CTM, crash courses die worden gegeven door Ableton en rosetta en reportages met o.a. Niels Broos en Paul Sinha. Koop nu je ticket voor No Man's Land 2021. 

Foto: Jessie Kamp

Brood en Spelen #32

Brood en Spelen #32

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers. Deze week spreekt host Amber met Lane Reckman en Sal Priem over het leven 'on the road'. Wat doet een tourmanager precies? Wat zijn de gekste dingen die zij hebben meegemaakt? En wat precies is de 'tourfunk'? Ook bellen we met Ed Struijlaart over zijn avontuur bij Radio Veronica en zijn pas aangekondigde tour.

Muziek is er onder andere van KUZKO en Sophie Janna. Benieuwd naar de rider van Iggy Pop and the Stooges? Luister dan naar aflevering 32 van Brood en Spelen! 

De Coöperatie = No Man’s Land!

De Coöperatie = No Man’s Land!

De Coöperatie wordt No Man’s Land! Hetzelfde DNA, met een ander uiterlijk. No Man's Land ken je natuurlijk al als de jaarlijkse muziekconferentie van De Coöperatie en van de Club No Man's Land-avonden, waarbij kennis en netwerken hand in hand gaan. Vanaf volgende week kun je niet meer om ons heen en voeren we al onze initiatieven uit onder de vlag van No Man’s Land. No Man’s Land wordt een online en offline platform waarop artiesten, het kunstvakonderwijs, cultuur en de muziekindustrie elkaar ontmoeten om samen artistieke ontwikkelingen een boost te geven. Aankomende dinsdag wordt het gloednieuwe plaftorm van No Man’s Land gelanceerd via EnterNoMansLand.nl. Hou ook de socials goed in de gaten, want binnenkort wordt het eerste programma van de digitale conferentie van No Man's Land bekend gemaakt! 

Laatste ronde Music Support Overrijsel

Laatste ronde Music Support Overrijsel

Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel starten een nieuw fonds om ambitieuze artiesten te ondersteunen. Met een bijdrage kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd verdeeld over zes aanvraagrondes. Artiesten kunnen geld aanvragen voor o.a. het ontwikkelen van nieuwe liveconcepten, coaching, inhuur van deskundigen op het gebied van performance, marketing etc, bijdragen voor videoclips. 

De zesde, tevens laatste, ronde is op dit moment geopend. Aanvragen kunnen t/m 28 september ingedient worden. De aanvragen worden vervolgens behandeld door een onafhankelijk jury, bestaande uit experts uit de industrie. 

Ga naar de website van Poppunt Overijssel voor meer informatie en het indienen van je aanvraag. 

Brood en Spelen #31

Brood en Spelen #31

We gaan weer Backstage! Ook na de zomerstop gaan we weer Backstage met Lars Kelpin en Jasper van Vugt. Deze week was het de eer aan Jasper om met de eerste af te trappen met niemand minder dan Leander Maas (Label Manager Cloud 9 Music). 

Als senior label manager is hij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij platenlabel en publisher Cloud 9 Music. Leander heeft zich door de jaren heen een weg naar boven in de muziekindustrie gewerkt. In deze aflevering vertelt hij hoe hij dat deed. Ook vertelt hij over zijn eigen managementkantoor Devoted Management. Muziek is er van Glennis Grace en Dannic. 

Aflevering 31 van Brood en Spelen luister je via jouw favoriete podcastplatform
 

Tijdelijke uitbreiding Music Support Rotterdam

Tijdelijke uitbreiding Music Support Rotterdam

Met Music Support Rotterdam levert de Popunie in samenwerking met de creatieve en ondernemende muzikanten en organisatoren in de stad een bijdrage aan talentontwikkeling en een levendig optreedcircuit in Rotterdam. Heb jij in deze ongewisse tijden een geniaal plannetje uitgebroed dat je voor 31 december 2021 wilt realiseren en zoek je hiervoor ondersteuning? Dien dan je plan en begroting snel in. Ook als je al een beroep hebt gedaan op de regeling dit jaar ben je welkom nogmaals met iets nieuws aan te kloppen.

Er zijn drie uitgangspunten:

  1. Het moet een initiatief zijn van en/of met Rotterdamse popmuzikanten (livestreams, livesessies, homebased recordings, albumopnames, speciale releases, videoclips).
  2. Het moet plaatsvinden/gerealiseerd worden in september, oktober, november, december 2021.
  3.  De bijdrage van de Popunie bedraagt maximaal €1.000 per project en moet rechtstreeks ten goede komen aan de Rotterdamse muzikanten.

Meer informatie over Music Support vind je op de website van de Popunie. Informatie over het indienen van je aanvraag vind je HIER

Haagse Popweek

Haagse Popweek

Van 16 t/m 24 oktober vindt de Haagse Popweek weer plaats! De Haagse Popweek bestaat uit negen dagen vol concerten en workshops, zowel online als offline, op verschillende locaties in het centrum van Den Haag. 

Tijdens de workshops, georganiseerd door Popradar & Ready To Play, leer je hoe je rake lyrics schrijft, catchy nummers maakt en hoe je jouw slaapkamer-productie naar een hoger niveau kan tillen. De workshops zijn toegankelijk voor elk niveau en alle leeftijden.

Meer informatie over het programma wordt de komende weken gepubliceerd via de social media van Popradar en op www.haagsepopweek.nl

Brood en Spelen #30

Brood en Spelen #30

Brood en Spelen is terug! Na een korte zomerstop is de wekelijkse podcast Brood en Spelen terug op jouw favoriete podcast platform. Met een flinke bak aan nieuwe ideeën, onderwerpen én gasten gaan we jou de komende maanden voorzien van je wekelijkse dosis (muziekindustrie) nieuws, tips en muziek. Na de stop zijn we weer terug en spreken we met Chris Moorman van de Popronde over de veranderingen die dit reizende festival heeft moeten maken. Daarnaast heeft hij volop tips voor Popronde-deelnemers. Ook praten we met Meis over Unmute Us en bellen we met Ben Forte over zijn nieuwe EP 'Rusten' en zijn rol in de reclames van een bekende treinvervoerder. 

Vers van de pers: in samenwerking met Musicmaker presenteren we: ‘Musicmaker Gear Talk’ Chris Dekker praat je maandelijks bij over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apparatuur, hardware en software. Daarnaast hebben we nóg meer leuke verrassingen: daarover later meer!

Luister aflevering 30 van Brood en Spelen HIER. 

Popaanzee KICKSTART

Popaanzee KICKSTART

Nieuwe muzikanten ontmoeten en samen spelen? Ga naar Popaanzee KICKSTART. Tijdens deze avonden staat er een volledige backline én instrumenten voor je klaar, die hoef je dus niet mee te nemen (mag wel!). Elke maand is er een andere Zeeuwse band of muzikant te gast. Zij hosten de avond, begeleiden de jamsessie en delen hun ervaringen als muzikant met jou.

Popaanzee KICKSTART is elke tweede woensdagavond van de maand in De Spot en elke laatste woensdagavond van de maand in ’t Beest. Meer informatie vind je HIER.

