Programma Congres Podia Festivals Evenementen bekend

terug

Blokkenschema online

Op maandag 18 september vindt voor de 5e keer het Congres Podia Festival Evenementen plaats in de Tivoli Vredenburg in Utrecht. Vanaf vandaag is het volledige programma en het blokkenschema te vinden op de website van het congres. Klik hier voor het blokkenschema. 

Het congres wordt plenair geopend door Dichter des Vaderlands: Babs Gons en met een keynote door Derk Loorbach

Dichteres Babs Gons is vanaf september 2023 twee jaar lang Dichter des Vaderlands. Babs is dichter, schrijver en host. Ze opent het congres met een ode aan de sector. Door de maatschappelijke betrokkenheid en urgentie die uit haar werk spreekt wordt Babs ook regelmatig gevraagd haar werk te voor te dragen tijdens festivals, literaire programma's, in musea, debatcentra en bibliotheken. Ze draagt voor op radio en televisie en reist met haar werk de wereld rond. Lees hier meer over Babs Gons.

Keynote door Derk Loorbach
Derk Loorbach is directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities aan Erasmus Universiteit. Derk is een van de grondleggers van de transitiemanagement-aanpak als een nieuwe manier van governance voor duurzame ontwikkeling. Hij was ook betrokken bij het advies 'Cultuur Natuurlijk' van de Raad voor Cultuur dat in juni 2023 werd gepubliceerd. Derk stelt dat we alleen door een nieuwe manier van denken, werken en organiseren komen we tot een duurzame wereld. Ook in de live muziekwereld is een omslag noodzakelijk, maar de overgang naar een duurzame sector komt moeizaam op gang. Volgens Derk komt dat doordat we vast zitten in onze bestaande systemen en routines. Beleid is er vaak op gericht om de huidige systemen beter (of minder slecht) te maken. Toch moeten we volgens Derk uit "onze collectieve comfortzone" en op zoek naar nieuwe manieren van denken, werken en organiseren.

Het Congres Podia Festivals Evenementen is er voor iedereen die de Nederlandse live (pop)muziekwereld een warm hart toedraagt. Bijvoorbeeld: alle medewerkers van organisatoren, festivals, podia boekers, promoters, bestuurders, beleidsmakers, muzikantenmanagers, fondsen, toeleveranciers en studenten. 

Programma Congres Podia Festivals Evenementen bekend