Steunfonds Muzikantendag

terug

Uit het Corona gerelateerde steunpakket van het ministerie van OCW komt via het Buma Cultuur-platform ‘De Muzikantendag’ € 600.000,- beschikbaar om jonge makers - muzikanten die hun eigen nummers schrijven - te ondersteunen bij de creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk. Het Steunfonds Muzikantendag is een werkbijdrage voor jonge makers – muzikanten die hun eigen nummers schrijven – die ondersteunt bij de creatie, vastlegging en/of uitvoering van nieuw werk. 

Hoe dat werkt? Er zijn werkbijdragen van €5.000,- beschikbaar voor jonge makers: misschien dus ook wel voor jou! De bijdrage is bedoeld voor muzikanten die hun eigen muziek maken, uitvoeren, zijn afgestudeerd aan een muziekopleiding (bijvoorbeeld het conservatorium) óf al de nodige ervaring hebben opgebouwd. Voldoe jij aan de eisen, dan kan je dus €5.000,- aanvragen via het Steunfonds voor jouw muzikale ontwikkeling. Een onafhankelijke beoordelingscommissie bestaande uit professionals uit de muziekindustrie bepaalt welke aanvragen gehonoreerd worden. Hoe je een aanvraag doet? Bekijk de website www.steunfondsmuzikantendag.nl voor alle info.

Aanvragen voor een werkbijdrage kunnen vanaf zaterdag 21 mei 2022 via de website www.steunfondsmuzikantendag.nl worden ingediend. De inschrijfperiode sluit een maand later op maandag 20 juni 2022. Naar verwachting is eind juli 2022 bekend welke aanvragen door de onafhankelijke commissie zijn geselecteerd.

Dien hier je aanvraag in.