Music and Business Hiphop Succes stories

Music and Business Hiphop Succes stories

Op zondag 19 september vindt de vierde sessie van Music and Business plaats. Tijdens de masterclass ‘Hiphop Success stories’ staat de muzikant uit de hiphopscene centraal. Tijdens de masterclass gaat Pop In Limburg het gesprek aan met de hiphopmuzikanten van nu, hoe zijn deze muzikanten begonnen aan hun carrière, wat zijn hun grootste tips aan beginnende acts, en nog veel meer! De masterclass wordt geleid door Thomas Waterreus (onderdeel van het duo Boef en de gelogeerde Aap), Blabbermouf (internationaal Hip Hop artiest) en DOOKIE (rapper).

De masterclass vindt plaats via ZOOM tussen 14.00 en 17.00. Inschrijven kan tot uiterlijk 17 september via deze link.

No Man’s Land 2021

No Man’s Land 2021

Save the date! Op 22, 23 & 24 november is No Man's Land terug met een online editie. Een vernieuwd platform biedt op 22 en 23 november ruimte aan twee compacte avondprogramma’s, waarin we je laten kennismaken met het thema door middel van reportages en demopanels. Op woensdag 24 november zoeken ze de verdieping van het thema op tijdens een ochtend- en middagprogramma, met onder meer panelsessies, crash courses, spreekuren en showcases. Dit alles vind je verdeeld over maar liefst vier kanalen, waaronder het hoofdkanaal dat live vanuit Cloud Nine in TivoliVredenburg wordt uitgezonden.

In september wordt het eerste deel van het programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop. Houdt dus de website en socials goed in de gaten om op de hoogte te blijven! 

Producers Meet Up

Producers Meet Up

Popaanzee organiseert samen met Albeda College (opleiding Muzikant Producer) en The Beatyard op zondag 26 september de eerste Producers Meet Up. Tijdens deze Meet Up in 't Beest in Goes onmoet je nieuwe producers, is er een demopanel, zijn er Q&A's en workshops waar je acties aan kunt deelnemen. Het volledige programma wordt op 26 augustus bekend gemaakt, dus hou vooral de sociale media van Popaanzee in de gaten! 

Aanmelden voor de Producers Meet Up is gratis en doe je hier

NH POP Demo Drop is terug!

NH POP Demo Drop is terug!

Op dinsdag 28 september gaat NH-Pop weer van start met de Demo Drop. Vanuit je luie stoel pitch je jouw of jullie nieuwe track aan een panel van professionals. Daarnaast leg je al je brandende vragen aan ze voor: is de track goed genoeg? Hoe bereiken we meer publiek? Zou een label dit willen uitgeven? Klopt onze sound bij onze uitstraling? Hoe komt een track in een goede playlist? Hoe zet ik mijzelf neer als artiest? Ook in oktober staat er al een Demo Drop op de planning. Op dinsdag 26 oktober bespreekt een panel van professionals uit de muziekindustrie misschien wel jouw track!

Aanmelden doe je via de website van NH-Pop.

DNA roept op: Red nachtcultuur, gecontroleerde heropening is noodzaak

DNA (Dutch Nighttime Alliance) bracht een statement naar buiten om de nachtcultuur te redden. De Nederlandse nachtburgemeesters, -raden en -stichtingen doen met klem een oproep aan de overheid om het uitgaansleven in ons land te redden via een gecontroleerd, aangescherpt heropeningsplan. Ze vinden dat clubs weer gecontroleerd open moeten kunnen, waar enkele aanbevelingen over worden gegeven in het persbericht.

Investeringsfonds Muziek

Investeringsfonds Muziek

Buma/Stemra en het Ministerie van OCW versterken de muzieksector door werkbijdragen beschikbaar te stellen aan componisten, tekstschrijvers, muziekuitgevers en de door Buma/Stemra erkende beroepsverenigingen. Zij kunnen vanaf maandag 26 juli 2021 een aanvraag doen bij het fonds, wat bedoeld is voor de ontwikkeling van (nieuwe) muziek en voor nieuwe exploitatie van nieuwe of bestaande muziek in Nederland. Naast werkbijdragen voor nieuwe muziek zijn er ook bijdragen voor zes compositieopdrachten aan te vragen. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Alle benodigde informatie is beschikbaar via deze website. Op 12 april om 19:00 is er een webinar, te volgen via het Facebook en Youtube kanaal van Buma/Stemra. Tijdens dit webinar kunnen vragen gesteld worden over het doen van en aanvraag.

Spelen op Eurosonic Noorderslag 2022

Spelen op Eurosonic Noorderslag 2022

Wil jij spelen op Eurosonic Noorderslag? Hét showcase-festival voor Europese artiesten, met een internationale muziekconferentie. Elk jaar komen er meer dan 4000 muziekindustrie professionals vanuit heel Europa naar Groningen. Met een bezoekerstotaal van +40.000 is het de perfecte plek om je muziek te laten horen! 

Inschrijven doe je hier.

Brood en Spelen aflevering 29

Brood en Spelen aflevering 29

Brood en Spelen is dé podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers.

Deze aflevering kijken we vooruit op het liveprogramma en de visie van de festivals Grasnapolsky en Left of the Dial. Host Amber Roner belt in met Stephan Maaskant (Rotown en Left of the Dial) en Mariska Berrevoets (Grasnapolsky). Gasten live in de studio zijn Brood en Spelen Backstage interviewers Lars Kelpin (GRAP) en Jasper van Vugt (OOR) en hebben ze het over de popnota en het garantiefonds. Daarnaast is er ook veel muziek van onder andere Raw Roets, Ben Forte en FATA BOOM. Luister het hier!

Enter No Man’s Land // Video & Branding: pak de regie!

Enter No Man’s Land // Video & Branding: pak de regie!

In samenwerking met KOSMIK en FLUOR presenteert De Coöperatie op 16 juni om 20:00 live vanuit FLUOR de sessie Enter No Man’s Land // Video & Branding: pak de regie! Host Coen WitteveenJoris Postulart (POSTIE), Sarah-Jane en Shalisa van der Laan onderzoeken waar de mogelijkheden liggen voor beginnende makers om met zo weinig mogelijk budget goede videocontent te maken en te verspreiden. Wie en wat heb je hiervoor nodig en wat kun je zelf doen? En waar moet je allemaal op letten?

Deze live-sessie kun je gratis (online) bijwonen door je aan te melden via deze link.
Houd de socials van De Coöperatie in de gaten: via Instagram en het Facebook-event wordt de komende dagen nog een artiest (die tijdens het panel de muzikale omlijsting verzorgt) bekendgemaakt!

Het Online Feedback Café is terug!

Het Online Feedback Café is terug!

Het Online Feedback Café is terug! Tijdens het online Feedback Café zet De Nieuwe Oost pop in samenwerking met Booster diverse professionals in om d.m.v. online groepsgesprekken zo veel mogelijk kennis over de Nederlandse muziekindustrie te delen met artiesten uit heel Nederland. Door online te sparren met professionals en andere artiesten krijg je misschien nieuwe inzichten en verse inspiratie voor jouw project. 

Op dinsdag 8 juni is de eerstvolgende editie, waar je een programmeur en mede-artiesten de hemd van het lijf kan vragen! Het groepsgesprek vindt plaats via Zoom. Naast jouw act zijn aanwezig: Een moderator, een professional uit de muziekindustrie en twee andere acts die op zoek zijn naar feedback.

Inschrijven kan tot t/m 2 juni! Er zijn maar 12 plekken beschikbaar dus wees snel, want VOL = VOL! 

