CLUB NML // Songwriting serie

terug

We zitten thuis en dat betekent: tijd om te werken aan nieuwe songs. CLUB NML introduceert de serie Songwriting // Van inspiratie naar creatie. In deze serie onderzoekt host Simon Akkermans welke verschillende manieren er zijn om het schrijfproces aan te vliegen. Iedere editie focussen we ons op een specifiek onderdeel van songwriting. 

Meedoen? Aanmelden via deze website www.decooperatie.net

In de eerste editie op  woensdag 27 mei duikt Simon samen met gast artiest Gerson Main in de wereld van tekstschrijven. Op welke manier kun je jouw boodschap in een nummer het beste verwoorden? Volge je de melodie, of is de tekst leidend? En hoe zorg je dat jouw teksten niet lijken op een sinterklaasgedicht?

Op woensdag 10 juni vindt Songwriting Sessie #2 plaats. Daar focussen we ons op de muzikale kant van songwriting. Welke sounds passen bij jou? Hoe schrijf je een pakkende melodie, en waar begin je dan? Door welke geluiden en instrumenten kun je je laten inspireren? Simon en zijn gast ontdekken hoe je een andere toon kunt aanslaan, zonder uit de toon te vallen.

De derde editie vindt plaats op woensdag 24 juni. In deze sessie onderzoekt Simon hoe je het beste samen kunt schrijven. Hoe haal je inspiratie uit elkaar en hoe benut je elkaars kwaliteiten optimaal? Wanneer is het tijd voor jezelf, en welke concessies moet je maken?

CLUB NML // Songwriting serie