No Man's Land presenteert eerste onderdelen programma 2023

terug

Op woensdag 6 december vindt de elfde editie van No Man’s Land plaats in de bovenzalen van TivoliVredenburg in Utrecht. De conferentie bestaat uit panelsessies, workshops, inspiratiesessies, spreekuren en demopanels en biedt een passend programma voor aanstormende en gevestigde artiesten, studenten, muziekindustrieprofessionals en beleidsmakers. 

De conferentie wordt afgetrapt met een keynote van de creatieve duizendpoot Akwasi. Een spraakmakende en inspirerende maker, die zich met zijn werk altijd inzet voor maatschappelijke thema’s. Hij vertelt over zijn makerschap en de drang om dit in te zetten voor een solidaire omgeving. No Man’s Land 2023: Op basis van solidariteit. Met dit als startpunt creëeren we gezamenlijk een omgeving waarin de positie van talentvolle makers centraal staat.

SAMENWERKINGEN ACHTER INDRUKWEKKENDE SHOWS
No Man’s Land verwelkomt het team van Goldband. De managers, boekers en creatives gaan in op de organisatorische zaken rondom een van de snelst groeiende acts van de afgelopen jaren. Verder praat rapper, producer en theatermaker Elmer met Paradiso Melkweg Productiehuis over cross-overs maken binnen de pop. Deze spraakmakende artiest stond vorig jaar al op het showcasefestival van No Man’s Land en heeft optredens op onder andere Lowlands en Pukkelpop achter de rug. Daarnaast krijgen we een inkijk in de Ableton Live set-up van Froukje door toetsenist en musical director Julius van Eijs. Hoe werk je samen richting een show op hoog niveau?

CONCRETE TOOLS VOOR ARTIESTEN EN ASPIRANT MUZIEKPROFESSIONALS
No Man’s Land biedt makers handvatten om zelf aan de slag te gaan. Zo kun je alles leren over het pitchen van je muziek tijdens de crash course Spotify For Artists en leer je onderhandelen over je gage. Verder neemt de Nederlandstalige indiefolkband De Toegift je mee in hun maak- en schrijfproces en biedt Music Declares Emergency praktische tips over hoe je als artiest of muziekindustrieprofessional je ecologische voetafdruk kunt verkleinen. 

SHOWCASES EN NIEUW TALENT
Tijdens de dag is er ook ruimte voor nieuw, authentiek talent. Je kunt je laten fascineren door de VR-installatie van Nemo Vos en de warme R&B en soul-sound van de Soedanees-Nederlandse artiest Hatoon. Ook onderzoeken we de verschillende routes voor talentontwikkeling en kijken we naar hoe we het veld beter kunnen inrichten voor de artiesten van de toekomst. Aansluitend op de conferentie kun je de tien meest veelbelovende acts van 2023 bewonderen tijdens het No Man’s Land Showcase Evenement. 

Binnenkort wordt de rest van het programma en de artiesten bekendgemaakt. Tickets zijn verkrijgbaar via www.2023nomansland.nl | Young Professional Tickets (t/m 25 jaar) kosten €25,00 en Regular Tickets kosten €35,00. Voor het Showcase Evenement zijn er ook aparte tickets verkrijgbaar, deze kosten €10,00.

Foto: Nathan Reinds

No Man's Land presenteert eerste onderdelen programma 2023