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je hier
 

Popradar’s Drop It Like It’s Hot!

Het is weer tijd voor een nieuwe Drop It Like It's Hot demopanel! Hier kan je elke maand je demo pitchen aan de crème de la crème van de muziekindustrie. Daarnaast is het een plek om nieuwe artiesten te ontdekken, verse track the ontdekken en wijsheden van het panel tot je te nemen.

Op woensdag 9 juni om 19:30 is de eerstvolgende editie, live te volgen via de Popradar Music Support Facebook pagina. Meedoen met je track? Dat doe je door je demo en EPK te mailen naar musicsupport@popradar.nl. We koppelen je aan de sessie waarin je track het beste past.

Brood en Spelen aflevering 24

Brood en Spelen aflevering 24

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers.
Deze week gaat host Amber Roner in gesprek met zangeres Aysha de Groot (Meis), Bob Donkers (manager) en Arriën Molema (BAM Popauteurs) over het aavragen van subsidies, releasen in België en eerlijke verdeling van streaming-inkomsten. Verder wordt er dieper ingedoken op het persoonlijke verhaal achter de teksten van Meis. Daarnaast hoor je muziek van Komodo en Someone. 

Aflevering 24 van Brood en Spelen over subsidies aanvragen, releasen in België en eerlijke verdeling van streaming-inkomsten luister je HIER.

Music & Business: Is het tijd voor een manager?

Music & Business: Is het tijd voor een manager?

Op zondag 16 mei is Pop In Limburg terug met een nieuwe Music & Business. In de masterclass 'Is het tijd voor een manager?' wordt onder andere besproken wat een manager precies doet, of het wellicht tijd wordt om te praten met een manager, hoe jij iemand kan vinden om jouw act te managen en nog veel meer! De masterclass wordt geleid door Carlijne Schreijer (eigenares DITE Management), Jitkse Bakker (International Bookings & Artist management bij David Lewis Productions) en Ruud Peeters (freelance manager). 

De masterclass vindt plaats over zoom tussen 14:00 - 17:00. Inschrijven kan t/m vrijdag 14 mei en doe je HIER.

Meet The Pro - Popunie

Meet The Pro - Popunie

De Popunie is terug met een nieuwe editie van Meet The Pro! Meet The Pro is gericht op het stimuleren van het cultureel ondernemerschap in de popsector

In Meet The Pro editie 39 op 22 april neemt Catalijne je mee in de verhalen van succesvolle artiesten die achter de coulisse mentaal falen. Ze geeft je praktische tips die je voor eens en voor altijd gaan helpen jouw carrière in perspectief te zien en te genieten van je reis. Geen yoga gelul, geen afgedwongen interactie, maar inzichten. Simpelweg inzichten door de lens van legendarische helden.

Meer informatie en een inschrijflink vind je HIER.

Friesland Pop workshop-serie #4

Friesland Pop workshop-serie #4

Onder het motto: ‘Need to know? Ask a Pro!’ startte Friesland Pop onlangs met online workshops. Ze behandelen een breed scala aan onderwerpen, die zelf aangedragen kunnen worden. 

Op donderdag 22 april vanaf 20:00 zijn ze terug met een nieuwe editie over Artist Branding en Social Media! In deze gratis online workshop ‘Hoe vind en vertel je jouw unieke verhaal als artiest?’ leer je alles over hoe jij als artiest je verhaal kan vertellen. Artist Branding & Social Media Coach Melanie Esther deelt haar kennis en ervaringen en beantwoord al je vragen. Dit doen we op onze vertrouwde manier: interactief en online. Met ruimte voor vragen en opmerkingen en met tips en oefeningen.

Meer informatie en inschrijven doe je via de website van Friesland Pop.

Noord-Hollandse Popkanjers

Noord-Hollandse Popkanjers

NH-Pop lanceert in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland de Noord-Hollandse Popkanjers! Dit is een financiële bijdrage én professionele begeleiding naar de volgende stap in jouw muzikale carrière. Er zijn twee regelingen waar je uit kunt kiezen: vraag 500 euro gage voor een show via de programmeringsregeling, of vraag 1000 euro om een project te lanceren via de makersregeling. Een aanvraag dien je in met de programmeur van jouw poppodium. Dit podium is in het hele traject je partner, maar ook jouw persoonlijke ambassadeur. De deelnemende podia zijn: P3 Purmerend, PX Volendam, Vorstin Hilversum, Manifesto Hoorn, Q-Factory Amsterdam, Flux Zaandam, Duycker Hoofddorp, Victorie Alkmaar, Patronaat Haarlem & P60 Amstelveen.

Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag: www.nhpop.nl/popkanjers.

Schrijf je in voor Mooie Noten 2021!

Schrijf je in voor Mooie Noten 2021!

De singer-songwriter competitie Mooie Noten is terug in een online jasje! Met deze eerste GRAP-competitie sinds het begin van de coronacrisis wordt aanstromend talent weer een podium geboden. De inschrijving loopt vanaf  woensdag 7 april tot zaterdag 1 mei.Helaas is het nog niet mogelijk een 'normale' editie te organiseren, daarom wordt Mooie Noten 2021 als online editie georganiseerd en uitgezonden via een livestream!  Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen.

Inschrijven doe je HIER

Meld je aan voor Booster’s talentscouts!

Meld je aan voor Booster’s talentscouts!

Vanaf donderdag 1 april is het mogelijk om je in te schrijven voor de online feedbacksessies tijdens het Booster Festival.  

Tijdens de feedbacksessies krijg je de mogelijkheid om in gesprek te gaan met diverse professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en kun je jouw muziek laten horen. Verschillende boekers, programmeurs, managers en talentenscouts zijn altijd op zoek naar nieuwe acts om mee samen te werken. Er zijn 42 verschillende proffesionals om gesprekken mee in te plannen. 

De feedbacksessies van 2021 vinden plaats op 10 april tussen 13:00 en 16:00 uur via Zoom. Inschrijven voor een feedbacksessie is gratis en kan vanaf 1 april via WEBSITE van Booster. 


 

Brood en Spelen aflevering 16

Brood en Spelen aflevering 16

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers.

In aflevering 16 ontvangt Amber Roner de heren van Topcast Media: Stan Steeghs en Freek Heinen. In het verleden hebben zij verschillende functies bekleed bij labels waaronder EMI, Warner Music en Armada. We praten dan ook over de samenhand tussen podcasting en streaming en hoe er een zo duidelijk mogelijk profiel geschetst kan worden van je luisteraar. Verder bellen ze met "Dance-advocaat" Sander Petit over Non Fungible Tokens en wat voor voordelen dit kan hebben in de muzieksector. Daarnaast is er muziek van Froukje, The Vices en Faberyayo

Luister aflevering 16 van Brood en Spelen via jouw favoriete podcast platform!

POPcast Overijssel - Booster special

POPcast Overijssel - Booster special

Er staat weer een nieuwe aflevering van POP Overijssel's podacast online! In de POPcast Overijssel praten Booster coördinator Pim Kokkeler en Poppunt Overijssel coördinator Harold de Boer met de mensen voor én achter de schermen in de Overijsselse popmuziek. De nieuwste aflevering staat volledig in het teken van het Booster Festival op 10 april. Wat houdt het in en wat heb je hier als muzikant aan? Wat zijn de Popprijzen en is het lastig om zowel organisator als spelend artiest te zijn op het festival? Samen met Bastiaan Jonathan van der Spek (GIRLSGIRLSGIRLS) en Eva Lima gaan ze hierover in gesprek.

Luister POPcast Overijssel hier.

Drop It Like It’s Hot

Drop It Like It’s Hot

Drop It Like It's Hot is terug!

Nieuw seizoen, nieuwe kansen: PopRadar's Drop It Like It’s Hot gaat weer van start! Hier kun je iedere maand jouw song pitchen bij de crème de la crème van de Nederlandse muziekindustrie. Op woensdag 31 maart 19:30 is de eerst volgende editie met: Robin Veldman (producer/artiest o.a. AVA NOVA, Steen, Pat Smith, Ted Beats), Froukje Bouma (manager o.a. S10, GIAN en Froukje) & Marta Belay (label manager Rotterdam Airlines).

Meedoen met jouw nummer? Dat doe je door je demo en electronic press kit te mailen naar musicsupport@popradar.nl. Popradar koppelt je aan de sessie waarin je nummer het beste past. 

Music & Business: Haal het meeste uit je streams!

Music & Business: Haal het meeste uit je streams!

In 2021 biedt Pop in Limburg weer de gratis zesdelige workshopserie aan voor muzikanten (bands, singer-songwriters, dj’s, producers en rappers) uit de Limburgse popsector. Gedurende het jaar worden er zes workshops georganiseerd, dit jaar vinden deze online plaats via zoom. Elke workshop heeft een eigen thema en per workshop worden er minimaal twee professionals voor in het panel uitgenodigd uit de Nederlandse en/ of Belgische muziekindustrie.

Op zondag 21 maart vindt Pop in Limburg's eerst masterclass plaats! Tijdens Music & Business: Haal het meeste uit je streams! kom je meer te weten over Spotify, streams en playlists. Met niemand minder dan Stan Steeghs (oud streaming manager bij Warner Music) en Dieuwertje Heuvelings (oud Spotify Playlist Editor) als panelleden gaan wij dieper in op dit onderwerp.

Aanmelden kan t/m 19 maart en doe je via de website van Pop In Limburg
 

Masterclass songwriting Lucas Hamming

Masterclass songwriting Lucas Hamming

Om muzikanten te inspireren en extra handvatten te geven organiseert Popaanzee een exclusieve online Masterclass songwriting met Lucas Hamming. Deze masterclass is op zondag 14 maart om 15:00 uur. Lucas Hamming was één van de grote talenten uit het tv-programma De Beste Singer-Songwriter. Daarna brak hij definitief door toen hij samen met zijn band ‘huisband’ werd van DWDD. Hij stond op Pinkpop en verkocht Paradiso uit. In 2019 won hij het televisieprogramma Maestro. Een tour langs de Nederlandse theaters zit in de planning en een nieuw album is in de maak. Daarvan is het nummer ‘Falling’ de eerste single.

Deelname is gratis, na het doorgeven van naam, telefoonnummer en woonplaats via info@popaanzee.nl.

New Skool Rules

New Skool Rules

New Skool Rules is een internationale hiphop en r&b muziekconferentie en festival voor mensen uit meer dan 25 landen. Ze hebben panelleden gehad van enkele van de grootste bedrijven in de Urban Music Industry, waaronder panelleden van Motown, Universal Music, Atlantic Records, RepublicDef Jam en Roc Nation. Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen heeft de organisatie besloten om in plaats van een fysieke event een online editie te houden van 28 t/m 30 mei 2021, gehost vanuit WORM. Deze virtuele editie van New Skool Rules brengt een internationale muziekconferentie met seminars, workshops, masterclasses, netwerksessies, (vooraf opgenomen) showcases, een afterparty en nog veel meer. Deze editie zal ook gaan over het delen en opdoen van kennis, netwerken en zakendoen met plezier.

New Skool Rules is een internationale stedelijke muziekconferentie en festival voor mensen uit meer dan 25 landen. Ze hebben panelleden gehad van enkele van de grootste bedrijven in de Urban Music Industry, waaronder panelleden van Motown, Universal Music, Atlantic Records, Republic, Def Jam en Roc Nation. 

Tickets en meer informatie vind je op de site van New Skool Rules.

POPcast Overijssel Season 3

POPcast Overijssel Season 3

Elke maand brengt Poppunt Overijssel een nieuwe podcast aflevering uit onder de naam POPcast Overijssel. In de POPast Overijssel praten Booster Festival coördinator Pim Kokkeler en Poppunt Overijssel coördinator Harold de Boer met de mensen voor én achter de schermen in de Overijsselse popmuziek. Hoe hebben zij afgelopen jaar ervaren? We kijken met een positieve blik naar de toekomst en bespreken waar de kansen liggen.

In deze uitzending zijn Harco Rutgers en MINKA te gast. Harco is als culturele duizendpoot betrokken bij De Perifeer, label Esc.rec. & Nieuwe Electronische Waar, we kijken met hem terug op het recordjaar 2020 en ontdekken wat een labelbaas zoal doet. MINKA scoorde met 'Wandelen Wandelen (Whoop!)' een bescheiden coronahit. Wat zijn de ups en downs van een doorbraak tijdens corona?

Luister de aflevering hier

Brood en Spelen - Popronde Special

Brood en Spelen - Popronde Special

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers. Host Amber Roner neemt de wekelijkste muzikale actualiteiten door. Daarnaast bespreekt Jasper van Vugt in Brood en Spelen backstage om de zoveel weken de actualiteiten in de muziekindustrie met de grote spelers in de muziek. Aflevering 10 staat vanaf nu online. 

In aflevering 10 gaat Amber Roner in gesprek met Chris Moorman (Popronde, Welcome To the Village) en Janna Albada (LAB Music, Welcome To the Village) over de online Popronde editie, de peilers van Welcome To the Village en Britney Spears. Ze bespreken de Popronde successen van Aslaug en RONDÉ, de nieuwe app Clubhouse en komen met belangrijke levenslessen uit Netflix series. Daarnaast hebben we een persoonlijk gesprek met REINDIER over het verhaal achter zijn nieuwe muziek en laten we muziek horen van KUZKO en cloud mind.

Beluister aflevering 10

Basiscursus subsidie en fondswerving

Basiscursus subsidie en fondswerving

Vanaf april organiseert Pop In Limburg, in samenwerking met Schakel025, weer een cursus subsidie en fondswerving. In deze cursus leer onder begeleiding van Esther Dikkers binnen 5 avondsessies hoe jij jouw idee vertaalt naar een concreet plan en hoe je deze ook bij de juiste fondsen onder brengt.

Heb jij een goed idee voor jouw initiatief, maar kan je hier hulp bij gebruiken? Schrijf je dan in! Dit kan t/m vrijdag 2 april. Doe dit snel want er is maar plek voor 10 initiatieven.

Meer informatie en inschrijven doe je via de popinlimburg.nl

Meld je aan voor Eurotoire!

Meld je aan voor Eurotoire!

Ben je songwriter, producer of muzikant en wil je samen met 19 gelijkgestemde vanuit heel Europa samenwerken aan een album én optreden op Fengaros Festival in Cyprus? Schrijf je dan in voor Eurotoire, een songwriting en productie kamp voor opkomende muzikanten. Het jaarlange programma bestaat uit verschillende trainingen in Cyprus, waaronder 3 schrijf en productie sessies, en verschillende mentor sessies door professionals uit het vak en wordt gefundeerd door de Creative Europe Programme van de Europese Commissie.

Inschrijven kan nog t/m 28 februari. Meer informatie vind je hier

Enter No Man’s Land: Keuzeclinic voor creatieve twijfelaars

Enter No Man’s Land: Keuzeclinic voor creatieve twijfelaars

Op woensdag 17 februari om 20.00 uur brengt De Coöperatie de online sessie ‘Enter No Man’s Land: Keuzeclinic voor creatieve twijfelaars’, waarin host Martijn Crama met drie andere panelleden de keuzes en twijfels bespreekt die komen kijken bij een maakproces. Hierin delen de panelleden niet alleen hun succesverhalen, maar ook hun minder geslaagde keuzes. Deze sessie kun je bijwonen door je aan te melden via de website van De Coöperatie. Houd de Instagram-pagina en het Facebook-event van De Coöperatie in de gaten: hier worden de komende dagen de overige panelleden aangekondigd!

Inschrijven Popronde 2021

Inschrijven Popronde 2021

De najaarseditie van de Popronde vindt plaats van september tot en met november in hopelijk volle kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken! Willen jullie meetouren met het grootst reizende festival van Nederland en de gezelligste familie van Nederland? Schrijf je dan nu in voor het Popronde avontuur en wie weet tour je in het najaar van 2021 kris kras door het hele land! GRAP bekenden WIES, Jeangy Macrooy, Tape Toy, Kita Menari en Donna Blue gingen je al voor.

Inschrijven doe je via deze link en kan nog tot 1 maart!

Brood en Spelen aflevering 7

Brood en Spelen aflevering 7

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers. Eens in de twee weken bespreken Jasper van Vugt en Lars Kelpin in Brood en Spelen backstage de actualiteiten in de muziekindustrie met de grote spelers in de muziek.

In aflevering 7 gaat Brood en Spelen weer backstage! In deze aflevering staat radio centraal. Hugo Schaap is muzieksamensteller bij NPO 3FM. In gesprek met host Lars Kelpin (GRAP Amsterdam) vertelt hij over hoe hij in het vak is gerold, de ontwikkelingen van 3FM in de afgelopen 10 jaar, hoe een liedje op de radio komt, hoe heeft 3FM zich opgesteld tijdens de pandemie en over de wisselwerking tussen DJ's en muziekredactie. Daarnaast hoor je tracks van Froukje en Hang Youth. Luister aflevering 7 HIER

NH POP Demo Drops

NH POP Demo Drops

Noord Holland Pop heeft weer nieuwe Demo Drops op de planning staan! Tijdens de Demo Drops gaat NH POP live op Facebook en bespreken ze jouw demo met verschillend professionals uit de industrie. De aankomende edities hebben een speciaal thema. Op dinsdag 23 februari is er de Metal & Hardrock Special en op dinsdag 23 maart de Urban & Hiphop Special. Aanmelden kan door te mailen naar frank@nhpop.nl

Friesland Pop workshop-serie

Friesland Pop workshop-serie

Onder het motto: ‘Need to know? Ask a Pro!’ startte Friesland Pop onlangs met online workshops. Ze behandelen een breed scala aan onderwerpen, die zelf aangedragen kunnen worden.

In de tweede workshop serie gaat over songwriting. Is er een gouden formule? Zijn er dingen die je absoluut zou moeten laten of is alles mogelijk? Hoe breng je een idee naar een compleet nummer? Hoe voorkomt je valkuilen en clichés? Dit soort vragen worden behandeld door Timo de Jong en Robin Yzerman in de workshop op donderdagavond 28 januari om 20:00. 

De workshop is gratis, je moet je alleen HIER even aanmelden. Meer informatie vind je op de site van Friesland Pop.

Brood en Spelen

Brood en Spelen

Brood en Spelen is dé nieuwe podcast voor ambitieuze muzikanten, nieuwsgierige liefhebbers en toevallige voorbijgangers. Host Amber Roner neemt eens in de twee weken de muzikale actualiteiten door. Verwacht boeiende interviews, inhoudelijke tafelgesprekken en de tofste tracks. Brood en Spelen wordt door Lars Kelpin en Jasper van Vugt afgewisseld door Brood en Spelen Backstage, waarin je 1-op-1 interviews hoort met gasten uit de muziekindustrie. Tijdens de afgelopen afleveringen zijn er verschillende gasten langsgekomen waaronder: Lotte Sterk (A&R bij Warner Music Benelux), Iwen Legro (producer van o.a. de band Tape Toy) en Roos van Tuil (zangeres Tape Toy). 

In aflvering vijf van Brood en Spelen bespreekt host Amber Roner de digitale editie van ESNS. Hoe is het voor de acts om een liveshow voor een lege zaal te spelen en hoe is deze editie tot stand gekomen? Daarnaast bespreken we de vooruitzichten voor 2021 en touren in Groot-Brittannië na de Brexit. Te gast zijn zangeres Megan de Klerk (EUT), manager van Altın Gün enYĪN YĪN Ronald Keizer (BLiP Agency) en Eurosonic Noorderslag organisator Frank Janssen.

Luister HIER naar Brood en Spelen

Aanmelden voor Booster 2021 gestart!

Aanmelden voor Booster 2021 gestart!

Producers, rappers, bands en singer-songwriters opgelet: vanaf 1 november kan je je weer inschrijven voor het Booster Festival. Hét evenement waar Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan opdoen over de muziekindustrie. Het Booster Festival vindt op 10 april 2021 weer plaats, met overdag de ‘Conference’ en ’s avonds het ‘Showcasefestival’. Na een bijzondere online editie vorig jaar, zal ook de 8e editie van Booster uitgedaagd worden door de coronamaatregelen.

Artiesten die willen spelen op Booster kunnen zich de gehele maand november HIER aanmelden. 

Meer informatie over het Booster Festival vind je op hun website.

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Popradar Music Support is woensdag 11 november weer terug met een online editie van het online demopanel Drop It Like It's Hot. Stuur je demo in via musicsupport@poprader.nl om mee te doen aan de songpitch en tune woensdag om 19:30 in via de Poprader Music Support facebook.

Het online Feedback café is terug!

Het online Feedback café is terug!

De Nieuwe Oost pop en Booster Festival zijn op dinsdag 27 oktober terug met het online Feedback Café!

"Hoe organiseer ik een album release?"
"Hoe kom ik aan de juiste sponsor?"
"Hoe boek ik een eigen tour tijdens Corona?"
"Hoe vind ik een plugger die bij mij past?"

Wil jij antwoord op dit soort vragen of wil je je laten inspireren in een brainstorm? Schrijf je dan in voor het Feedback Café op dinsdag 27 oktober 2020 vanaf 16.30 via Zoom.
Meld je aan via deze link.

No Man’s Land online

No Man’s Land online

Op dinsdag 1 en woensdag 2 december vindt de achtste editie van No Man’s Land online plaats. De jaarlijkse muziekconferentie voor artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers keert terug met een digitale editie en lanceert hiervoor een online platform.

No Man’s Land 2020 telt meer dan veertig programma-onderdelen die worden gepresenteerd op het nieuwe online platform. Laat je informeren door fondsen, boekers en managers bij crash courses, neem actief deel aan discussies met experts tijdens de panelgesprekken of doe nieuwe ideeën op bij inspiratiesessies. Digitale borrels en live Q&A sessies via Zoom garanderen netwerkmomenten met experts en bezoekers. Liever een-op-een sparren met pro’s, je demo laten beoordelen of de strijd aangaan met andere rappers? Dan kun je terecht bij Het Spreekuur, Musicmaker Demopanel, het Online Feedback Café van De Nieuwe Oost & Booster en de TRIFECTA Cypher.

Vind meer informatie over No Man’s Land 2020 en koop je tickets op de website

Music Support: nieuw laagdrempelig fonds voor muzikanten

Music Support: nieuw laagdrempelig fonds voor muzikanten

Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel starten een nieuw fonds om ambitieuze artiesten te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met een bijdrage uit het fonds kunnen zij zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd, de regeling gaat open op 1 oktober. Meer informatie over Music Support kan je vinden op de site van Poppunt Gelderland of via Poppunt Overijssel.

Speelplekken in Gelderland

Speelplekken in Gelderland

Door het coronavirus zijn het zware tijden voor livemuziek. Gelukkig klinkt er ondanks de RIVM-maatregelen voor poppodia, cafés en festivals her en der voorzichtig weer livemuziek.

Poppunt Gelderland zette enkele coronaproof speelplekken voor ons op een rij. Benieuwd waar je kan genieten van muziek, of met je act kan spelen? Lees dan hier waar je terecht kan in Gelderland! 

Baroeg Open Air online!

Baroeg Open Air organiseert een online evenement op zaterdag 12 september. Een maand geleden liet de organisatie weten dat het festival verplaatst wordt naar 11 september 2021 vanwege de overheidsmaatregelen rondom Covid-19. 

Bekijk hier de livestream van BOA 2020.

Artrocks

Artrocks

Hoe klinkt een Van Gogh? Of Mondriaan? Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken, geïnspireerd op een kunstwerk of historisch object. De muzikanten maken met hun nummer kans op een geldprijs, optredens in Paradiso en Nederlandse topmusea en bijzondere masterclasses. 

Op 28 augustus start de aanmeldperiode voor de 2020 editie. Schrijf je hier in!

Popronde poppodium pre-party!

Popronde poppodium pre-party!

Popronde gaat toch op tour dit najaar! Van 12 september tot en met 28 november zijn er Poprondeshows in verschillende Poppodia in Nederland.
Wegens de maatregelen omtrent het coronavirus is de reguliere editie van het festival verplaatst naar begin 2021. In de poppodia is 1,5 meter afstand houden mogelijk waardoor alle geselecteerde acts tenminste een keer op het podium staan! Popronde pre-party trapt af op zaterdag 12 september in Doornroosje en eindigen op 28 november met een eindfeest in de Melkweg Amsterdam.
Alle speelsteden en locaties, en het bijbehorende programma vind je op www.popronde.nl!
 

DSOPM Summercamp 2020

DSOPM Summercamp 2020

Dutch School of Popular Music organiseert van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli een summercamp in de Q-Factory in Amsterdam. Elke dag wordt er van 10:00-18:00 een divers programma afgewerkt, met onder andere lessen bandcoaching, instrument lessen en clinics. Meer informatie staat op www.dsopm.nl/summercamp

50 Jaar Melkweg Marathon

Op 17 juli is het precies 50 jaar geleden dat de Melkweg de deuren voor het eerst open deed. Dat wordt gevierd tijdens De 50 Jaar Melkweg Marathon! 24 uur lang presenteert de Melkweg een online programma met live optredens, talks, dans, dj-sets en meer. De stream is live en gratis vanuit huis te volgen. Bekijk hier het hele programma.

De week van de Limburgse popmuziek

De week van de Limburgse popmuziek

Pop in Limburg en L1 Radio & Televisie slaan de handen ineen en lanceren vanaf maandag 13 juli tot en met zondag 19 juli de Week van de Limburgse Popmuziek.
Muzikanten, bands, muziekcafés, jongerenverenigingen, cultuur- en poppodia worden uitgedaagd om naar buiten te treden en liveoptredens in de openlucht te organiseren. De Week van de Limburgse Popmuziek is opgezet om de sector een hart onder de riem te steken, om talent een podium te bieden én om muziekliefhebbers in Limburg de gelegenheid te geven om weer live muziek te beleven, door de héle provincie. Kijk op de website om te zien wat er allemaal te beleven is!

Popronde radio op KINK NL

Elke week luister is er een nieuwe editie van Popronde Radio op KINK NL! Tijdens de uitzending wordt er gesproken over de afgelopen 25 jaar Popronde door middel van verhalen van onder andere oud-deelnemers, bezoekers, winkeleigenaren, barvrouwen en alle anderen die een Popronde op wat voor manier ook hebben beleefd.

Heb jij een toffe herinnering of bijzondere anekdote over de Popronde. Laat het ons weten via popronde@kink.nl

Luister de uitzendingen terug via www.kink.nl/podcasts

Quarantalks

Quarantalks

In Quarantalks van Pop in Limburg ontvangt Leon Verdonschot iedere zondagmiddag vanaf 17:00 in een lege Muziekgieterij een muzikant, die op ruim anderhalve meter van hem plaatsneemt. Vorig weekend ontving hij in Quarantalks Jack Poels, onder andere frontman van de legendarische Limburgse band Rowwen Heze.

Nu we allemaal de dagen thuis doorbrengen, is Verdonschot benieuwd welke foto’s, boeken, muziek, films, planten, welke voorwerpen dan ook, zijn gast heeft (her)ontdekt. Drie daarvan neemt iedere gast mee. Benieuwd naar de verhalen van verschillende artiesten? Kijk dan iedere zondag om 17:00 uur via de Facebook pagina van Pop in Limburg. Ook eerdere afleveringen zijn hier terug te kijken.

KINK invites: Studio Rabbit

Down The Rabbit Hole organiseert samen met KINK invites: Studio Rabbit. Niet live vanaf het veld, maar live op je radio nemen Carolien Borgers en Michiel Veenstra je mee naar optredens van o.a. Tienson Smeets en Jac van Exter (Jungle by Night). Ook wordt het leven gevierd met Dieuwertje Heuvelings tijdens de Auxvaart én luister je naar diepte-interviews met Torre Florim van De Staat, Klangstof en Thomas Azier. Daarnaast wordt er teruggeblikt naar héél véél unieke Down The Rabbit Hole momenten en luister je naar livetracks van afgelopen edities. Luister zaterdag 4 juli van 21:00 uur tot 00:00 uur via de KINK-app, www.kink.nl of DAB+.

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Popradar Music Support komt op woensdag 1 juli weer met een online editie van het online demopanel Drop It Like It's Hot. De panelleden voor deze editie zijn Charlot Henzen (Kartel Music Group) en Blaudzun. Ga naar het Facebook event om te lezen hoe je deelneemt!

Livestream over pop in corona tijden

Op dinsdag 23 juni vanaf 20.00 uur organiseren Kunstlink Flevoland in samenwerking met Poppunt Drenthe een livestream vanuit Poppodium De Meester-Almere. De livestream is vanavond en na afloop te zien via: www.facebook.com/Kunstlinkflevoland

Bandcamp steunt NAACP

Op vrijdag 19 juni doneert Bandcamp de volledige omzet aan NAACP Legal Defense Fund om raciale rechtvaardigheid, gelijkheid en verandering te steunen. Deze actie is opgezet naar aanleiding van de recente moorden op George Floyd, Tony McDade, Sean Reed, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery en het continuerende geweld dat wordt gebruikt tegen de zwarte bevolking in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Vanaf nu zal elke Juneteenth (19 juni) de omzet worden gedoneerd aan NAACP Legal Defense Fund, een organisatie die zich inzet voor raciale rechtvaardigheid en verandering. Een mooi moment om nieuwe muziek te ontdekken en bij te dragen aan een betere wereld.

Online Feedback Café

Online Feedback Café

De Nieuwe Oost pop en Booster Festival brengen nog één keer het online Feedback Café!

“Wat kan ik als artiest doen om deze tijd nuttig te besteden? 
“Hoe stel ik een releaseplan op voor mijn nieuwe album?”
“Hoe creëer ik vet artwork zonder er een fortuin aan te spenderen?”

Wil jij antwoord op dit soort vragen of wil je je laten inspireren in een brainstorm? Schrijf je dan in voor het Feedback Café op dinsdag 30 juni 2020 vanaf 13.30 via Zoom.
Meld je aan via deze link.

ESNS debatteert

ESNS debatteert

Een reeks online panels over de toekomst van de populaire muzieksector.

Hoe gaan de verschillende delen van de totale keten in de muziekindustrie om met de Corona-maatregelen, de beperkingen, de toegezegde hulp vanuit de overheid of juist het uitblijven daarvan en de mogelijkheden die een versoepelde lockdown biedt? ESNS geeft in een reeks van drie online panels inzicht in de toekomst van de populaire muzieksector. Alle panels zijn live te volgen via het ESNS YouTube kanaal en ook later terug te kijken via de ESNS socials en esns.nl.

CLUB NML // Songwriting serie

CLUB NML // Songwriting serie

We zitten thuis en dat betekent: tijd om te werken aan nieuwe songs. CLUB NML introduceert de serie Songwriting // Van inspiratie naar creatie. In deze serie onderzoekt host Simon Akkermans welke verschillende manieren er zijn om het schrijfproces aan te vliegen. Iedere editie focussen we ons op een specifiek onderdeel van songwriting. 

Meedoen? Aanmelden via deze website www.decooperatie.net

Cultuur In Actie!

Van 30 mei t/m 5 juni laat de culturele sector zijn stem horen via Cultuur in actie! De sector is hard getroffen door de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan en de steunmaatregelen van het kabinet zijn onvoldoende.

Laat je stem horen in DeFabrique in Utrecht. Via een livestream geef je een kort interview en presenteer je jouw act in 5 minuten. Inschrijven kan via: www.cultuurinactie.nl/book-online

Music & Business #2: Master je Marketing

Music & Business #2: Master je Marketing

Op Zondag 24 mei vind de tweede sessie van “Music & Business” plaats in het thema van marketing. Doe gratis en voor niets mee vanuit je woonkamer! Tijdens de tweede masterclass, in de vorm van een panel, wordt alles besproken binnen het onderwerp: ‘Master je marketing!’ 

Popcontakt Online #3 : WAT NU?!

Popcontakt Online #3 : WAT NU?!

Het leven van de muzikant staat op zijn kop. Hoe blijven we in deze tijden productief, geïnspireerd en gezond? Wat zijn de perspectieven voor de lange termijn? En wat kunnen we van deze tijd leren en nemen we mee de toekomst in? Dit en meer wordt op maandag 25 mei besproken in de online editie van Popcontakt met: Sander van Dijck (San Holo), Sharon de Randamie (Management Typhoon) & Cor Noltee (Design Thinker). Klik hier voor meer informatie.

Corona budget Fonds Podiumkunsten

Corona budget Fonds Podiumkunsten

Het Fonds Podiumkunsten maakt extra budget vrij voor de professionele podiumkunstensector, die hard is getroffen door de gevolgen van het coronavirus. Het Fonds neemt deze maatregelen in aanvulling op de 300 miljoen euro extra die het kabinet beschikbaar stelt voor de culturele sector.

Sunday Sounds // Tolhuistuin

Sunday Sounds // Tolhuistuin

In mei tot en met september is de Tuin van de Tolhuistuin normaal gesproken geopend voor publiek. Met Sunday Sounds brengen ze gratis live muziek. In deze tijden kunnen we helaas niet samenkomen, dus streamen we de optredens zodat je thuis van de muziek kunt genieten. Op zondag 17 mei geeft Thijs Boontjes Dans- en Showorkest een optreden. Klik hier voor meer informatie.

Achter de schermen

Achter de schermen

Achter de schermen’ is een initiatief van ENCORE, de alliantie van ondernemers en collectieve beheersorganisaties in de muziek-, film- en boekenindustrie. Op de website www.achterdeschermen.nl staan videogesprekken met verschillende professionals uit de creatieve industrie. Vanuit de muziekindustrie geven onder andere Raymond van Vliet (Cloud 9 Music) en Tomas Luyke (V2 Records) een kijkje achter de schermen in tijden van Corona. 

Noodfonds Muziek

Noodfonds Muziek

Ben jij een muziekliefhebber en wil jij ook in de toekomst weer kunnen genieten van optredens en nieuw materiaal? Via Noodfonds Muziek kan jij muziekprofessionals steunen door een kleine of grotere donatie te doen. Ook Spotify steunt dit initiatief en verdubbelt de donaties. Zo krijgen de muziekprofessionals in Nederland die het hardst getroffen zijn een steuntje in de rug en houden we met elkaar de Nederlandse muziekindustrie levend. Ga naar de site en draag een steentje bij.

CLUB NML // Social media ads

CLUB NML // Social media ads

Op woensdag 13 mei is alweer de volgende editie van CLUB NML // Online gepland. Deze editie staat in het teken van Social media ads, bewustwording en strategie. Tijdens de livestream neemt Mirjam Sieben, gespecialiseerd in direct-to-fan marketing, ons mee in een bewustwordingstraining om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met advertenties voor je muziek.

Meedoen? Aanmelden via deze website www.decooperatie.net

ESNS organiseert online debat over toekomst muzieksector

ESNS organiseert online debat over toekomst muzieksector

Eurosonic Noorderslag organiseert donderdag 7 mei een online debat over de toekomst van de populaire muzieksector. Heb je het gemist? Bekijk het debat hier terug.

Mei Money Maand // Popsport

Mei Money Maand // Popsport

Met deze broodnodige workshop serie van Popsport staat de maand mei volledig in het teken van de financiële zekerheid voor muzikanten.

Wil je weten hoe je slimme verdienmodellen kunt bedenken nu alle inkomsten uit optredens wegvallen? Wil jij als muzikant meer financiële zekerheid creëren? Popsport komt met de Mei Money maand! Een maand lang wekelijks workshops over geldzaken voor muzikanten.

Dutch Music Export hulpfonds

Dutch Music Export hulpfonds

Op basis van het Dutch Music Export Corona Hulpfonds kan een tegemoetkoming in de kosten worden aangevraagd onder voorwaarde dat er sprake is van annulering van buitenlandse optredens waardoor reeds gemaakte kosten niet konden worden terugverdiend of vanwege extra kosten voor repatriëring uit het buitenland. Deze tegemoetkoming is bedoelt voor alle Nederlandse artiesten binnen het genre popmuziek die geconfronteerd zijn met onvoorziene kosten als gevolg van het afzeggen van buitenlandse optredens of repatriëring uit het buitenland vanwege de internationale Corona maatregelen.

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Drop It Like It’s Hot | demopanel

Popradar Music Support komt op woensdag 6 mei met een tweede online editie van het wekelijkse online demopanel Drop It Like It's Hot. De panelleden voor deze editie zijn Sander Hoogendoorn (NPO 3FM), Thijs Boontjes en Linda van Leeuwen. Ga naar het Facebook event om te lezen hoe je deelneemt!

Hometour Events: stream concerten, steun artiesten

Hometour Events: stream concerten, steun artiesten

Hometour Events is een platform waar je kunt zien wie er wanneer live gaat. Vervolgens kan je tickets kopen om van het optreden te genieten, waardoor de artiest in kwestie er nog wat aan overhoudt ook! Daarnaast kun je ook merchandise en albums kopen via het platform. Artiesten die op dit moment al meewerken aan dit platform zijn onder andere Yellow Claw, Charly Luske, Jeroen van der Boom, Akwasi en Anna Nooshin.

Bandcamp steunt artiesten en labels

Bandcamp steunt artiesten en labels

Op 20 maart doneerde Bandcamp 100% van de inkomsten aan artiesten en labels. Op deze dag werd er 15x meer uitgegeven dan op een andere vrijdag. Een enorm succes! 
Bandcamp heeft nieuwe data aangekondigd waarop 100% van de inkomsten naar de maker gaan. De data zijn 1 mei, 5 juni en 3 juli (de eerste vrijdag van de maand). Steun artiesten en labels door op deze dagen te kopen! 

CLUB NML // Mentale gezondheid

CLUB NML // Mentale gezondheid

Op woensdag 29 april vindt alweer de derde editie van CLUB NML // Online plaats bij jou thuis! Deze editie van CLUB NML // Online staat in het teken van de mentale uitdagingen in tijden van Corona Tijdens de livestream gaat host Anna Oosterling (Get your act together en HBA) op onderzoek uit. 

De code van de meeting van Zoom krijg je na je aanmelding.

Meedoen? Aanmelden via onze website

Online workshops van Popsport

Online workshops van Popsport

Popsport = coronaproof! Popsport is gestart met een nieuwe reeks online workshops, waarbij iedere week minimaal twee Popsport coaches live gaan. De online workshops zijn openbaar toegankelijk voor iedere muzikant die het interessant vindt; dus ook voor niet-Popsporters.

Vind hier een overzicht van alle online workshops.

Drop It Like It’s Hot #5 | online demopanel

Drop It Like It’s Hot #5 | online demopanel

Popradar komt op 29 april met een eerste online editie van het demopanel. Tijdens deze livestream kun je jouw song pitchen vanuit je eigen huiskamer. Lees op het Facebook evenement hoe je deelneemt met je track! De sessie wordt live gestreamd op de Popradar Music Support facebook pagina.

Spotify voegt doneerfunctie toe

Spotify voegt doneerfunctie toe

Muzikanten kunnen vanaf nu een optie toevoegen aan hun Spotify profiel waardoor luisteraars geld kunnen doneren. Met deze functie kunnen luisteraars doneren aan artiesten en hun crew, maar krijgen muzikanten ook de optie om geld in te zamelen voor andere initiatieven. De zogeheten Artist Fundraising Pick is gelinkt aan online betaaldiensten als PayPal.

Hedon Academy

Hedon Academy

Het Hedon Productiehuis presenteert de Hedon Academy. Als (beginnende-) professional in de muziekbusiness ben je nooit uitgeleerd. Daarom heeft het Hedon Productiehuis een reeks onderwerpen geselecteerd die verschillende kanten van de muziekindustrie belichten. Hedon Productiehuis volgt uiteraard de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Hierdoor kunnen we helaas geen openbare edities van Hedon Academy organiseren. Daarom organiseren we op dinsdag 28 april de tweede editie van Hedon Academy Online. Bekijk hier de eerste editie terug.

Livestream jouw concert

Nu veel artiesten noodgedwongen thuis zitten terwijl ze het liefst hun muziek delen op een podium hebben vele een livestream georganiseerd. Dit kan jij ook doen!
Zoek de voor jou beste manier van livestreamen uit en vraag een donatie voor je thuisconcert. Dit kan een donatie aan jezelf zijn of aan een goed doel. Om meer publiek te bereiken kun je jouw videoshow ook aanmelden bij bijvoorbeeld Corona ConcertenPrivé Podium of andere media die hun kanalen hiervoor beschikbaar stellen.

CLUB NML // Ableton

CLUB NML // Ableton

Op woensdag 22 april vindt de volgende editie van CLUB NML // Online plaats bij jou thuis!

Deze editie van CLUB NML // Online staat in het teken van Ableton: Een introductie in Ableton Live. Ontdek welke unieke functies Ableton live te bieden heeft. Hoe gebruik je bijvoorbeeld samples en effecten? En hoe maak je een beat, zonder een instrument aan te raken? Een expert geeft je tips en tricks. Meld je hier aan!

VoorDeKunst Actiecampagne’s

VoorDeKunst Actiecampagne’s

VoorDeKunst biedt makers en instellingen die door de maatregelen rondom het coronavirus inkomsten mislopen een nieuwe tijdelijke functionaliteit aan: actiecampagnes. 

Overzicht steunregelingen Noord-Brabant

Overzicht steunregelingen Noord-Brabant

De Covid-19 pandemie vraagt om ingrijpende maatregelen. Culturele organisaties en zelfstandigen zitten hierdoor in zwaar weer. Inmiddels zijn er verschillende soorten steunmaatregelen getroffen die gelden voor een specifieke groep. Kunstloc Brabant heeft een overzicht gemaakt van de coulance- en steunregelingen die beschikbaar zijn bij overheden en fondsen. Ideaal voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet. Bekijk hier het overzicht.

Melkweg organiseert Industry Talk

Melkweg organiseert Industry Talk

Tijdens Industry Talk van de Melkweg, gaan we in gesprek met verschillende spelers uit de Urban Industrie en zoomen we in op alle mogelijke kansen na deze sector lock down.

Klik hier voor de Zoom link 

Groene Engel - Quarantaine Sessies

Groene Engel - Quarantaine Sessies

Op 24 en 25 april organiseert de Groene Engel 'Quarantaine sessies'. Tijdens dit evenement treden verschillende artiesten op via een livestream die te volgen is via het Facebookevenement.
live gaan streamen.

TivoliVredenburg gaat dagelijks live

TivoliVredenburg gaat dagelijks live

Om deze concertloze dagen door te komen gaat TivoliVredenburg dagelijks 'live' via hun Facebook-kanaal om 20.00 uur. Samen met andere muziekliefhebbers kan je kijken naar de beste live registraties die zijn opgenomen. Leuk om even terug te blikken in de tijd!

Eerdere livesessies terugkijken? Hier kan je de verschillende fragmenten terugvinden die eerder zijn uitgezonden.

POPnl speelt een actieve rol in de ontwikkeling van popmuziek in heel Nederland. • De ontwikkeling en publicatie van onderzoek, zoals Pop Met Beleid en De Waarde Van Pop.